Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

 

Obrazek

Podívejme se nyní do míst, odkud vzešli ty nejznámější kreslené postavy. A jelikož v samotném televizním seriálu se o něm příliš nedovíme, budeme čerpat informace především z komiksových příběhů. Na řadu přijdou ale i postřehy ze seriálu. 

Kačerov je fiktivní město ve kterém se odehrává  velká část kreslených  příběhů z dílny Walta Disneyho. Je domovem Kačera Donalda, Skrblíka, Kulíka, Dulíka  a Bubíka, Šikuly, Rampy Mc Kváka, ale také Mickey Mouse, Goofyho a spousty dalších. Je to místo, kam se strýček Skrblík se svými blízkými vrací ze svých dobrodružných cest. Je to místo Donaldových smůlovatých příběhů a bezstarostných her jeho mladých synovců. Místo, kam se všichni rádi znovu podíváme.

Obrazek

 

Historie Obrazekměsta se datuje až do roku 1579, kdy vstoupil  Sir Francis Drake  jako první Evropan na nové území Obrazeknazvané Nova Albion, které přejmenoval na Drake  Borough. Na kopci jménem Killmule Hill začal budovat stejnojmenou pevnost v anglickém stylu, jež se stala  místní  dominantou a kterou v roce 1818 přejmenovObrazekal Cornelius Coot na Fort  DObrazekuckburg (pevnost Kačerov). V té době vedou jeho milice líté boje  proti španělským vojákům, aby toto místo před  nimi ochránili. Jeho velitelé se však ze strachu ukryli a nechali ho samotného. Cornelius se nenechal zastrašit a použil jednoduchý trik - do hrnce nad ohněm vložil kukuřičné klasy a ty začaly pukat a střílet. V té době ještě nebyl popcorn známý , a proto se dali protivníci ihned na útěk.

Obrazek

 


Roku 1830 se narodil  Corneliovi syn Clinton Coot.  Ten v roce 1901 založil spolek Mladých Svišťů,  jehož členové  měli chránit dobré ideály, jako je konání dobrých skutků,  ochrana  přírody a získávání všeobecných znalostí . K  čemuž sepsal slavného Průvodce  mladých svišťů, který  není nic jiného než souhrn znalostí a zkušeností  obsažených  ve ztracené Alexandrijské knihovně. Právě tímto průvodcem si velmi často nechají poradit Kulík, Dulík a Bubík v seriálu Kačeří příběhy.

Obrazek

 

V roce 1898 jeho syn  Casey  Coot, bratr Elviry "Grandma" Coot (babička Kačerová)  předal pozemky a významný  kopec Killmule Hill (později Killmotor  Hill) mladému skotskému zlatokopovi z  Klondiku jménem Kačer  Skrblík, který se stává se svými dvěma sestrami MatildouHortense jejich majiteli v roce 1902. Během pár desítek let  se klidné vesnické  sídlo změní v moderní americké město.  Kačerov pak Skrblíkovi slouží jako hlavní  ředitelství pro  jeho celosvětové obchodní imperium.

Obrazek

 


První zmínka o  jméně  Kačerov je uvedena na ukazateli směru v poslední stránce  Barksova příběhu  publikovaného v říjnu 1944 ve WDCS 49. Podle Carla Barkse je  Kačerov městský autonomní stát  jako italské San Marino nebo Vatikán. Z tohoto  hlediska může  být stát Calisota, kde leží Kačerov, považována za samostatný  stát nebo o něco větší město. Jasný důkaz o tom, že Kačerov  je městský stát pochází z  příběhu Carla Barkse Uncle Scrooge  "Treasure of Marco Polo" , kde můžeme vidět  přímo Kačerovskou  ambasádu a jejich vlajku.

Obrazek

Podle analýzy  některých  Barksových příběhů (kde se dozvídáme, že Kačerov leží  na Obrazekzápadním  břehu Spojených států, nedaleko pouště a pohoří  a v blízkosti starých  Californsko-Španělských bojovýchObrazek střetů  atd.) může být Kačerov logicky umístěný  podél kalifornského  pobřeží mezi San Franciskem a Los Angeles, poblíž oblasti  Morro  Bay (viz obr. vlevo)

 

Na druhou stranu, Don Rosa (obr. vpravo) v desáté kapitole své  ságy "The  life and times of $crooge McDuck" raději umisťuje  Kačerov nahoru na sever San  Franciska, do prakticky stejného  zálivu, kde se ve skutečnosti nalézá město  Eureka. Stát  Calisota je v tomto pohledu skutečný unijní stát umístěný  mezi  obnovovanou Kalifornii a státem Oregon.

 

seriálové epizodě  Kačeřích příběhů  s názvem "Agent 00 Kvák" ("Double O' Duck")  je však ukázána mapa, která  lokalizuje Kačerov na východní pobřeží, někam poblíž  města Pittsburgh. Podle stejné epizody má Kačerov 315 000 obyvatel.

 

Obrazek

Další mapky, které se objevily na různých místech se více méně shodují spíše na západním pobřeží. Podívejme se ještě na podrobnější mapku Kačerova:

Obrazek 

Město je obydleno  různými antropomorfními  (polidštěnými) zvířaty jako jsou kachny, psi nebo  prasata. Každý obyvatel je svým způsobem jedinečný a vyjímečný.
Nejprominentnejším obyvatelem Kačerova je nejbohatší kačer  na světě  - Kačer Skrblík. Velice dlouho byl Kačerov pouze  malým útočištěm pro pár  obyvatel.
V některých příbězích  se objevuje i druhý nejbohatší kačer na světě - Držgrešle Hamoun a  ničeho se neštítící, bezohledný podnikatel John D.Rockerkváč (John D.Rockerduck, pouze v komiksu), kteří mají  také obchody a svá sídla v Kačerově a odhodlaně bojují a  soutěží se Skrblíkem.

Obrazek

 


Nejvyšším bodem v Kačerově  je Skrblíkova obří  pokladnice postavená na KilObrazeklmotor Hill  (dříve známá jako Killmule Hill, kde Obrazekstávala pevnost Drake Borough) tyčící  se uprostřed města.  Další dominantou v některých příbězích je také velká socha  zakladatele Kačerova Cornelia Coota. Tuto sochu jsme mohli zahlédnout i v seriálu Kačeří příběhy v epizodě "Kačeři na útěku".
Kačerov je také ústředím  Klubu  Miliardářů, zvláštního klubu pro ty nejbohatší obchodníky.  Jeho členy jsou  Skrblík, Rockerkváč a později také Hamoun.
Další důležitou organizací v  Kačerově je Klub Mladých  Svišťů, zvláštní spolek amerických skautů jehož členy  jsou  i Kulík, Dulík a Bubík a o němž jsme se zmiňovali výše.
Kačerov je také významné středisko  vesmírného  výzkumu s názvem DASA. Místní expedice se dostaly na Mars, Venuši,  různé asteroidy a do  vzdálených koutů Galaxie.  V seriálu jsme také viděli státní úřad vyšetřování s názvem D.I.A.
Kačerov  má  i svůj mořský přístav a v sousedství  několik pohoří.  Nejpozoruhodnější je "Old Tooth Demon" ("Starý zub démona", v českém komiksu jako "Čertův Zub")  obvykle zobrazovaný jako vysoký špičák s vrcholkem mírně  nakloněným do strany.  Kačerov je také domovem Yarvardské  univerzity, která je spíše než pro své  akademické úspěchy  důležitější pro své atletické týmy.

cootstatue.jpg

Socha zakladatele Cornelia Coota v seriálu

Obrazek

 

Nedaleko Kačerova  leží farma, kterou vlastní energická babička KačerovObrazeká. Ta je  baObrazekbičkou Kačera Donalda a na farmě s ní žije také Donaldův  bratranec Gustav (Gus Goose). Ten vykonává většinu  zemědělských  prací na farmě, ale protože je příliš líný, není ani příliš  bohatý.  Na farmě se často konají různé rodinné a prázdninové  oslavy. Skutečné jméno  babičky Kačerové je Elvira Coot Duck.  Je totiž přímým potomkem zakladatele  kačerova Cornelia Coota.  Pomáhá Donaldovi s výchovou Kulíka, Dulíka a Bubíka,  aby  z nich byli ti správní hrdí kačeři.

Podrobný, velice pěkný plán centra Kačerova s popisem nejzajímavějších míst, si u nás můžete stáhnout ve třech velikostech: obří velikost - 7245x5318, maxi velikost - 3200x2349 a střední velikost - 1280x940

Obrazek

Plán centra Kačerova

 

Tato podoba Kačerova se objevuje  v seriálu  nové Kačeří příběhy (klik pro zvětšení):

mapa nového Kačerova

 

Kačerov soupeří  s jiným městem  státu Calisota, Houserovem(Goosetown).

Obrazek

Skrblíkovo sídlo v Kačerově

 

Odkaz na Kačerov lze najít i v Disneylandu Paris. :)

 

Kačerov  byl použit v r.1987 v  kresleném seriálu Kačeří příběhy(Duck  Tales). Zde jeho vzhled vycházel z  komiksových vzorů.
V  rocObrazeke 1996 se Kačerov objevil take v seriálu Quack Pack.  Zde  však město obývají především lidské bytosti a jedinými anObrazektropomorfními  (polidštěnými) postavami se zdají být jen Donald, Daisy a  synovci Kulík, Dulík a  Bubík. Navíc zde nikde neuvidíme pokladnici.
I když není přímo vidět na  obrazovce, je Kačerov zmíněn  i v seriálu Detektiv Duck (Darkwing Duck). Sám  Detektiv Duck  o něm hovoří jako o rodnéObrazekm městě Robokačera. Ten totiž vypadá  úplně stejně jako v seriálu Duck Tales. V jedné epizodě  můžeme zahlédnout i  billboard upozorňující na Robokačerův  odchod z Kačerova a v jiné zase můžeme  zahlédnout samotného  Skrblíka. Kačerov byl také použit jako rodiště  Mickey  Mouse ve Walt Disney World's Magic Kingdom v letech 1988-1996. Objeví  se  v něm dokonce i babička Kačerová a socha Cornelia Coota.  Zde však působil  Kačerov jako venkov, nikoliv jako vzkvétající  metropole. Spojení Mickeyho s  Kačerovem bylo zrušeno v roce  1996. Přesto v Mickeyho komixech můžeme i dnes zahlédnout  zbytky sochy  Cornelia Coota.

 

Obrazek

 

Toto město má tedy velký význam pro svět Disneyho postaviček. Zažil už mnoho a ještě více toho jistě v budoucnu zažije. Takže! Příští zastávka, Kačerovský přístav!

 

******************************************************************

Obrazek

Řekněmě si  nyní něco o jednom z nejznáměších Skrblíkových rivalů -  samotné Magice Von Čáry! Je to čarodějnice, která žije sama v malé dřevěné chatce na okraji ObrazekVesuvu v Itálii. Magiku (v originále Magica de Spell) vymyslel Carl Barks. Poprvé se objevila v prosinci roku 1962 v příběhu "The Midas Touch" (UncObrazekle Scrooge č.36). Zde vlastně ani nebyla žádnou mystickou čarodějkou, na své útoky používala jen své slavné vybuchující kouřové bomby a k čarování používala chemii. Chtěla získat všechny peníze světa, roztavit je v lávě Vesuvu a zísat tak "Midasův dotek" - čeho se dotkne, to se změní ve zlato. Až později zjistila, že jednodušší bude získat Skrblíkův první desetník, který má v sobě moc a sílu všech peněz nejbohatšího kačera na světě! I sám Don Rosa, který navazuje na základy položené Carlem Barksem, potvrdil, že Magika je normální smrtelník, který se jen naučil používat kouzla.

Obrazek

Domek Magiky von Čáry na okraji Vesuvu v Itálii

Carl Barks tak tedy vytvořil dalšího Skrblíkova protivníka jako byli předtím Rafani a Hamoun. Nechtěl nějakou obyčejnou, běžnou čarodějnici, ale magickou, mysteriozní, mladistvou, atraktivní a lehce svůdnou postavu. Něco jako Gina LollobrObrazekigida a Sophie Lorenová. To se mu podařilo na výbornou. Nechal se inspirovat postavou Morticie Addamsové z "Addamsovy rodiny". Magika se narodila v roce 1908. Umí se proměnit v kohokoliv jiného, což ji pomáhá k dosažení jejích cílů. Její oblíbenou barvou je černá jako smůla a oblíbenou rostlinou jsou páchnoucí houbičky. Jako domácí zvířátko má v komiksech svého "inteligObrazekentního" havrana jménem Ratface. Jak už dobře víme, Magika by ze všeho nejvíc ráda získala Skrblíkův první desetník, který by roztavila ve svém amuletu a stala by se tak nejmocnejší na světě. To se jí však nikdy nepodaří a tak to zkouší zas a znova... A když už se jí to podaří, tak si uvědomí, že tím , že ho Skrblíkovi vzala, ztratil desetník svou kouzelnou moc a vrátí ho. Dokonce i cestuje časem zpět do minulosti, aby Skrblíkovi desetník vzala v momentě, kdy si ho vydělal. Uvědomí si ale, že když ho v té době Skrblíkovi vezme, nebude mít žádnou cenu. Občas se spojí i se samotnými Rafany a s čarodějnou Madam Mimi (v komiksu). Prozatím bezúspěšně...

Obrazek

Je to opravdu tak jednoduché?

Nejbližší osobou Magiky je její babička Granny De Spell (v seriálu se neobjevila, pouze v komiksech), která, přestože se prohlašuje za jednObrazeku z nejmocnějších čarodějek, nebyla o nic více úspěšnější v získávání Skrblíkova prvního desetníku , než Magika. Její neteř se jmenuje Child Witch. Je to uličnická čarodějnická holčička, která je buď na straně Kulika, Dulíka a Bubíka, nebo proti nim - to závísí na příběhu. Magika má v komiksech i svého čarodějného učně Samsona Maxe, což je ovšem ztracený případ. Objevuje se zde i Rosalio - hloupý houser, jež chce být jejím snoubencem. V tom ho podporuje i babička Granny DeSpell, ale Magika ho vždycky odmítne.

Obrazek

Magika v seriálu Kačeří příběhy

MAGIKA V SERIÁLU

V seriálu Kačeří příběhy se nejčastěji objevuje v jeho začátcích. U nás ji svůj nejtypičtější hlas dala Valerie Zawadská. Světovou televizní premiéru měla 21.září 1987. Žije tu v sopce uprostřed oceánu, jež má tělo sfingy a hlavu Magiky (Magika ji v seriálu nazývá Vesuvem). Na tomto místě vymýšlí všechny své podlé plány a sleduje okolní svět ve skleněnObrazeké kouli. Objevuje se tu i její údajný bratr Poe DeSpell (Poe von Čáry?), zakletý do podoby havrana, jako pomocník a důvěrný přítel. Jeho jméno "Poe" je odkazem na báseň "The Raven"(Havran) bostonského spisovObrazekatele Edgara Allana Poea. Důvod změny v havrana nebyl v seriálu nikdy vysvětlen a protože je to postava stvořená jen pro seriál, tak se o tom nedozvíme více ani v komiksech (tam vystupuje jiný Havran se jménem Ratface). Ani sama Magika, která umí měnit podoby, nedokáže havrana proměnit zpět ve svého bratra. Pouze v epizodě "Mezi námi dvojníky" prohlásila, že s pomocí Skrblíkova desetníku ho může proměnit zpátky v muže. To se však nakonec nestalo. Stejně jako v komiksech, tak i tady je její jediným přáním získat právě onen Skrblíkův první desetník. Magika se postaví do cesty i Skrblíkovým synovcům. Buď je straší jejich vlastními nočními můrami nebo promění Rafany do jejich podoby... 

Obrazek

Své magické schopnosti nám předvedla v 8 epizodách seriálu (popisy epizod najdete ZDE):

Obrazek
   1. Magické zrcadlo čarodějky Magiky
   2. Mezi námi dvojníky
   3. Válka stínů
   4. Lupiči bájné harfy
   5. Kačeří budoucnost
   6. Jak je důležité míti kliku
   7. Mít pro strach uděláno
   8. Nezničitelná pokladnice


Finální vystoupení měla v druhé sezoně v epizodě "Nezničitelná pokladnice". Na konci této epizody se omylem sama pomocí "větru v prášku" dostane nechtěně daleko od Skrblíka. Ten pronese památnou větu: " Jedno se jí upřít nedá, vždycky věděla, jak rychle zmizet". A od té doby se v seriálu už neukázala...

 

Obrazek

Její věčný sen...

 

Magika se objevila i v rebootu seriálu z roku 2018. Porovnání Magiky Von Čáry z původního seriálu Kačeří příběhy (1987) a její podoby v nových Kačeřích příbězích (2018) uvidíte v tomto videu:

 

 

 

 

 

ObrazekŠikula je velmi zapálený vynálezce. Vynalézání je celý jeho život. I když mu někdy lezou všechny jeho výtvory na nervy, přesto bez nich nedokáže žít. Je velmi citlivý, uzavObrazekřený a svými vynálezy by chtěl změnit svět k lepšímu. Svou Obrazekdílnu zdědil po svém otci (Fulton Gearloose - jeden z prvních tří průkopníků Mladých Svišťů a tvůrce znaku-loga pro Mladé Sviště) v roce 1952. Je to vlastně takový malý dřevěný domek se střechou plnou satelitů. Vybavení této chaloupky by mu mohli závidět i vědci z NASA. Většinu jeho zázemí a vynálezů však není na první pohled vidět, protože bývá šikovně ukryto a na světlo se dostanou jen v případě potřeby. Mezitím jsou bezObrazekpečně uloženy v jeho "bezedné" komůrce, odkud  Šikula vždy vytáhne to, co zrovna potřebuje. K setrojení čehokoliv mu stačí většinou jen kladivo, pilka, šroubovák a jeho bystrý mozek. Mezi nejoblíbenější vynálezy patří stroje na cestování časem (Časová nábližka - video) nebo vesmírem všeho druhu, vznáObrazekšedla, urychlovače, zpomalovače, speciální výstroje pro superhrdiny..., ale dostane se i na praktické věci, jako třeba vysoušeč vlasů a popcornovač v jednom, myslící čepice  nebo automat na lívance. Chodí za ním téměř všichni obyvatelé Kačerova, když potřebujObrazekí něco opravit, předělat nebo vyrobit. Jeho díla však mívají velmi často své "mouchy" a nejednou už vedli k nemalé katastrofě. Přesto je stále uznávanou kapacitou.

Jeho největším "zákazníkem " je nejbohatší kačer na světě - Kačer Skrblík. Stará se především o zabezpečení jeho trezoru, inovování  bezpečnostních systémů a vymýObrazekšlení chytrých pastí na hlupáky. Hamoun a Rafani jsou, i přes svou hloupost, velmi vynalézaví a jen tak je něco nezastaví. Proto mezi jeho nejlepší vynálezy patří speciální oblek pro Robokačera - strážce pořádku v Kačerově a ochránce Skrblíkova trezoru (video se stvořením Robokačera). Se Skrblíkem se Šikula seznámil už velmiObrazek dávno (s jeho dědečkem, Ratchetem, Skrblík řádil na řece Mississippi v r.1882 - viz. druhá část Skrblíkova životopisu - Skrblík a spol.) a zažili spoustu napínavých dobrodružství.

Detektory drahých kovů, stroje na dobývání nerostů, ale i kapesní padáky a improvizované dopravní prostředky  se osvědčili při cestováním za bohatstvím po celém světě... Šikula se stal například i tajným spolupracovníkem Kačerovské zpravodajské služby D.I.A. a jeho vynálezy pro agenta 00Kváka se už staly legendou. Kdo z nás by nechtěl jednoho naleštěného Bleskovrtuločluňáka? :)

Obrazek

Poprvé v TV - "Soccermania"(1987)                V komiksu Carla Barkse

Nejprve se začal objevovat v komiksech od Carla Barkse (r.1952). Jeho první vystoupení na televizní obrazovce bylo v grotesce Sport Goofy "Soccermania" (1987 - české video zde nebo níže, Šikula od 02:08 ) s jednou jedinou větou "Skrblík se vzdal milionu dolarů?"...


Až později se stal také nedílnou součástí seriálu Kačeří příběhy.
Svou důležitou roli v seriálu naznačuje už pouhý výčet epizod, ve kterých  se objevil:
 

Tři kachny kondora Obrazek
Kachnotřesení
Sladké káče mládí
Prachy v čudu
Pašák
Mikrokačeři z vesmíru
Pan Šikula z Kutilova
Kam noha kačerova ještě
nevkročila
Pokušitelé času
Roboti rabijáci
Kačeři na dně
Váhání nad váhami
Agent 00Kvák
Skrbelka
Kačeří budoucnost
Dokud nás synovci nerozdělí
Čas jsou peníze
Problém jménem Bobo
Kačeři na útěku
Zmrazené peníze
Velká bublina
Bobova mozková bouře
Prší prachy
Nezničitelná pokladnice
Maskovaný Divokačer
Skrblíkovo poslední
dobrodružství
Zlatá husa 2

Je jich opravdu dost a dalo by se říci, že je jednou z nejobsazovanějších postav v seriálu mimo hlavní rodinu kolem strýčka Skrblíka.
Z poObrazekčátku byl Šikula znázorňován se silnější postavou (v komiksech), ale časem se z něj stala taková "sušinka" jako ji známe dnes. KObrazekdyž si potřebuje pročistit hlavu nebo přijít na nějaký nový, neotřelý nápad, pomůže si třeba nasazením zvláštní helmy s pružinou, na které vzhůru nohama skáče po celé místnosti. Jeho pomocník, jménem Světýlko (v  českém komiksu také jako "Pomocníček"), je mu vždy při ruce. Podaří se mu občas zabránit tomu aby si Šikula při své horlivosti ublížil a taky někdy přidržuje jeho bláznivé nápady na uzdě a nebojí se dát najevo svůj nesouhlas. Neumí mluvit, ale jeho roztomilému pípání rozumí Šikula stejně, jako komukoliv jinému.

Molekulární restrukturalizace pomocí ultrazvuku v praxi


Každý má někdy slabou chvilku a neunikne jí ani Šikula.  Všechno to vynalézání mu občas začne vadit a překážet v dalším rozletu. V takových chvílích je potřeba vypnout a vyrazit vstříc "opravdovému  životu". Tu zatouží po lásce, tu po  nebezpečném dobrodružství jako vystřiženém z napínavé knížky nebo jen po obyčejné dovolené u moře... Díky okolnostem si nakonec  přesto vždycky uvědomí, že jeho jedinou radostí a životním údělem je vládnutí kladivem, šroubovákem, neidentifikovatelnými hejblátky a bystrou myslí!

Obrazek

V kostce:
Druh:
kuře
Typické znaky: shrbená postava, růžová košile, černá vestička a žlutý klobouček.
Příbuzní: Fulton Gearloose (otec); Ratchet Gearloose (dědeček); Newton (synovec)
Domácí "zvířátko": Světýlko (Šikulův mikrorobot - pomocník)
Bydliště: Kačerov ve státě Calisota, USA
Přátelé: Kačer Skrblík, Kačer Donald a jeho synovci Kulík, Dulík a Bubík, Světýlko, babička Kačerová, Rampa McKvák, Ňouma...
Nepřátelé:  Magika VonČáry, Hamoun, Rafani
První vystoupení v komiksu: Ve "Walt Disney's Comics & Stories" č.140 v "Gladstone's Terrible Secret" (květen 1952)
První vystoupení v televizi:  V grotesce Sport Goofy "Soccermania" (1987), poté  seriál Kačeří příběhy - v jeho úvodním filmu o "Údolí zlatých sluncí" (18.září 1987)
Dabing: V originále Hal Smith , v češtině  Lubomír Lipský
Přezdívka: "Vynálezce všeho druhu"
Stvořitel: Carl Barks

 

 

Kulík, Dulík a Bubík

 

Kulík, Dulík a Bubík se poprvé se objevili v animovaném kraťásku Donald's Nephews, 15. dubna 1938. Film a tři synovce vymyslel Al Taliaferro, kreslíř komiksů Silly Symphony, ve kterých vystupoval Donald Duck. Oddělení The Walt Disney Productions Story 5. února 1937 poslalo Taliaferrovi zprávu, která ho uznala za zdroj nápadu pro plánovaný krátký film. Taliaferro následně představil synovce ve svém komiksu, který byl v této době přejmenován na Donalda Ducka, a v neděli 17. října 1937 předběhl premiéru Donaldových synovců v kinech o téměř šest měsíců.

První film i komiks a více o vývoji synovců napříč filmem a komiksem najdete na této stránce D23.

Tento obrázek prozrazuje jména synovců ve světových jazycích:

 

 

 

znami-neznami-kaceri-pribehy-jpg.jpg

 

V Kačeřích příbězích se několikrát objevily dvě "tajné" postavy. Možná jste si také všimli postavy cestovatele v kytičkované košili a slunečních brýlích - ten se jmenuje Vacation Van Honk. Druhým je postava nakřivo stojícího kačera, jehož jméno je Quacky McSlant.

 

van-honk-a-slant-jpg.jpg

 


Poprvé se oba objevili na oslavě skrblíkových narozenin v epizodě "Sladké káče mládí" jako jedni z davu. Tam je ovšem další zajímavost - v prvním záběru je mezi nimi i  klasická Barksova postava Gusty - Housera Kliky, který ale v dalším střihu už chyběl, zatímco Quacky a Van Honk zůstali (viz foto níže). Přesto Klika později dostal i celou vlastní epizodu "Jak je důležité míti kliku"...

honk-a-slant-v-davu-narozenin-kaceri-jpg.jpg

Vlevo houser Klika je - v pravo už není


Těžko říct, proč se ony dvě postavy v seriálu objevily. Chtěli je tvůrci později použít jako regulérní popstavy s příběhem? Pokud by byly "pouhé postavy v pozadí" proč by se objevily v "manuálu seriálu" i s nákresem, pokud jim tvůrci nechtěli dát důležitější role?

 
Quacky McSlant dokonce v narozeninové scéně nestojí nakřivo. Vypadá spíš jako bezdomovec co se do skrblíkova sídla zatoulal z ulice. Je možné že tvůrci už v tomhle ranném stadiu přehodnotili myšlenku udělat z něj jednu z hlavních postav. Objevil se pak ještě jako pošťák v epizodě "Vítej domů, drahý Homére" a jako viking v díle "Dívka z mýtů" (viz obrázek). Později se objevil podobný kačer v některých komiksech jako Ferdyš, bláznivý přítel Donalda.

quacky-mcslant-v-kacerech-jpg.jpg

Quacky McSlant v seriálu


Vacation Van Honk na tom byl o něco lépe. Dokonce i několikrát promluvil. Jako věčný cestovatel však nikdy neopustil Kačerov. Dostal se nejdál na letiště, kde se srazil s Magikou VonČáry v díle "Válka stínů" (obr.). Objevil se také v díle "Pan Šikula z Kutilova" (obr.) jako nespokojený zákazník s pokaženým oblékacím robotem a v díle "Johanova vzpoura" jako pasažér čekající na autobus (obr.). 

vacation-van-honk-v-kacerech-jpg.jpg

Vacation Van Honk v seriálu

 

Jejich prvotní osud, který se zřejmě nenaplnil, tak zůstane asi navždy tajemstvím. Co si o tom myslíte Vy?

vedlejsi-postavy-kaceri-pribehy-van-homk-quacky-mcslant-jpg.jpg

 

(klik pro zvětšení)

 

 

 

 

ZAKÁZ KOPÍROVÁNÍ Z TĚCHTO STRÁNEK BEZ SVOLENÍ AUTORŮ!

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

2017

(klokan111, 26. 10. 2015 20:34)

Ahoj,jsem fanoušek disneyovek a těším se na rok 2017 a nové příběhy kačerů.Jen bych se chtěl zeptat na dvě otázky.Bude se v serialu vyskytovat donald,deisi,babička kačerová,ferdyš, magičina babička,nebo dr.rockervač?Kolik dílů bude?

Re: 2017

(Disney Team, 30. 10. 2015 19:10)

Ahoj, o nových postavách se zatím nic neví. Ty původní budou určitě. Počet dílů taky zatím není znám.

krákorák ačárynka

(oooas , 7. 10. 2015 18:45)

V super komiksu č.33v příběhu skrblík magika a kouzlo upířího zelí vystupuje po boku magiky havran,kterého magika nazývá krákorák.taky se v příběhu objěvý magičina babička čárynka,která jě uplně stejná jako Granny de spell.tak jak je to?

Re: krákorák ačárynka

(Disney Team, 18. 10. 2015 12:50)

Ahoj, jsou to stejné postavy, jen jiný překladatel jim vymyslel jiná jména.

kačerovský problém

(ledová tříšt, 12. 7. 2013 13:07)

Dobrý den, já sbírám příběhy kačerů a díky vám jsem poznal knihu The life and times of scrooge McDuck a The life and times of scrooge McDuck companion a mohl jsem si na ulož to stáhnout všechny epizody kačeřích příběhů ve správném pořadí díky vašemu seznamu epizod pak jsem nasbíral 14 dílu superkomiksu a 4 časopisy kačera Donalda a chtěl bych vám moc poděkovat. Tady v té rubrice jsem potkal seriál Quack Pack který by se mi hodil do sbírky, ale nemohl jsem to na internetu nikde nemohl najít ke stažení, pak jsem se tady dočet že ten seriál tady nevysílali a potřeboval bych pomoc: Kde to můžu jakkoli sehnat? Vím že mi pomůžete a předem vám děkuji.

Re: kačerovský problém

(ledová tříšt, 12. 7. 2013 13:11)

Jo a kdyby ne v češtině tak v angličtině, děkuji.

Re: Re: kačerovský problém

(Disney Team, 12. 7. 2013 16:07)

Děkujeme. To je opravdu pěkná aktivita a sbírka. Seriál Quack pack se v češtině jmenuje Kačeří partička, ale s českým dabingem opravdu nikde k sehnání není a nebude dokud jej neodvysílá nějaká televize nebo nevyjde na DVD. V angličtině se dá dost dílů shlédnout na youtube online. Snad to aspoň takhle postačí.

Re: Re: Re: kačerovský problém

(ledová tříšt, 12. 7. 2013 16:43)

Mockrát vám děkuji.

Re: Re: Re: Re: kačerovský problém

(ledová tříšt, 12. 7. 2013 18:38)

Ale já jsem nikdy nic do televize neposílal a nevím jak se to dělá, ale moc bych si přál aby to vysílali. Pomohli byste mi něják? děkuji.

Re: Re: Re: Re: Re: kačerovský problém

(Disney Team, 12. 7. 2013 19:41)

Stačí jakýmkoliv způsobem napsat email co byste si přáli vidět. Kontakty do různých televizí: Tv Barrandov (Animáček) dotazy@barrandov.tv, Česká televize (Déčko, Planeta Yó) info@ceskatelevize.cz, Tv Nova (Smíškové) volejte.novu@nova.cz, Tv Prima (ranní vysílání) informace@iprima.cz

Re: Re: Re: Re: Re: Re: kačerovský problém

(ledová tříšt, 12. 7. 2013 19:49)

Děkuji vám na stokrát a omlouvám se že jsem plýtval vašim časem, ale ted už vím že se na vás můžu kdykoliv spolehnout:)

Re: Re: Re: kačerovský problém

(popopo, 14. 1. 2015 18:02)

Zjistil jsem ze kaceri particku vysilali na tv smichov

Re: Re: Re: Re: kačerovský problém

(Disney Team, 29. 1. 2015 14:10)

Přímo z Novy máme informaci, že Kačeří partičku nikdy nevysílali ani na ni nemají momentálně práva.

Menší poznámka

(Makča Zaldová, 12. 4. 2014 21:41)

Jen tak k Magice De Spell:
Nevím, jestli je to ověřeno a pravdivé, ale někde jsem četla,že Carl Barks chtěl typickou, rozcuchanou,starou čarodejnici, ale Don Rosa právěže toužil po mladistvé a lechce svůdné. Říkám, nevím jestli je to pravda. Jen říkám. :)

DONALD a DAISY

(petr, 11. 8. 2013 18:03)

Existuje nějaký příběh kdy se Donald a Daisy poprvé setkali?

máte tam chybu

(jiří, 3. 8. 2013 10:27)

Myslím že v této rubrice máte chybu, tam jak máte dva obrázky kde kačerov leží. Jedna od Carla Barkse a druhá od Dona Rosy. Asi to má být obráceně protože v knize The life and times of scrooge McDuck v desáté kapitole The Invader of Fort Duckburg je na obrázku mapa kde se kačerov nachází a mapa vypadá úplně stejně jako tady obrázek kde je kačerov od Carla Barkse a jelikož tu knihu napsal Don Rosa tak to podle mně bude asi obráceně.

Re: máte tam chybu

(Disney Team, 3. 8. 2013 11:29)

Ahoj, myslíme, že to máme správně. Když porovnáme ty mapky a všimneme si vyznačených hranic, tvaru pobřeží a "vykousnuté" zátoky, odpovídá to více tomu jak to máme uvedené v článku.

historie

(pop pap, 25. 7. 2013 8:59)



















Ahoj, jak víte tolik o historii Kačerova? Děkuji.




magičina rodina

(skořicová zmrzlina, 11. 7. 2013 14:12)

Myslím si že jsem o těch Magičiných příbuzných (granny De Spell, Child Witch, Samson Max a Rosalio) někde četl, ale nevím vůbec si na ně nevzpomínám, nebo možná vzpomínám já ani nevím. Nemohli byste mi napsat malí seznam v jakých komiksech se ukázali? Předem díky.

Re: magičina rodina

(Disney Team, 11. 7. 2013 14:26)

To bohužel takhle dopodrobna nevíme. Pokud sepisujete nějaký článek nebo blog, zapátrejte více po googlu a narazíte na hromadu zajímavých informací. Hodně štěstí!