Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Lilo a Stitch logo CZ jpg

 

Klasicky kreslený Disney seriál Lilo a Stitch (2003-2006) je pokračováním stejnojmenného Disney filmu Lilo a Stitch (2002, čsfd) nominovaného na Oscara. Seriál se měl původně jmenovat Stitch! Series, protože přímo navazuje na druhý film, který vyšel rovnou na DVD s názvem Stitch! Film (2003, čsfd). Následně vznikl i film Lilo a Stitch 2: Stitch má mouchy (2005, čsfd) a závěrečný díl Leroy a Stitch (2006, čsfd).

Seriál má celkem 65 epizod ve dvou sezónách a seriál byl zakončen už zmíněným direct-to-dvd filmem Leroy a Stitch (2006). U nás jsme seriál viděli poprvé v roce 2007 na Tv Nova. V roce 2009 se objevil na Disney Channel. Poté jsme jej viděli kompletní až v roce 2017 na programu ČT:D (upoutávka).

b76e1daa8709e7cd75e353eaaaff3466.jpg


Lilo se se Stitchem potká v původním filmu, kde si jej vybere jako pejska v útulku. Tam se dostal náhodou, když během svého vesmírného útěku z domovské planety ztroskotal na zemi, na havajském ostrově Kaua'i. Svou láskou, vírou a neochvějnou vírou v "ohana" (havajské pojetí rodiny) pomohla Lilo Stitchovi otevřít srdce a dala mu něco, co mu nebylo dáno - schopnost mít starost o druhé. A protože Lilo miluje písně od Elvise Presleyho, pomohly jí i s převýchovou Stitche :) Lilo má také oblíbenou panenku Scrump (Skramp), kterou si sama vyrobila.

lilo-a-stitch-se-maji-radi.jpg

V seriálu dostali tito dva za úkol najít a posbírat zbývající ztracené experimenty geniálního mimozemského vynálezce jménem Jumba Jookiba, přivést je od zla k dobru a najít pro ně místo, kam skutečně patří a kde budou užiteční. Stitch je také jeho experimentem - dokonce tím do té doby úplně posledním, s číslem 6jumba-jokiba.jpg26. Zbývajících 624 (seznam experimentů) se doslova rozkutálelo v podobě dehydratovaných kuliček po celé Havaji, které se aktivují ponořením do vody. Každý experiment, stejně jako Stitch, má své vlastní specifické nadání pleakley.jpgpro ničení ... a smysl pro humor :)

Přesto, že se Jumba sám označuje za ďábelsky zlého vynálezce, je velmi přátelský a společenský mimo svou práci, a jako jeden z mála, má rád Stitche a i ke všem ostatním svým experimentů přistupuje jako jejich otec a má je rád. Jumba Lile pomáhá spolu s jednookým zeleným mimozemšťanem Pleakleym, který si pozemšťany zamiloval, neustále se snaží začlenit mezi obyvatele ostrova a rád se převléká hlavně do ženských šatů, které mu přijdou pohodlnější :) Přestože nemá nos ani uši, jeho tykadlo na hlavě funguje jako smyslový orgán, který je nahrazuje.
V několika epizodách se objeví i Cobra Bubbles, bývalý agent CIA, který jako sociální pracovník dohlíží na Lilo v původním filmu i seriálu.

lilo_and_stitch_wallpaper_by_liviusquinky-d39sy9j.jpg

Z leva: Cobra, David, Nani, Lilo, Stitch, Jumba a Pleakley před domkem Lilo

Mezitím se bývalý kapitán Gantu a jeho neochotný společník Experiment 625 (později pod jménem Reuben, má stejné schopnosti jako Stitch, umí lépe mluvit, ale jinak je líný zbabělec, který dává přednost sendviči před bojem a Gantua označuje za rybu) také snaží pochytat tyto experimenty pro uvězněného Dr. Hämsterviela (chce ovládnout celou galaxii, viz film), se kterým komunikuje přes obrazovku (pozn.: tel. č. Hämsterviela je 555-019-829-3434-533-65-5882 a nemá rád, když ho označují za pískomila nebo krtka ;)). Gantu je expertem ve 12 bojových uměních a objevuje se v téměř každé epizodě. Posláním Lilo a Stitche je pochytat tyto stitchovy bratrance před nimi.

Dětskou rivalkou, známou i z filmu, je pro Lilo rozmazlená holčička z bohaté rodiny jménem Mertle, se kterou se často postrkují a hecují. Mertle ví o experimentech (i když má občas krátkou paměť) a v jedné epizodě spolupracuje i s Dr. Hämstervielem.

kapitan-gantu.jpg

Kapitán Gantu

experiment-625-a-dr.hamsterviel.jpg

Experiment 625 a Dr. Hämsterviel


Po boku hrdinů se často objeví i starší  sestra Lilo jménem Nani Pelekai, která se o malou Lilo stará od doby, kdy jejich rodiče nečekaně zahynuli při autonehodě. Nani je devatenáct let a Lilo je šest. Nani v seriálu vystřídá několik pracovních míst, protože kvůli věčné starosti o Lilo si ji nedokáže udržet. Přesto jsou si obě vzájemě oporou. Nani je zakoukaná do surfaře jménem David Kawena, který je tak jedním ze čtyř lidských postav, který ví o experimentech.

Seriál získal nominace na Daytime Emmy Avards, za hudbu a hudební režii a a Motion Picture Sound Editors za nejlepší zvuk v animovaném seriálu (ep. Sprout).

Český dabing vznikl ve Studiu Virtual. Hlasy propůjčili: Mariana Prachařová,  Jiří Prágr, Ondřej Vetchý, Miroslav Moravec, Petr Pelcl, Pavel Šrom, Lumír Olšovský, Věra Galatíková, Klára Sedláčková a další...

 

Znělka seriálu Lilo a Stitch jak byla vysílaná u nás:

Text znělky seriálu Lilo a Stitch:

I laila, 'O Kaua'i la
No malihini 'ohana
Welcome cousins, a'cmon by
Aloha e komo mai

Stitch: maka maka

I laila, 'O Kaua'i la
No malihini 'ohana
Welcome cousins, a'cmon by
Aloha e komo mai
Aloha e komo mai

Stitch: Iki tooki née ha
Tiki: Iki tooki née ha
Stitch: Aka tiki baba
Tiki: Aka tiki baba
Stitch: Gaba ika tasooba
Tiki: Gaba ika tasooba
Stitch: Oocha
Tiki: Oocha
Stitch: Chika
Tiki: Chika
Stitch: Miki miki coconut

I laila, 'O Kaua'i la
No malihini 'ohana
Welcome cousins, a'cmon by
Aloha e komo mai
Aloha e komo mai
Aloha e komo mai

Stitch: Bye!

***

 

 Ukázka seriálu Lilo a Stitch:

 

 

Seznam dílů najdete na této stránce.

Lilo a Stitch seriál seznam dílů

 

 

Vyšlo u nás 8 DVD disků se seriálem Lilo a Stitch v roce 2011. Jednotlivé disky obsahovaly tyto díly:

Disk 1 - Plilo-a-stitch-serial-na-dvd.jpgoďobaný, Strašák, Kixx, Dělová koule
Disk 2 - Jin a Jang, Smraďoch, Ríša, Andílek
Disk 3 - Asteroid, Fantasmo, Výhonek, Pižla
Disk 4 - Lžiboj, Hvězda, Stitch zlobí, Dírio
Disk 5 - Výbušňák, Houdini, Amnézio, Tank
Disk 6 - Milovníček, 627, Vřísk, Utápěč
Disk 7 - Andě, Duplík, Čvachta, Čmuchal
Disk 8 - Vírník, Hledáček, Felix, Elastico

 

 

Upoutávka na seriál Lilo a Stitch, jak se objevovala v roce 2009 na Disney Channel:

 

Tuto upoutávku dostal seriál při vysílání v březnu 2017 na Déčku:

 

Od 14. června 2022 je seriál Lilo a Stitch dostupný na streamu českého Disney+.

Lilo a Stitch na Disney+

 

 

Když svérázná Lilo, Stitch a ostatní z Havaje slaví Halloween po svém:

 

 

 

ZAJÍMAVOSTI

V seriálu se objevily i postavy z jiných Disney seriálů. Například ze seriálů "Přestávka", "Americký drak Jake Long", "The Proud Family" nebo "Kim Possible"...

jine-disney-postavy-v-lilo-a-stitch.png

Když se Kim Possible objevila v seriálu Lilo a Stitch, dostal ten díl s názvem "Rufus" i speciální znělku, ve které se objevují postavy z obou seriálů (v původní neremasterované verzi). Teď se na ni můžete podívat:

A takhle se Kim Possible a její parta pustila s Lilo do akce:

 

Na ostrově v seriálu bylo rozsypáno 624 experimentů, 625 lítá s Gantuem, Stitch je 626  a v jednom z dílů Jumba vytvořil i Evila, experiment 627 (díl "627"). Později, po seriálu, kdy vznikl film Leroy a Stitch (2006), se dostal Dr. Jumba Jokiba zpět do své laboratoře a vytvořil další experiment - Leroye. Ten bývá označován jako experiment 629, ale propagační materiály se na tom nedokáží shodnout a správně by měl nejspíš být 628, který sice vznikl už v seriálu (mluvil o něm Jumba), ale nikdo ho nikdy neviděl...

experiment-627-a-628-629.jpg

Experimenty Evil 627 a Leroy 629

 

Tento obrázek rodičů Lilo se objevil v jednom dílu seriálu (55. Dopřávač (exp. 267):

Rodiče Lilo

Současná rodina Lilo:

Současná rodina Lilo

 

Oficiální  trailer na původní Disney film Lilo a Stitch (2002):

Stitch! Film (2003) anglický trailer.
Lilo a Stitch 2 : Stitch má mouchy (2005) český trailer.
Leroy a Stitch (2006) anglický trailer.

Stitch se také "naboural" do ostatních Disney filmů a  přesně takhle to vypadalo:  Malá mořská víla Aladin , Lví král , Kráska a zvíře ;)

 

 

Druhý seriál

Vznikla i japonská verze tohoto seriálu pod názvem Stitch! (2008-2010, wiki) s 30 díly. U nás jej doposud nikdy nevysílali. V následujícím videu uvidíte příběh, ve kterém se potkala původní Lilo a Stitch s jejich japonskými "dvojníky...

Typicky japonsky bláznivou upoutávku na Stitch! uvidíte na tomto odkaze.

 

Narozdíl od filmu nosí Lilo v seriálu (hlavně od druhé série) častěji zelenou variantu svého typického havajského trička.

lilo--zelena-a-cervena-tricka.jpg

 

 

Třetí seriál

Nové pokračování se jmenuje "Stitch & Ai" (An Ling and Stitch) a byl vyrobený pro čínské publikum. Premiéru mělo 27. března 2017 a  jedná se tak o třetí televizní seriál na motivy Lilo & Stitch. Prvním byl americký animovaný seriál "Lilo & Stitch: The Series", druhým japonský anime "Stitch!".

Stitch_&_Ai_promotion

Tento nový seriál byl vyroben v angličtině a poté přeložen do čínštiny, neboť byl produkován za pomoci amerických animátorů, včetně těch, kteří dříve pracovali na "Lilo & Stitch: The Series". Původní anglickou verzi začal vysílat Disney Channel Asia 5. února 2018. Seriál v současné době zatím není k dispozici v západních zemích.

Čínský trailer:

 

Stitch & Ai navazuje na události filmu Lilo & Stitch a jeho následné televizní pokračování až po film Leroy & Stitch.

Vidíme tu Stitche odtrženého od Lilo poté, co byl zachycen gangem kosmických zločinců, kteří doufali, že replikují výzkum Jumby. Když Stitch uteče, kvůli problémům během stoupání se dostane do atmosféry Země nad Čínou a skončí přistáním v pohoří Huangshan, kde se spřipojí k mladé dívce jménem Wang Ai Ling a stane se součástí její rodiny. Jumba a Pleakley se tu objeví také, aby Stitche sledovali a pomohli jemu a jeho nové rodině. Nicméně, Jumba se zajímá o skrytou funkci, kterou tajně naprogramoval do Stitche - funkce, která mu způsobí, že se stane obřím zvířetem, pokud by byl spuštěn během rozčilení Stitche ve velkém městě. To by mohlo být velmi nebezpečné pro celý svět, pokud by se ho zmocnili kosmičtí zločinci.

Úvodní znělka v angličtině.

 

 

Takhle vypadá Lilo, Stitch a některé další experimenty na živo v Disneylandech, kde se setkávají s návštěvníky nebo vystupují v některých představeních a přehlídkách.

lilo-stitch-a-experimenty-v-disneylandu.jpg

A  takhle dovádí živí Lilo a Stitch v Disneylandu Paris, když si chtějí hrát nebo mají pauzu během představení :)

 

Jak vypadá živá interaktivní zábava a hra s kresleným Stitchem v Disneylandu uvidíte v tomto videu :)

 

lilo-a-disney-rada-by-poznala-vzdava-hold.jpg

 

Přáli byste si návrat seriálu do televize? Vyjádřit se můžete níže v komentářích. Děkujeme!

Nebo si o něj můžete napsat rovnou do České televize, kde se více řídí podle diváckých přání na ČT:D. UPDATE: Podařilo se, Lilo a Stitch se vrátili (2017) i díky Vám! :)

 

Lilo a Stitch CZ logo small jpg

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Píseň ze znělky

(Aleš, 25. 8. 2019 15:44)

Asi nevím jestli ta znělka byla nazpívána do jiných jazyků (ta videa jsem si ještě nepustil) ale vidím že tam celý text písně je havajsky akorát anglicky je tam welcome cousins a'cmon by a na konci bye.

Re: Píseň ze znělky

(Disney Team, 25. 8. 2019 18:52)

Znělka zůstala ve všech zemích stejná. Anglická slova v textu patří ke koloritu.

Lilo & stich

(Michael B, 13. 3. 2017 23:26)

Páni nevěděl jsem že Mertle spolupracuje s dr.hämstervielem

Re: Lilo & stich

(Michael B, 13. 3. 2017 23:28)

Můj oblíbený experiment je lax a amnesio

Re: Lilo & stich

(Disney Team, 14. 3. 2017 9:41)

Stane se tak v epizodě s názvem Shush.

Lilo a stitch

(Stella ouzka, 31. 12. 2016 20:14)

Chci aby se vrátil do televize jsem jeho fanoušek mam plyšáka stít je a lilo a andělů ze seriálu dekuji

Re: Lilo a stitch

(original, 2. 1. 2017 23:07)

Aj ja!!! Bolo by to super..mimochodom..neviete kde by som mohol objednať alebo si online pozrieť tú záverečnú časť Leroy a Stitch s cz dabingom alebo titulkami??? Predom dakujem..nemozem ju nikde zohnat

Re: Re: Lilo a stitch

(Disney Team, 17. 1. 2017 16:15)

To bohužel nevíme.

zvláštnost

(Jan Kliment, 23. 5. 2015 22:06)

Páni, nevěděl jsem, že je to i seriál :-O

Lilo a Stich

(Tonda, 13. 4. 2015 17:04)

Pamatuji si Liolo a stich že ho vysíala nova ale nejsem si jist zda jsem viděl
všechny díly, akorát škoda je že na dvd nevyšly všechny díly, nevíte někdo proč Magic Box nevydala všechny díly na dvd ?

Re: Lilo a Stich

(Disney Team, 13. 4. 2015 19:26)

Nejspíš se to distributorovi nevyplatilo a přestal je vydávat nebo možná dostali práva jen na pár dílů. Nevíme jistě, zkuste se zeptat přímo u nich.

Lilo a Stich

(Jan Kliment, 1. 4. 2015 19:48)

Páni, nevěděl jsem, že je to i jako seriál, myslel jsem, že je to jen jako film :-)

Re: Lilo a Stich

(Disney Team, 1. 4. 2015 21:17)

Experimentů není nikdy dost ;)

8 let nevysílán...

(Richard Brabec, 16. 3. 2015 20:40)

Ahoj! To jsem opět já :)
Lilo a Stitch, vcelku oblíbený seriál... a pokuď ne, tak u mě určitě.
Škoda, že už ho nevysílají. Je to 8 let potom, co jsem pravidelně sledoval tento seriál a vcelku jsem se bavil.
Snad se k nám dostane někdy buď na Déčku, nebo na Nově

Re: 8 let nevysílán...

(Disney Team, 16. 3. 2015 21:26)

Doufáme také.