Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Další ukázky, upoutávky a zajímavosti z Disney seriálů a filmů, které se sem nevešly, najdete na našem YouTube na kanálu lladdak.

 

Disney znělky 1991 - 2015

České znělky, které jsme viděli u Disney bloků seriálů a filmů od roku 1991, kdy se objevily poprvé, až do roku 2015:

1991 - Walt Disney uvádí
1993 - Walt Disney uvádí
1995 - Walt Disney a jeho kouzelný svět
1995 - Walt Disney a jeho báječný svět
2007 - Disney uvádí
2011 - Walt Disney a jeho kouzelný svět
2013 - Disney klub

 

3v1 - porovnání znělek Walt Disney uvádí

Tři verze Disney znělky "se štětci" v jednom. Porovnání české a zahraničních verzí, které dostaly jiné prostřihy a zpívanou píseň. Zajímavost: česká verze měla i svou 2. verzi, kdy hrané pasáže byly nahrazeny animovanými, ale jinými, než v těch zahraničních. Bohužel ji nemáme k dispozici. Pamatujete? Která je podle Vás lepší?

 

 

Porovnání znělek Disney seriálů

Několik verzí dostaly i samotné znělky seriálů a Vy si je teď můžete prohlédnout najednou a okamžitě tak odhalit všechny změny. Ty, zdá se, nebyly úplně náhodné.

Tři verze Kačeřích příběhů, 1. základní znělka, 2. znělka s prakačerem Bobo, 3. znělka s Robokačerem:

 

Dvě verze znělky Rychlé Roty, které prošly asi největší proměnou, i když se to tak na první pohled nemusí zdát. Vlevo původní znělka, vpravo druhá verze:

 

Tři verze znělky Gumídků ze tří různých sérií v jednom:

 

Medvídek Pú dostal dvě verze své znělky a tady je uvidíte obě najednou:

 

Tři verze znělky dostala i Malá mořská víla. Každou pro jednu ze svých tří sérií:

 

Čtyři verze znělky se objevily i u Timona a Pumby během jejich tří sérií. Znělky se průběžně různě střídaly (se stejnou písní) a vy si je teď můžete prohlédnout všechny najednou a porovnat změny:

 

 

Doktorka Plyšáková - česká znělka

Česká znělka Disney seriálu pro děti Doktorka Plyšáková:

Ukázka ze seriálu Doktorka Plyšáková:

 

 

Rychlá Rota - vyprávěný příběh 1992

Teď uslyšíte ukázku z tzv "book kazety" (magnetofonové kazety s přiloženou obrázkovou knížkou v českém i anglickém jazyce) "Rychlé Roty" a příběhu "Záhada létajícího koberce" cca z roku 1992. Příběh vypráví stejné dobrodružství jako v seriálovém díle "Kobercové pobertové". Každé cinknutí znamená otočení strany v knize:

Ve stejném formátu pak vycházely například i kazety se seriálem "Kačeří příběhy" ( najdete v rubrice download) a dokonce i některé Disneho filmy! Poslechněte si Sněhurku a sedm trpaslíků s originálním příběhem, který vydal Egmont ČSFR v roce 1991 jako přílohu stejnojmenné knihy v edici "Veselé čtení s kazetou". V této edici také vyšli například: Pinocchio nebo Kniha džunglí. Ukázka ze Sněhurky 1991:

 

 

Oznámení Disney seriálů - Volejte řediteli 1994

Takhle byly poprvé oznámeny Disney seriály Malá mořská víla, Aladin, Goofyho tlupa a další na naše obrazovky v pořadu "Volejte řediteli" roku 1994:

 

 

Medvídek Pú - upoutávka leden 2016

Tuto upoutávku dostal seriál Nová dobrodružství Medvídka Pú na ČT:D od ledna 2016:

Lednové filmy na ČT:D pak přinesly i Medvídka Pú a jeho velkolepé dobrodružství: - upoutávka a Medvídek Pú: Nejlepší dobrodružství - upoutávka.

 

 

Kim Possible - upoutávka leden 2016

Takhle poutalo Déčko na seriál Kim Possible od ledna 2016:

 

 

Kouzelné Vánoce na Déčku 2015

S Medvídkem Pú a dalšími ve sváteční upoutávce:

 

 

Malí Einsteinové - upoutávka prosinec 2015

V prosinci 2015 měl seriál Malí Einsteinové tuto upoutávku:

 

Phineas a Ferb - upoutávka podzim + zima 2015

V listopadu 2015 dostala 3. série Phinease a Ferba tuto upoutávku na ČT:D.

V prosinci 2015 dostala 4. série tuto:

 

 

101 dalmatinů - upoutávka podzim 2015

Takhle poutalo na svá dobrodružství 101 dalmatinů během vysílání na podzim 2015 na programu ČT:D.

 

 

Disney uvádí - znělka 2007

Tato znělka uváděla blok Disney seriálů na Tv Nova v roce 2007 například u seriálů Myšmaš nebo Lilo a Stitch. Poprvé se objevila už v roce 2004 při prvním odvysílání části dílů Rychlé Roty a Kačeřích příběhů s novým dabingem. V tištěných televizních programech byl však název bloku uváděn jako Walt Disney a jeho kouzelný svět, který Tv Nova používala už v roce 1995. Blok se ve videu  jmenoval jednoduše "Disney uvádí".

 

 

Hold Kačeřím příběhům 2015

Obrázky vytípané ze seriálu a složené do panoramatických pohledů, jakoby zastavených v čase, spojené do nového videa jako hold Kačeřím příběhům...

 

 

Hold Letohrátkám 2015

Obrázky vytípané ze seriálu a složené do panoramatických pohledů, jakoby zastavených v čase, spojené do nového videa jako hold Letohrátkám...

 

Upoutávka Letohrátky 05 / 2015

Takhle poutá ČT:D od 2. května 2015 na seriál Letohrátky. Použila do ní tentokrát přezpívanou znělku seriálu, která se objevila jen u pár dílů:

 

 

Porovnání dabingů Medvídka Pú

První dabing Nových dobrodružství Medvídka Pú vznikl v roce 1993 pro Českou televizi, v roce 1994 zbytek pro TV Nova. Druhý dabing vznikl v roce 2005 ve Studiu Virtual. Třetí dabing vznikl v roce 2014/2015 ve studiu SDI Media se stejným překladem a dialogy jako v roce 2005.

Na porovnání jednoho dílu s prvním dabingem z r. 1993 a tím posledním z r. 2014 se můžete podívat v tomhle videu 1993 VS 2014:

Ukázku přes sebe položených nových dabingů 2005 VS 2014 si můžete poslechnout v následujícím videu:

 

 

Čtyři verze CZ znělky Medvídka Pú

K seriálu Nová dobrodružství Medvídka Pú vznikly nejen 2 druhy 1. verze písničky (Petr Kotvald 1993, "neznámý" 2014), ale i 2 druhy 2. verze písničky (Martin Kolář 2005, Richard Mašek 2005). Celkem tedy 4 verze české znělky seriálu Nová dobrodružství Medvídka Pú! To je nejspíš rekord v přezpívání znělky nějakého Disney seriálu a o důvodech můžeme snad jen spekulovat. Poslechněte si je všechny seřazené za sebou v jednom videu:

 

 

Nový dabing Medvídka Pú 2015

Seriál Nová dobrodružství Medvídka Pú dostal nový dabing, který vznikl v roce 2014 ve studiu SDI Media a od března 2015 ho vysílá program ČT:D. Jak to zní a vypadá uvidíte v následující ukázce...

 

 

Pomocník na peníze z Kačerova

Mizí Vám záhadně peníze? Pomoc je tady! Inovovaný, citrónem vonící! S původním dabingem 1991... ;)

 

 

Zimní znělka Phineas a Ferb

Tato zimní verze znělky se objevila ve 4. sérii seriálu Phineas a Ferb i s upraveným českým textem:

Píseň "Máme rádi Tatooine", která zazněla v dvoudíle na téma Star Wars: Hvězdné války Phinease a Ferba, uslyšíte v tomto videu.

 

Vypravěčské shrnutí o prakačerovi Bobo

Shrnutí děje pěti dílů na pokračování seriálu Kačeří příběhy, ve kterých se poprvé objevil prakačer Bobo. Vypravěč na začátku a konci těchto dílů naznačil, co jsme viděli nebo uvidíme v následujícím díle. Seřazené za sebou je uvidíte v tomto videosestřihu s prvním (i druhým) českým dabingem...

 

 

Vypravěčské shrnutí o Robokačerovi

Shrnutí děje pěti dílů na pokračování seriálu Kačeří příběhy, ve kterých se poprvé objevil Robokačer. Vypravěč na začátku a konci těchto dílů naznačil, co jsme viděli nebo uvidíme v následujícím díle. Seřazené za sebou je uvidíte v tomto videosestřihu s prvním českým dabingem...

 

 

Kim Possible - ukázka CZ

Česká ukázka z prvního dílu Disney seriálu Kim Possible (2007-2008).

 

 

101 dalmatinů - ukázka CZ

Česká ukázka z Disney seriálu 101 dalmatinů. 2D kreslený televizní Disney seriál z roku 1997. Vychází ze stejnojmenného celovečerního Disney filmu z roku 1961 a jeho  hraného remaku z roku 1996.

 

 

Tarzanové príhody - slovenská znělka

Disney seriál TARZAN (The Legend of Tarzan) jsme u nás ještě neviděli. A to navzdory tomu, že k němu už 12 let existuje český dabing! Seriál vznikl v roce 2000, rok po původním celovečerním filmu Tarzan (1999). Navazuje na události z filmu po zabití Kerchaka, kdy se Tarzan stal novým opičím vůdcem a adaptuje některé části z mnoha knih o Tarzanovi. Má 39 dílů. Protože byl seriál odvysílán na Slovensku, můžete se teď podívat na slovenskou znělku seriálu "Tarzanové príhody od Walta Disneyho"...



Přáli byste si ho vidět i na našich obrazovkách?

 

 

Vladařova nová škola - CZ a SK ukázky

Tento Disney seriál z roku 2006 u nás byl odvysílaný v roce 2009  na Disney Channel pod názvem Vladařova nová škola. Byl také posledním Disney seriálem, který vycházel kompletně z předchozího celovečerního filmu (jako předtím Aladin nebo Malá mořská víla) v tomto případě z filmu "Není král jako král" (2000). Českou ukázku si můžete pustit v následujícím videu. Přáli byste si ho vidět znovu i u nás a celoplošně třeba na Déčku?

 

Českou znělku seriálu Vladařova nová škola uvidíte na tomto odkaze. Českou upoutávku na seriál z r. 2009 uvidíte v následujícím videu...

Vladárovu novou školu viděli i diváci na Slovensku odkud pochází také následující slovenská ukázka...

 

 

Sofie První  - česká znělka

Znělka uvádějící první sérii 3D animovaného Disney seriálu Sofie První (2013)...

Znělka druhé série Sofie První (2014)...

 

 

Rozloučení s WD uvádí 1993

Tyto předěly se objevily při posledním vysílání pořadu Walt Disney uvádí v roce 1993, kdy jsme viděli poslení díly Nových dobrodružství Medvídka Pú a Kačeřích příběhů...

 

 

Upoutávka na Mickeyho klubík 2014

Takhle nás poutalo Déčko od října 2014 na Mickeyho klubík:

Upoutávka na Mickeyho klubík III. na ČT:D od března 2015:

Upoutávka na Mickeyho klubík III od prosince 2015:

 

 

Upoutávka na Gumídky 2014

Tato upoutávka byla k vidění během vysílání Gumídků od října 2014 na programu ČT:D...

 

 

Zrození Robokačera

Přesně takhle se to v prvním českém dabingu, roku 1993 v Kačerově odehrálo. Ukázka obsahuje i tajné heslo... ;)

 

 

Třetí dabing Letohrátek - ukázka

Když přišli (u nás do r. 2014 neodvysílané) nové díly Letohrátek, přišli také s úplně novým dabingem. Tedy jiným, než u předchozích nadabovaných dílů z roku 1992 (Barrandov dabing) a 2005 (Studio Virtual). Tento nejnovější dabing vznikl doslova pár týdnů před odvysíláním, na konci letních prázdnin 2014 opět ve Studiu Virtual! Na rozdíl od předchozího nového dabingu (2005) jsou zde správně zachovány názvy jak San Bambína, tak Aero Expresu (1992) a dalších...

 

 

Chyba v předělu Walt Disney uvádí 1993

Chybička se vloudila, když nám v r.1993 na konci pořadu Walt Disney uvádí oznamovali, že za týden přijdou noví hrdinové - Medvídek Pú a Kačeří příběhy. Na konci videa tak uslyšíte nechtěný hlas ze zákulisí... :)

 

 

Upozornění na Walt Disney uvádí 1993

Po bloku Walt Disney uvádí v neděli 28. listopadu 1993 následovala tato jednoduchá upoutávka na příští neděli 5. prosince 1993 na ČT2. Dívali jste se? ;)

 

 

Myšmaš - česká znělka

Myšmaš (House of Mouse, 2001-2003) - to je Disney seriál, který jsme naposledy viděli v roce 2007! Spojoval jednotlivé grotesky se známými Disney postavičkami vždy nějakým příběhem odehrávajícím se na pódiu a v zákulisí Kabaretu Myšmaš. Zajímavé, kromě povedeného dabingu, kde většina postav měla své hlasy z filmů, byly i české názvy na věcech přímo v příběhu. Takhle vypadala jeho česká znělka, kterou zpívá Petr Vondráček...

V seriálu Myšmaš se několikrát objevili i Timon a Pumba ze stejnojmenného seriálu. Buď jako hosté v publiku nebo přímo účinkující v hlavním programu. Na druhý případ, kdy měli společně vystoupit před diváky se můžete podívat v následujícím videosetřihu:

 

 

Lilo a Stitch - ukázka ze seriálu

Disney seriál Lilo a Stitch jsme naposledy viděli celoplošně v roce 2007 na Tv Nova. V roce 2009 se objevil na Disney Channel. Humorný seriál vycházející ze stejnojmenného Disney filmu (Lilo a Stitch, 2002), odehrávající se na Havaji, vznikl v letech 2003-2006 a dostal 65 dílů. Každý díl měl svůj příběh, ale všechny spojovalo téma nových, ztracených experimentů, více, méně či vůbec podobných Stitchovi...


 

Jakou další ukázku ze starších Disney seriálů byste si tu přáli?

 

S ukázkami můžete pokračovat v rubrice Ukázky ze seriálů 1 a Ukázky ze serálů 3.

 

Další ukázky, upoutávky a zajímavosti z Disney seriálů a filmů, které se sem nevešly, najdete na našem YouTube na kanálu lladdak.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

101dalmantiny

(jpjp, 18. 1. 2015 9:16)

Meli buste jsem dat 101dalmatinu

Re: 101dalmantiny

(Disney Team, 18. 1. 2015 17:29)

Díky za tip. Ukázku 101 dalmatinů sem přidáme.

-

(-, 29. 11. 2014 18:00)

Jenom aby se to opravilo. Jsou tu zastaralé informace. Vladárova nová škola byly pod jiným názvem vysílána na Disney Channel. Myslím okoro roku 2009

Re: -

(Disney Team, 29. 11. 2014 19:29)

Disney Channel bohužel nechytáme, takže tohle nám uniklo. Děkujeme za upozornění! Opraveno.

2 části

(Jan Kliment, 29. 10. 2014 21:29)

Nevěděl jsem, že budete muset i tohle rozdělit na 2 části :-O