Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

obrazek-detektiv--ceske-logo-mensi-disney-jpg.jpg

Seriál Detektiv Duck (Darkwing Duck, na Tv Barrandov přejmenován jako "Kačer Kabrňák" při vysílání v r.2011) byl u nás vysílaný poprvé v roce 1995 v pořadu Walt Disney a jeho kouzelný svět na Tv Nova. Má celkem 91 epizod - u nás však nebyly ani tenkrát odvysílány všechny.

V zahraničí byl seriál nominován na prestižní televizní cenu Emmy. Disneyho tvůrci jej vytvářeli v letech 1991-1995. Rok po skončení Kačeřích příběhů vznikl tento seriál inspirovaný dvěma epizodami právě z příběhů z Kačerova- Agent 00Kvák a Maskovaný Divokačer. Původně měl být dokonce hlavní postavou Rampa McKvák.

detektiv-duck-500.jpg

"Neohrožený superhrdina Detektiv Duck"


Seriál je vlastně takovou jemnou parodií na superhrdiny, jejich mýty a tradice a obObrazekčas si to vážně užívá plnými doušky. Už samotná znělka je plná narážek na známá komiksová klišé vzešlá především z universa komiksoObrazekvého velikána Marvel. V jednom díle je například Detektiv Duck kousnut zmutovaným pavoukem, načež mu naroste šest dalších ozbrojených paží (viz Spiderman)...atd. Občas si vezme na mušku i známé repliky a charaktery z filmů Jamese Bonda (Kozobák (Zoban) - mafián s kovovým zobákem). Prostředí a atmosféra seriálu je vedena ve stylu dark deco. První dvě epizody byly původně hodinový speciál sloužící jako pilot k seriálu, podobně jako tomu bylo u Kačeřích příběhů.

Obrazek

"Doupě v temných výškách"

Detektiv bydlí ve svém brlohu vysoko nad řekou ve věži pilíře mostu ve městě St. Canard (v novém dabingu chybně pojmenovaném jako Kačerov, se kterým pouze sousedí a je s ním propojen obrovským vysutým mostem přes lagunu - viz obrázek přístavu v rubrice Kačerov a spol.). Jako každé město má i tohle problém s kriminálními živly a proto potřebuje svého ochránce. Na scénu přichází Detektiv Duck (Kačer Kabrňák) vždy s dramatickým výstupem zahaleným do oblaku kouře a často použije i některou ze svých frází:

"Já jsem postrach všech nočních šramotů! Já jsem Detektiv Duck!"  ( v novém dabingu jako "Já jsem postrach, co plíží se nocí! Já jsem Kačer Kabrňák!")
"Já jsem výhybka, co vykolejí váš vlak! Já jsem žalářník, co zahazuje klíč! Já jsem brouk, co vám leze po zádech!"
"Já jsem Detektííív Duck!"

Další fráze a průpovídky používá při tasení zbraní nebo komentování svých kousků jako by četl popisky ke komiksovým obrázkům:
"Zoufalý zločinec se stává štvancem a běhá po ulici jako oko na punčoše! Ale je to beznadějné, nikdo neunikne Detektivu Duckovi!"

Detektivův démonický vzhled dotváří fialový kostým s vlající pláštěnkou a velkým kloboukem.Obrazek

 

Součástí převleku je plynová zbraň jež zastane i funkci granátometu s různými druhy plynu - rajský, slzný nebo nadýmající plyn. Dále boxerské rukavice co zničí bomby a vystřelovací hák, jež používá k pohybu nebo zachycení předmětů, případně i doObrazekpadení zloduchů :)

Jako přepravní prostředek mu slouží motorka Krysařík a Hromkvak (Bouřňák) - malé letadlo ve tvaru detektivovy hlavy, kterou postavil sám Rampa McKvák.,


Rampa McKvák je v seriálu Detektiv Duck na rozdíl od seriálu Kačeří příběhy odlišný (včetně dabingu:)). Jsou tu více zvýrazněny jeho komické vlastnosti, nemotornost a malá inteligence, ale je pro změnu silnější, s vyvinutější postavou a větším zobákem. Občas bývá i bez své charakteristické pilotní čepičky a tak konecně vidíme, že mimo červené chocholky (jako v Kačeřích příbězích) má jinak pouze bílé chmíří. Poprvé se spolu setkají během havárie Detektiva Ducka v jeho hangáru. Rampa je Duckův dlouholetý oddaný fanoušek a později se i přes detektivův odpor stane jeho "pravou rukou".  

rampaduckvyreezay1.jpg

"Rampa McKvák - oddaná pravá ruka"

Detektiv je často velmi nemotorný a občas vypadá jako by mu scházel zdravý rozum, což navíc ještě podporuje jeho nezdravě vysoké ego. Když jde však o vyřešení případu jde do všeho s plným nasazením a znalý věci jako nevětší superhrdina s nesmrtelnou hláškou na rtech - tedy zobáku :)
BojujeObrazek za tajnou organizaci jménem TICHOŠLAP (S.H.U.S.H.) proti CKM (Celosvětová Kohoutí Mafie) alias ZOPRS (Zločinecká Organizace Pro Rozkrádání Světa) v nové verzi dabingu. Šéfem TICHOŠLAPa je inspektor ObrazekKožak (Kejhal) a jeho druhou rukou je nerudný Vladimir Goudenov Grizzlikof.

Sám o sobě nemá Detektiv Duck žádné superhrdinské schopnosti a v boji spoléhá pouze na své zbraně, rozum a obratnost jako například Batman. Občané St. Canardu ho však nemají příliš v lásce. Je to hlavně kvůli jeho temnému vzhledu a jeho nebezpečným zbraním. On sám při tom velmi touží být opěvovaným a známým hrdinou, o kterém se bude psát na titulních stránkách novin. Udělal by pro slávu a uznání snad vše.


1280x1024-detetktiv-duck-wall-jpg.jpg

 

Některé epizody se zabývají pouze chytáním zločinců a hrdinskými kousky a jiné se více zaměřují na jednotlivé postavy a jejich osobní život.
Pokud nebojuje se zločinem je z něj obyčejný kačer jménem Drake Mallard. Drake Mallard se stal Detektivem Duckem (Kačerem Kabrňákem) poprvé na střední škole, kdy se musel postavit spolužákovi - statickou elektřinou zrozenému Megavolťákovi.

ObrazekOsvojil si malou Gosalyn Vědátorovou (Waddlemeyerová v novém dab.) z místního dětského domObrazekova, která mu velmi brzy začala říkat "tati" a převzala i jeho příjmení - Mallardová (ukolébavka). O jejích skutečných rodičích se v seriálu nikdy nemluví. Ráda by se stala  superhrdinou jako Duck a chce se zúčastňovat všech jeho akcí. Detektiv o tom nechce ani slyšet, ale Gosalyn pořád vymýšlí způsoby jak si splnit svůj sen.  
Drake bydlí s Gosalyn Mallardovou a Rampou McKvákem v Ptačí ulici (Avian Way) 537, v St. Canard ve státě Calisota (Calisota je stát v němž se nachází i ostatní Disneyho kreslená města - Kačerov, Houserov, Myšákov a další). Přesto první epizody ukazují Detektiva jak bydlí stranou velkoměsta, ve věži na vrcholku mostního pilíře. Dům pořídí až později po adopci Gosalyn a stává se kvůli ní "obyčejným obObrazekčanem". Na tom je zajímavé, že místo aby byl "obyčejný občan" maskovaný jako superhrdina pro boj se zločinem, je vlastně maskovaný superhrdina převlečený za "obyčejného občana". Za žádnou cenu nechce, aby někObrazekdo odhalil jeho identitu.

Drake se chová úplně jinak než Detektiv a dokonce ani jeho sousedé Blátotlačkovi (Blátošlapkovi) neví, že oba jsou stejná osoba. Pouze Gosalyn ví jaká je skutečnost. S Rampou a Kejháčekem (Trubkou) Blátotlačkem (syn Detektivových sousedů) se však stává stejně jako oni pouze fanynkou Detektiva Ducka. V jedné z epizod je však přesto odhalena Detektivova totožnost jeho láskou - neláskou Morganou Macawber. Morgana je zvláštní bytost z Halloweenového světa a svým vzhledem připomíná Frankenstainovu nevěstu (ukázka). Je to bývalá čarodějnice, která se časem přidá ke skupině TICHOŠLAP.

ObrazekObrazek

taurus-bulba.jpg

  Kozobák                                        Taurus Bulba                                     Vejcoun

Detektiv Duck řeší často beznadějné případy jako například atentáty na ropná pole Roparábie, jindy zachraňuje ukradenou diamantovou sošku ve tvaru kachny z místního muzea, poté zabraňuje vlakovým a bankovním loupežím všeho druhu, anebo třeba pomáhá vesmírným krávám očistit zemi od zmutovamé zeleniny.

 

Kačer kabrňák Nové české logo,

 

Jeho protivníky jsou například: energický Megavolťák (Megavolt), za každou cenu vyjímečný Taurus Bulba, Amonie Fajnová coby paní Haydová světa uklízečů, šílený Quackerjack (Kvákavý Jack - Žolikvák v novém dab.), kachní mutant Dr. Reggie Badatel (Kořenáč - jeho podobu před, během a po proměně  najdete zde), Tekutátor (Likvidátor v novém dab.) nebo kohoutí mafián Kozobák (Zoban) a jeho poskokové, kohoutí vejcouni (Vejcohlavové) ze zločinecké bandy CKM (ZOPRS).
Pak je tu ještě NegaKačer (NegaDuck) nejnebezpečnější Detektivův nepřítel. Je to vlastně zlý dvojník Detektiva Ducka, jež nenávidí vše hezké. Nejčastěji používá řetězovou pilu a jiné zbraně k ničení všeho kolem.

ObrazekObrazek

negaduck_darkwing_duck.png

Dr.Reggie Badatel                          NegaKačer                                Megavolťák

Pochází z paralelního vesmíru NegaVesmír, kde je každý opakem našeho vesmíru. Objeví se tu i obrácené protějšky pro Gosalyn, Rampu a další. Jeho kostým je stejný jako Detektiva Ducka, ale ve žluté barvě a s červeným kloboukem. V boji je stejně schopný a rozumný jako Detektiv, ale není tak přehnaně egoistický. Na druhou stranu nemá Detektivovo charisma a cit, ale je to krvežíznivý, psychopatický šílenec. V seriálu se dokonce objevili dvě verze NegaKačera, kvůli zmatku ve výrobě a vysílání, ale to už by bylo na složitější vyprávění. V seriálu se také objeví Robokačer. Stejně jako Rampa vypadá trochu jinak než v Kačeřích příbězích (menší robošaty s mírně odlišným desingem) a plní tu funkci superhrdinského rivala pro Detektiva Ducka.

Videoukázka ukazuje návrat Robokačera na scénu v seriálu Detektiv Duck:

 

detektiv-duck-kvakavy-jack-gosalyn-500.jpg

"Konec zábavy Kvákavý Jacku!"

 

V některých epizodách najdemem různé odkazy i na jiné Disneyho kreslené seriály. Objevují se tu jako vedlejší postavy například Magika VonČáry, Hamoun, Rafani nObrazekebo Robokačer a dokonce se tu mihne i sám velký Kačer Skrblík (ukázka). Krátká ukázka z Rychlé Roty na pozadí ("In Like Blunt") dokonce měla přímo navazovat na některý ze skutečně odvysílaných epizod. V epizodě "2x02 Film Flam" nosí Detektiv Duck modrý rolák s logem Letohrátek (TaleSpin) na obrázku zde a zde. A v epizodě "1x35 Svět naruby" se objevil i seriál Gumídci v podobě plyšové hračky Brepty (obrázek zde a zde). Pro změnu v seriálu Goofyho tlupa nosí Max hodinky s padouchem Quackerjackem, Pete sleduje v televizi reportáž o Detektivovi a na stole leží noviny ve kterých se píše o Detektivu Duckovi - viz tento obrázek. V serálu Aladdin se kouzelný Džin promění na chvilku v samotného Detektiva Ducka. Objevil se i v seriálu Zbrklík(Bonkers). Sama Gosalyn se objevila v seriálu RawToonage (u nás nevysílaný). Vzniklo i několik povedených videoher na různé herní platformy.

detektiv-duck-vyrez-426.jpg

Závěrem můžeme říci, že Detektiv Duck je každopádně velmi podařené dílko. Až natolik, že i v současné době vycházejí v zahraničí stále nové komiksové příběhy (viz Komiksy Online)! Na vytvoření jeho světa a charakterů si dali tvůrci záležet a je to vidět. Nechybí mu humor, napětí, ironie, nadsázka ani nečekaná romantika. Každý si v něm najde to své a i při opakovaném shlédnutí dokáže vykouzlit úsměv na vašem zobáku... tedy, na vašich rtech, samozřejmě ;)

 

Nové vysílání, nový dabing

Od pondělí 21.2. 2011 v 18:50 vysílala TV Barrandov seriál Detektiv Duck v pořadu Animáček a znovu ho zopakovala od 2.12. 2011. Bohužel s novým dabingem (rok výr. 2004), Duckem přejmenovaným na "Kačera Kabrňáka" a s epizodami v úplně zpřeházeném pořadí (jejich seznam najdete v rubrice Detektiv Duck - seznam epizod)!

 

detektiv-duck-seznam-epizod-logo-v2-515.jpg

 

 

Porovnání obou dabingů můžete vidět  v následujícím videu! Uvidíte scény z prvního dílu vždy nejprve s dabingem z r. 1995 a pak tu samou z r. 2004:

 

Detektiv Duck se vrátil na televizní obrazovky pod jménem Kačer Kabrňák (nový dabing) a rovnou od druhé série od 22. prosince 2015 na stanici Nova Cinema Objevil se tak přesně po 4 letech, kdy jsme jej naposledy viděli na Tv Barrandov.

Rok 2016 byl pro Detektiva Ducka významný. Nejen, že oslavil krásné 25. narozeniny, ale v dubnu dostal zbrusu nové komiksy a další zatím oficiálně neoznámené. A k tomu jsme jej mohli od ledna a následně od října vidět několikrát týdně na televizi Nova a Nova Cinema. Celkem slušné, co říkáte? :)

 

http://www.disneyfoto.estranky.cz/img/original/123/detektiv-duck-25.-vyroci-kacer-kabrnak-darkwing-duck-jpg.jpg

 


Program Disney seriálů v televizi najdete v rubrice Info a data. Ukázky s původním i novým českým dabingem najdete zde , úvodní epizodu v češtině ke stažení v rubrice Download a komiks v rubrice Komiksy Online.

 

Česká znělka seriálu Detektiv Duck (Kačer Kabrňák):

 

TEXT PÍSNĚ V ČEŠTINĚ (nazpíváno k nové verzi dabingu):

Kabrňák je detektiv,
do boje se dal,
vyráží ze stínů,
on je nocí král,
padouch plány spřádá,
však i na něj dojde. (Teda)

Kabrňák (když jsi v úzkých, tak zavolej mu)
Kabrňák (Jde se do toho!)
Kabrňák (Kabr-, Kabr-, -ňák)

Tajně v skrytu naslouchá,
a potom překvapí,
a každého padoucha,
hbitě polapí,
"Máš smůlu zlosyne,
dostaneš hned na frak!"

Už jde (Kabrňák)
Je král! (Když jsi v úzkých, tak zavolej mu)
Kabrňák (Jde se do toho!)
Kabrňák (Tak se jen třeste, darebáci)
Kabrňák!

 

 

Anglická znělka seriálu Detektiv Duck, jak byla vysílaná i u nás s prvním českým dabingem:

Úplně první verzi anglické znělky, která nakonec nebyla vysílána  najdete na tomto odkaze.

 

TEXT PÍSNĚ V ORIGINÁLE:

Daring duck of mystery,
Champion of right,
Swoops out of the shadows,
Darkwing owns the night.
Somewhere some villain schemes,
But his number's up.

(3-2-1) Darkwing Duck (When there's trouble you call DW)
Darkwing Duck (Let's get dangerous)
Darkwing Duck (Darkwing, Darkwing Duck!)

Cloud of smoke and he appears,
Master of surprise.
Who's that cunning mind behind
That shadowy disguise?
Nobody knows for sure,
But bad guys are out of luck.

'Cause here comes (Darkwing Duck)
Look out! (When there's trouble you call DW)
Darkwing Duck (Let's get dangerous)
Darkwing Duck (Better watch out, you bad boys)
Darkwing Duck!

 

 

ZAJÍMAVOSTI

Město, ve kterém žije Detektiv Duck, sousedí s Kačerovem a v epizodě "Souboj titánů" došlo k pár naťuknutím o tomto spojení. Kačer Skrblík je k vidění na tabuli (02:26) "Welcome to Duckburg" a Rampa McKvák se zmiňuje o tom, že pracoval s Fandou Skořápkou (Fentonem z "Kačeřích příběhů) alias Robokačerem (od 05:15) v "Káčově" u Skrblíka. Setkávají se teď společně v domě Detektiva...

 

Originální koncet arty zveřejnila stránka D23 a vy se teď můžete podívat, jak tvůrci od počátku navrhovali postavy, stroje a temná zákoutí St. Canardu do seriálu Detektiv Duck - odkaz.

detektiv-duck-koncept-art.jpg

 

V počítačové hře Disney Infinity 2.0 se objevili od 22. dubna 2015 mise a postavy z Detektiva Ducka! Nechybí sám Detektiv Duck ani jeho levá ruka Rampa McKvák, Gosalyn nebo zloduši Taurus Bulba a Negaduck. Je možné hrát připravené úrovně, ale také stavět si vlastní levely s těmito postavami, předměty a prostředím. Ukázku uvidíte v tomto videu.

 

Než se Detektiv Duck poprvé objevil v televizi, strávil dva roky ve vývoji a výrobě. Jak víme, vznikal nejdříve pod názvem "Double-O Duck". Jakmile byla jeho výroba schválena, byla sepsána tzv. bible seriálu, která definuje a popisuje postavy a svět, který tvoří vesmír Detektiva Ducka. Podívejte se na jednu z prvních verzí (ne finální), která byla poslána zaměstnancům studií Disney televizní animace, kvůli zpětné vazbě. Zde najdete první část a zde druhou část.

 

dw-annual-b.jpg

 

107 faktů o Detektivu Duckovi (Kačer Kabrňák), které byste měli vědět uvidíte v tomto videu (anglicky).

 

Halooweenská epizoda "Hot Spells" byla po odvysílání v roce 1992 stažena z vysílání z důvodu údajného satanského tématu. U nás však byla odvysílána pod názvem "Zakázaná kouzla".

 

Detektiv Duck si zazpíval v jednom díle svého seriálu s názvem "Paradoxy", jak uvidíte v tomto videu:

 

 

NÁVRAT V KAČEŘÍCH PŘÍBĚZÍCH 2018

Detektiv Duck (Kačer Kabrňák) se objevil v květnu 2018 v nových Kačeřích příbězích v epizodě "Beware the B.U.D.D.Y. System!". Ten ostatně žije ve Svaté Kachně (jak bylo nově přeloženo město St. Canard), která sousedí s Kačerovem. Rampa McKvák je tu stále velkým fandou Detektiva Ducka i když pro něj přímo nepracuje.

 
Detektiv Duck Kačer Kabrňák 1991 vs 2018 Kačeří příběhy
 
Datektiv Duck kačer Kabrňák  2018 a 1991

 

A dokonce i jako hračka/talisman pro štěstí na palubní desce auta Kačera Skrblíka, které Rampa McKvák řídí:

Detektiv Duck Kačer Kabrňák jako hračka v nových Kačeřích příbězích 2018

 

Takhle je zobrazena nová podoba města St. Canard (Svaté Kachny) v porovnání s původní:

St. Canard Svatá Kachna Kačer kabrňák 1991 vs 2018

 

Záporáci Tekutátor, Kvákavý Jack a Megavolťák (zleva) v porovnání s původní podobou:

Tekutátor Kvákavý Jack a Megavolt 1991 vs 2018

 

V následujícím videu uvidíte přímé porovnání scén s Kačerem Kabrňákem, Rampou a zloduchy z nových Kačeřích příběhů (2018) a z původního seriálu Kačer Kabrňák (Detektiv Duck, 1991):

 

Animovaný storyboard (předloha, kterou používají animátoři při tvorbě každého dílu) úvodní sekvence epizody "Beware the B.U.D.D.Y. System!" od Ben Balistreri s Kačerem Kabrňákem:

 

 

Kačeří rytíř se vrací

Další skvělý díl Kačeřích příběhů s názvem "Kačeří rytíř se vrací!" (‘The Duck Knight Returns!’), přinesl velké zvraty v dějové lince Kačera Kabrňáka. Dostal ve znělce toto logo v barvách Kačera Kabrňáka:

 

Ukázky z epizody z dílu "Kačeří rytíř se vrací!":

Zrození NegaKačera v sestřihu závěru dílu "Kačeří rytíř se vrací!":

 

První oficiální teaser trailer filmu "Kabrňák: Prvotní temnota" od Alexe Labuti, na motivy seriálu Kačer Kabrňák, z epizody "Kačeří rytíř se vrací!", druhé série nových Kačeřích příběhů:

 

 

Kačer Kabrňák a nově i Gosalyn a zločinec Taurus Bulba se objeví v nových dílech Kačeřích příběhů druhé nebo třetí série. . Poprvé byla jejich podoba odhalena na červencovém "DuckTales" panelu San Diego Comic-Conu 2019. Kompletní "DuckTales" panel, kde byly postavy představeny uvidíte tady.

Kačer Kabrňák Gosalyn a Taurus Bulba v seriálu Kačeří příběhy 2019

 

Na SDCC 2019 byl představen i tento plakát Kačeřích příběhů, který odhalil i další postavy pro další série z jiných Disney seriálů jako: Rychlá Rota, Goofyho tlupa nebo Letohrátky.

DuckTales San Diego Comic con 2019 Kačeří příběhy plakát

 

Plakát pro speciální epizodu "Let's Get Dangerous" z 3. série nových Kačeřích příběhů s Kačerem Kabrňákem od Jason Zurek:

Plakát pro speciální epizodu Kačeřích příběhů s Kačerem Kabrňákem od Jason Zurek

 

Znělka Kačera Kabrňáka sestříhaná z ukázek seriálu Kačeří příběhy (2017), neoficiální:

 

 

Velmi zajímavé rozhovory s Mattem Youngbergem a Frankem Angonesem, tvůrci těchto epizod s Kačerem Kabrňákem a dalšími postavami ze starších Disney seriálů z bloku "The Disney Afternoon", kteří toto propojování nazývají jako "Afternooniverse", najdete tady a tady.

Kačer Kabrňák tahounem 3. série nových Kačeřích příběhů

 

 

 

NOVÝ SERIÁL

Reboot Kačera Kabrňáka je údajně v rané fázi vývoje pro Disney+! S touto zprávou přišlo Variety a Deadline 13. listopadu 2020. Restart je v počátečním vývoji v Disney Television Animation, které spadá pod nově vytvořenou jednotku Disney Branding Television v čele s Garym Marshem. V současné době neexistuje žádný autor ani scénárista. Výkonnými producenty mají být Seth Rogen, Evan Goldberg, James Weaver a Alex McAtee z Point Gray Pictures. Point Gray na žádost o komentář pro Variety neodpověděli a Disney to odmítl komentovat.
 
Původního "Kačera Kabrňáka" („Darkwing Duck“) vytvořil Tad Stones a se třemi sériemi a 91 díly běžel v letech 1991–1992 na Disney Channel a ABC. U nás jsme ho poprvé viděli v r. 1995 jako "Detektiv Duck" na Tv Nova a později s novým dabingem jako "Kačer Kabrňák".
Seriál sledoval stejnojmenného kachního superhrdinu, který žil obyčejný předměstský život pod tajnou identitou Drake Mallard. S bojem proti zločinu mu pomáhal jeho pomocník a pilot Rampa McKvák (Launchpad McQuack). Někdy mu také pomáhala jeho adoptivní dcera Gosalyn. V seriálu zazněli: Jim Cummings jako Kabrňák, Christine Cavanaugh jako Gosalyn a Terry McGovern jako Rampa.
 
Seriál je v současné době propojený s dalším animovaným Disney seriálem "Kačeří příběhy" („DuckTales“), přičemž Rampa se objevil jak v původním „DuckTales“ (1987), tak v tomto nedávném restartu (2017-dodnes). Objevili se v něm také Kabrňák a Gosalyn. V této verzi je Kabrňák fiktivní postavou ze starého televizního superhrdinského seriálu. V 2. sérii dostal Mallard, prezident fanklubu Kačera Kabrňáka, šanci stát se Kabrňákem v reálném životě a začít bojovat proti zločinu. Gosalyn se objevila ve 3. sérii nových Kačeřích příběhů.
 
Berme stále v potaz, že tato exkluzivní novinka není tiskovou zprávou ani oficiálním oznámením. Může to znamenat příchod nového seriálu, ale stejně tak může jít pouze o jakýsi návrh pro zvážení Disney+. Čas určitě ukáže, budeme ho sledovat i na našem facebooku!
 
Kačer Kabrňák v nových Kačeřích příbězích

 

 

 

SKUTEČNÝ KAČER KABRŇÁK

Pozdravit se a vyfotit s Kačerem Kabrňákem a Rampou osobně bylo možné během speciálního večera Disney FanDaze v Disneylandu Paris 2. června 2018 v jejich fotolokaci jen pro tento večer:

Kabrňák Detektiv Duck a Rampa McKvák FanDaze110-By-DIsneyland-Paris

 

 

VIDEOHRA

Na začátku roku 2019 jsme se dozvěděli, že autoři hry Sonic Mania chtěli udělat pokračování disneyovské videohry Darkwing Duck (Kačer Kabrňák), která vyšla na konzole NES už v roce 1992 (gameplay původní hry).

Pracoval na ní Aaron Sparrow, jako scénárista a James Silvani, jako tvůrce vzhledu (nakreslil i komiks Darkwing Duck). Hra se snažila zahrnout co nejvíce originálních hlasů v dabingu. Capcom ale neměl zájem (viz článek), tak vydali alespoň  demo, které si může zahrát každý. Obsahuje zvuky z původní hry a jednu kompletní úroveň si můžete stáhnout a zahrát tady. Podívat se na ni můžete i v tomhle gameplay videu.

Darkwing Duck NEW nes game 2019 Kačer Kabrňák

 

V roce 2019 byl původní Kačer Kabrňák přidán do mobilní hry Disney Heroes: Battle Mode.

Kačer Kabrňák ve hře Disney Heroes battle Mode 2019

 

Od 14. června 2022 je seriál Kačer Kabrňák dostupný na streamu českého Disney+ s druhým českým dabingem.

Kačer Kabrňák na Disney+

 

Oficiální český plakát z Disney+ (2022):

Český plakát seriálu Kačer Kabrňák

 

V lednu 2023 vyšla nová komiksová série Darkwing Duck (Kačer Kabrňák).

Komiks Darkwing Duck 2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Screeny Detektiva Ducka

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Omyl

(Jan Kliment, 10. 10. 2022 15:03)

Mýlíte se, i v Kačeřích příbězích byl Rampa McKvák bez pilotní čepičky.

Kačer Kabrňák

(Aleš, 28. 10. 2021 12:44)

Já věděl že se to na Barrandově jmenovalo Kačer Kabrňák. Už i podle znělky co při 2. dabingu nazpívali do češtiny. Myslím si že na konci měli napsáno Detektiv Duck.

Komiksy

(Makča Zaldová, 26. 8. 2013 11:21)

Ještě se chci zeptat, vyšli v češtině "Ka-Boom" nebo alspoň nějaké Detektivovo komiksy? Pokud ne,nevíte,kde by se dali sehnat "Darkwing duck comics"???

Re: Komiksy

(Disney Team, 26. 8. 2013 14:30)

V češtině komiksy od "Ka-boom" nevyšly. Pár čísel jsme tu pro vás vlastnoručně přeložili a upravili (Komiksy Online).
Originální Darkwing Duck komiksy v angličtině se daji koupit na ebay.

Re: Re: Komiksy

(Makča Zaldová, 6. 9. 2013 12:44)

E-Bay?..........Co to je? :D
Dobře, dá se to někde sehnat "online"?

Re: Re: Re: Komiksy

(Disney Team, 8. 9. 2013 21:20)

To je internetový aukční server.

Re: Re: Komiksy

(Makča Zaldová, 8. 2. 2014 21:55)

A nebo ještě lépe. Mohli by jste mi, prosím vás říct, kde jste vzali originál,než jste ho přeložili? :)

Re: Re: Re: Komiksy

(Disney Team, 9. 2. 2014 22:57)

To už nevíme, ale napiš nám na email.

Nejvyspělejší přežívá

(Makča Zaldová, 13. 5. 2013 14:29)

Ještě když jsem u toho-Nezdá se vám až trochu strašidelné, že je Negaduck pomalu psychicky vyspělejší než Detektiv a Rampa dohromady???

1.Nepotřebuje Rampu na řízení letadla (Bad Luck Duck)
2.Když byl Detektiv ještě "náctiletá socka" on už dokázal řídit kosmickou loď a bombardovat mu jeho domovskou planetu (The Secret Orgins Of Darkwing Duck)
3.Pokud se jedná o strategii-má ji mnohem vyspělejší než Detektiv, kterej se do všeho trhá vstřemhlav a bez rozumu (téměř všechny epizody :D)
4.A o zbraních, které si staví sám-Urychlovač monekul (Going Nowhere Fast),stroje ve kterých má i pro jistotu tenisovou pálku (Malice's Restaurant) atd.....
Dokonce i balení holek mu jde líp než Detektivovi :D (My Valentines Ghoul)

Re: Nejvyspělejší přežívá

(lladda, 13. 5. 2013 16:12)

Dobrý postřeh. Zajímavý profil Negaducka :)

Re: Re: Nejvyspělejší přežívá

(Makča Zaldová, 13. 5. 2013 22:50)

Díky Lladdo :) Ale kdyby by si chtěl dělat pravý motiv Negaducka, byla by z toho matlanice :D Tohle je jen opravdu postřeh. Bohužel Negaduck-neboť tak vyspělý, je vždy "poražen" (pokud se dá brát za porážku to, že chceš svého protivníka kopnout do hlavy, protivník se zkrčí a ty aoutomaticky padáš ze schodů, rovnou do cely (Let's Get Respectable)....
Jen dodávám ještě jeden postřeh-Mrkněte se na díl Jail Bird a uvidíte. Je to samo o sobě dost zvláštní. Ale já to chápu! Taky někdy mívám touhu stát se nestvůrou a zničit mé rodné město ;) :D

Re: Nejvyspělejší přežívá

(Makča Zaldová, 9. 8. 2013 3:59)

Omyl! Přklepka! :D
*Smozdřejmě že vím, že Negaduck urychlovač monekul ukradl!* :D

Nevíííš Plosíím?

(Makča Zaldová, 12. 7. 2013 0:24)

Prosím tě, Lladdo, nevíš jak se jmenovali Splatter Phoenix DarkWarrior Duck v českým dabingu? (Nejlépe by vyhovoval 2. dabing :))
Je to ta kriminalistická holka s kouzelným štětcem a rádoby hrdina.
.......Prosím, moc PLOSÍÍÍÍMMMM!....Šmutně koukám! :)

Re: Nevíííš Plosíím?

(Disney Team, 29. 7. 2013 20:42)

Ahoj, Splatter Phoenix se v novém dabingu jmenuje Mazalka Fénix (díl Z obrazu do obrazu) a Dark Warrior Duck se jmenuje Kačer Černý bojovník (díl Čas a trest).

Re: Re: Nevíííš Plosíím?

(Makča Zaldová, 31. 7. 2013 21:14)

Jé Díky! Moc děkuji!
Alééééé můžu tě poprosit ještě o jednu postavu? Je to jedna z mých oblíbených. "Demolition Duck" z dílu JailBird.
Je to "zlé" ego Detektiva Ducka. :D
Prosím? :)

Re: Re: Re: Nevíííš Plosíím?

(Disney Team, 31. 7. 2013 22:24)

Rádo se stalo. Demolition Duck se v novém dabingu jmenuje Kačer Dynamit. Zvláštní jméno...

Re: Re: Re: Re: Nevíííš Plosíím?

(Makča Zaldová, 31. 7. 2013 22:38)

Myslím, že dabéři si vzali originál až moc doslova ;D
Jinak díky za odpověď :)

Negavesmír

(Makča Zaldová, 12. 5. 2013 11:39)

Prosím, řeknete mi někdo, co má za význam "Negavesmír"? Vím že Negaduck a ty ostatní "anti-postavy" z něj pochází, ale...... prostě mám pocit, že tohle atouři nedomysleli. Mám na mysli Detektiva, Morganu a Negaducka-Detektiv miluje Morganu-tím pádem Negaduck jí nenávidí-tím pádem Detektiv nenávidí Negaducka a tím pádem.......! :D
I když musím přiznat, že se mi víc zamlouvaj takhle, než když na sebe útočí :D

Re: Negavesmír

(lladda, 12. 5. 2013 13:52)

Ahoj, jsme rádi, že jsou i fanoušci seriálu, kteří sledují i delší dějové linky a návaznosti :) Jak píšeme výše v článku, tak v seriálu se objevili dvě verze NegaKačera, kvůli zmatku ve výrobě a vysílání. Vytvářeli najednou více dílů a každý tvůrčí tým šel svým směrem, který se ale bohužel nikde neprotnul a vyšel do ztracena.

Re: Re: Negavesmír

(Makča Zaldová, 12. 5. 2013 21:45)

Dík za odpověď. Já jen říkám, že je to celkem divný :D (opravdu, o takovýhlech blbostech přemýšlím před spaním v posteli, když nemůžu usnout)
Ale myslím, že o "lásce" mezi Detektivem a Negaduckem už někde byla zmínka.... Mám pocit v díle "My Valentines Ghoul" (v dabingu TV Barandov "Můj milý Valentín" kde Gosalyn použila takzvaný Nápoj lásky, ale kvůli nedopatření se věci stali trochu jinak než měli (a já měla výbuch smíchu :D)
Ještě jednou díky za odpověď ;)


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

následující »