Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novinky 2014 - 1.část

 

/img/picture/1940/disney-novinky-370.jpg

 

Každodenní novinky z Disney světa najdete na našem Facebooku.

big-like-tupoun-a-gumidci---logo.jpg

 

ohnostroj-gumidku-v-gumdoli-prani-novy-rok-2015.jpg

Děkujeme za přízeň, kterou nám tu i na našem facebooku projevujete. Rádi Vás budeme doprovázet i v novém roce!

Přejeme krásný a kouzelný rok 2015!

 

 

29.12.2014

Vílí dobrodružství - to je Disney seriál, který vídáme ode dneška, tedy 29. prosince každý den v 18:55 na Déčku. Odvysíláno bude 9 dílů. Tento 3D animovaný seriál z roku 2011, který byl/je k vidění i na Disney Channel, nahradí do té doby vysílané Gumídky. Opakování dílu uvidíme vždy druhý den v 10:25 hod. na ČT:D. Upoutávka na seriál Vílí dobrodružství z Disney Channel:

 

Po odvysílání víl se objeví 2D kreslený Disney seriál 101 dalmatinů. Od středy 7. ledna 2015 uvidíme tento seriál, který vychází ze stejnojmenného Disney filmu (1961) každý den od 18:55 na ČT:D s 52 díly. Naposledy běžel v listopadu 2012 na ČT1. Těšíte se?

15a.jpg

UPDATE: poprvé uvidíme všech 65 dílů seriálu 101 dalmatinů v češtině! Jak jsme se právě dozvěděli od ČT, situace je stejná jako byla u Letohrátek - na svých stránkách píší o 52 dílech, ale zbylých 13 odvysílají také a doplněny budou až na ně dojde řada v systému. Máte radost?

 

 

uvitani-na-strankach-skrb-venec-snih-blue-white-jpg.jpg

 

21.12.2014

O víkendu proběhla v Praze lední show Disney on Ice: Magical Ice Festival. Byla fantastická! A protože byl zájem a úspěch obrovský snad bychom se mohli nové verze dočkat i příští rok (jen naše úvaha). Pro ty, co tam byli či nebyli, tu máme několik krátkých ukázek jaké to bylo. Tato videa najdete na našem facebooku - Ariel - Tam toužím žít, Sebastian - Pod hladinou, Kráska - sólo, Kráska a zvíře v knihovně, Kráska a zvíře - Buď náš host, Kráska a zvíře - výprava na Zvíře, boj se Zvířetem, proměna Zvířete a finální tanec s Kráskou, Na vlásku - Já svůj sen mám, Na vlásku - setkání Lociky s Flynem, Na vlásku s Locikou, Flynem, lampiony a jejich finále s vlajkami, Ledové království - Ráda sněhuláky stavíš, Ledové království - duet S tebou, Ledové království - V létě, Frozen - Najednou, Ledové království - finále, Závěrečné defilé se všemi hlavními Disney postavičkami.

web_disney_1170x584px.jpg

 

 

6.12. 2014

Program Disney filmů v televizi během prosince a svátků 2014 najdete už teď v rubrice Info a data.

disney-filmy-na-vanoce-2014.jpg

 

5.12. 2014

Dnes by Walt Disney oslavil 113. narozeniny! Děkujeme za všechny inspirace a fantazie, kterými nám dodnes přináší kousek radosti a kouzla do každého dne! Walter Elias "Walt" Disney (5.prosinec 1901 - 15. prosinec 1966).

logo-113-walt-disney-vetsi-na-fb-kopie.jpg

 

Od neděle 21. prosince 2014 se vrátí Disney seriál Barbar Dave na ČT:D! Uvidíme ho teprve podruhé a nahradí do té doby vysílaný seriál Phineas a Ferb. Více o seriálu Barbar Dave.

158420624_47b326.jpg

Vladařova nová škola je Disney seriál z roku 2006, u nás odvysílaný v roce 2009  na Disney Channel. Byl také posledním Disney seriálem, který vycházel kompletně z předchozího celovečerního filmu (jako předtím např. Aladin nebo Malá mořská víla). V tomto případě z filmu "Není král jako král" (2000). Českou znělku seriálu "Vladařova nová škola" a upoutávku na seriál, jak byla k vidění v roce 2009 na Disney Channel uvidíte v rubrice Ukázky ze seriálů 2. Seriál "Vladárova nová škola" viděli i diváci na Slovensku odkud pochází další nová ukázka ze seriálu v Ukázkách ze seriálů 2. Přáli byste si ho vidět znovu i u nás a celoplošně třeba na Déčku?

Teď ke klasice. Více o gumídcích a jejich životě se dozvíte ze speciálních panoramatických obrázků (včetně panorama fota zřejmě nejdelšího jednolitého záběru), které ukážou jejich svět v širším pohledu na výšku i na šířku, jak je ani v televizi neuvidíte. Všechny je najdete v novém fotoalbu Svět Gumídků.

prechod-pres-potok-s-bidou-v-gumdoli-panorama.jpg

Místní rubrika pro seriál Gumídci prošla (a postupně prochází) postupným restaurováním a doplňováním dalších informací a obrázků. Tak se občas podívejte ;)
Dobré kouzlo se hodí každý den. Proto jsme pro Vás přeložili a upravili do češtiny další krátký příběh gumídků Breptova kouzelná přání. Najdete ho dole v rubrice Komiksy Online 4.

breptova-kouzelna-prani-01-jpg.jpg

Co myslíte, zaslouží si Stoupa hlášku měsíce? Najdete ji také v rubrice Oblíbené hlášky, kde můžete kdykoliv přispět tou svojí oblíbenou.

Takhle se objevili gumídci i s gumdolím ve hře Minecraft. Jak se vám líbí?

Teď trochu tématické hudby. Co třeba rockoví Gumídci nebo techno Gumídci? :)

kapela-gumidku-panorama.jpg


Z Medůnie ještě jedna zajímavost. Podívejte se, jak vypadaly původní detailní návrhy a nákresy Gumdolí, hradu Strdína a jeho nádvoří. Obsahují i informace pro animátory, kteří z něj při tvorbě seriálu vycházeli. Najdete je na tomto odkaze.

788.jpg

 

Mickey Mouse oslavil 18. listopadu své 86. narozeniny! K té příležitosti dostal nejnovější kraťásek, ve kterém se Mickey znovu stane kapitánem parníku. Vzpomínáte na slavná slova Walta Disneyho: "Všechno to začalo tím myšákem!"?. Kraťásek uvidíte v češtině na tomto odkaze. Gratulujeme! Více o vzniku nejnovějšího kraťásku s Mickeym se dočtete tady.

mickey-monkey-disney-kratas.jpg

 

Teď se podíváme za Disneyho filmy v kinech.
Dlouho očekávaný první teaser trailer na "STAR WARS: Episode VII - The Force Awakened", který se objevil před pár dny jste už možná viděli. Pokud ne, můžete to teď napravit níže.  Premiéru bude mít v prosinci 2015. Vznikla i tato Disney parodie traileru na Star Wars VII.


Nová Disney Popelka také dostala svůj první trailer! Premiéru bude mít v březnu 2015. Anglický trailer uvidíte v tomto videu  a česky dabovaný trailer uvidíte níže. Před filmem Popelka se objeví nový kraťásek ze světa Ledového království s názvem "Frozen Fever", kde se objeví Anna, Elsa, Kristof a Olaf! Bude o narozeninách princezny Anny a uslyšíme i úplně novou píseň.

Dále je tu nová ukázka z Disney filmu Čarovný les, který mixuje různé tradiční pohádky do nového příběhu. Tentokrát je tu ukázka s Popelkou. První celou píseň ze soundtracku filmu uslyšíte v tomto videu. Filmová premiéra se v Česku bohužel posunula o 3 měsíce až na 2. dubna 2015!

Malý tip. Nevíte co k Vánocům? Co třeba kompletní sady Super Komiksů, nejlepší Disney komiksové knížky u nás, s pěkným úložným boxem?

Rampa Mc Kvák se vzácně objevil živě v Disneylandu na Floridě pro návštěvníky. Podívejte se, jakou má dnes formu po všech svých havárkách.

Milý mix Jingle Bells z různých Disneyho filmů uvidíte v tomto videu :)

Teď se v klidu podívejte na celou novou vánoční show Disney Dreams of Christmas z pařížského Disneylandu. Tolik úžasných proměn zámku Šípkové Růženky pomocí mappingu a dokonalou souhrou barev, stínů a ohňostrojů během celé show za pomoci Olafa, Anny a Elsy a dalších. Opravdu Magické! Podívejte se ve full screenu a v HD (části z Ledového království od 10:22 )...


Nezapomeňte, že další novinky a zajímavosti z Disney světa seriálů i filmů najdete každý den na našem facebooku. Každý fanoušek je vítán!

Přejeme klidné a pohodové předvánoční období a pamatujte... ;)

kdo-neskace--neni-gumidek-meme.jpg


PS: Na webu českých dabérů chransvouprofesi.cz se mimo informací o stavu současného dabingu dozvíte, proč vůbec vznikl dabing a jaká byla jeho historie ve světě, jakou roli v ní hrál Disney a spoustu dalších zajímavostí. Navíc se to příjemně poslouchá ;)
 

 

16.11.2014

POZOR: už zítra, v pondělí 17. listopadu uvidíme celovečerní film Kačeří příběhy: Poklad ze ztracené lampy v 06:15 hod. na Tv Prima!

Detektiv

 

15.11.2014

Disneyho televizní animace slaví 30. výročí! Děkujeme, gratulujeme a přejeme pro všechny i nadále jen to nejlepší!

Který je ten Váš TOP Disney seriál?

 

 

6.11.2014

Detektiv Duck se vrátí! Postrach všech nočních šramotů dostane nejprve kompletně remasterovanou omnibus kolekci komiksů, které vycházely před 4 lety a na ně hned navážou zbrusu nové komiksové příběhy Detektiva Ducka! Pracují na nich originální tvůrci seriálu Detektiv Duck, kteří chtějí ctít všechna fakta seriálu a objeví se z něj spousta známých postav a přibudou i nějaké nové.


Remasterovaná kolekce vyjde už v lednu 2015 a nové příběhy, kde by se mělo pokračovat se spojením s Kačeřími příběhy bude následovat. Jestli bude komiks vycházet u nás v češtině momentálně nevíme, ale tipujeme, že se tak nejspíš nestane...
Rozhovor s tvůrci komiksu si můžete poslechnout tady. A dokonce můžete sami navrhnout jaké zloduchy byste chtěli v nových komiksech vidět. Tvůrce Aaron Sparrow sleduje vaše návrhy na tomto facebooku.
Připomenout si ony původní komiksy Detektiva Ducka z roku 2010, které budou remasterovány můžete ihned online na našich stránkách, kde jsme je pro Vás přeložili a upravili do češtiny v rubrice Komiksy Online.

Obrazek


Letos se k nám po dlouhé době chystá velká lední show  "Disney On Ice: Magical Ice Festival", jak už víte. Odehraje se 20. a 21. prosince v Praze. Čtenář našeho facebookového profilu zachytil českou televizní upoutávku na tuto show a vy se na ni můžete teď podívat...


Super Komiks č.28 je venku! 256 stran nejlepšího Disney komiksu u nás se Skrblíkem, Donaldem, synovci, Mickeym, Goofym a dalšími v nečekaných dobrodružstvích, čeká jen na vás. Obsahuje příběhy: Kačer Donald a návrat k Hoře zkázy, Černý Petr a nešťastná záměna osob, Mladí svišti a záchrana plovoucí stezkou, Donald a kouzlobarva Seminoluxů, Strýček Skrblík a plastikový ostrov, Gusta: Dobrou noc Kačeři!, Babička Kačerová a městská zahrada s buranem, Superkačer a Rafan chameleon, Mickey Mouse a prehistoriklub, Donald a Ferdyš, specialisté na průzkumy trhu, Strýček Skrblík a koho mohou bozi zničit.

super-komiks-28-2014.jpg

Dítě si nechce čistit zoubky? Nebo to má odbyto, než by řekl Tupoun? Pak je tu tahle praktická free aplikace, kde s pomocí odkrývání Dísney obrázků (s jakýmkoliv kartáčkem) odměří zábavně ten správný čas 2 minut a prcek si toho ani nevšimne...


Jak vlastně vypadají Phineas a Ferb, kteří v těchto dnech řádí na Déčku po Gumídcích, živí v Disneylandu? Takhle.

Přibylo tu na stránkách i pár nových videí a ukázek:
Šikulův Multifonní duplikátor pro každého najdete u něj v rubrice Kačerov a spol. Na stejném místě, ale u Magiky Von Čáry najdete video zachycující její poslední zjevení v seriálu Kačeří příběhy. Obě ukázky jsou s původním českým dabingem z roku 1993.
V rubrice Ukázky ze seriálů 2 pak nově uvidíte předěly, které se objevily při posledním vysílání pořadu Walt Disney uvádí v roce 1993, kdy jsme viděli poslení díly Nových dobrodružství Medvídka Pú a Kačeřích příběhů. Upoutávku na Mickeyho klubík jak ji vysílá Déčko v těchto dnech a také úvodní českou znělku seriálu Sofie První.


O víkendu večer se odehrála ve francouzském Disneylandu Paris halloweenská pirátská party podle Myšky Minnie. Vy se na ni už teď můžete podívat z tohoto pěkného záznamu. Nechyběla ani hlavní přehlídka halloweensky stylizovaných Disney postaviček - video.  A jinde v parku to byla pro změnu tahle bubenická show podle Goofyho - video.

Toto unikátní video z roku 1992 ukazuje hrdiny dvou různých Disney seriálů v jednom! Zajímavé a povedené spojení, podívejte se...

Každý den může být šťastný, ať už začal jakkoliv. O tom se přesvědčil i Brůča v mini příběhu, který jsme pro Vás přeložili a upravili do češtiny dole v rubrice Komiksy Online 4.

brucuv-stastny-den-01-jpg.jpg

Nakonec trochu hudby. Co takhle si pro změnu zajamovat gumídkovskou klasiku...

 

 

28.10.2014

Nová dobrodružství Medvídka Pú se vrátí na naše obrazovky! Česká televize zakoupila 50 dílů tohoto seriálu. Jak jsme se následně od ČT dozvěděli, nový bude nejspíš i dabing a to i u těch 39 dílů, ke kterým vytvořili v roce 1993 sami dabing pro jeho vysílání v pořadu Walt Disney uvádí. Seriál však uvidíme nejdřív na jaře příštího roku... Co Vy na to?

pu.jpg


26 nových dílů 4. série uvidíme i u seriálu Phineas a Ferb! Podle informací od České televize je nasadí ještě letos, ihned po odvysílání třetí řady Phinease a Ferba.

phineas-a-ferb-surfuji-jpg.jpg

To, na co jsme čekali 22 let, proběhlo v uplynulých dnech. Ano, viděli jsme konečně kompletní seriál Letohrátky. Dokonce i 2 díly, které bylo zakázané vysílat (Cesta do Pandalá a Lítající hejlové) viz info dole v rubrice Letohrátky! Nakonec devět u nás nikdy neodvysílaných dílů mělo dabing z roku 2005 (6 dílů) a z roku 2014 (3 díly). A kompletní je teď také náš seznam epizod Letohrátek, ve kterém jsou nyní i popisy ke všem dílům!

03-letohratky-parta.jpg


Doplníme ještě několik drobností k Letohrátkám. "Dobové" video ukazuje kdo byl nejhledanějším zločincem v roce 1993 - video.
Detailní prohlídka hračky Drakouše! Tenhle macík je tak propracovaný, že má dokonce i navíjecí tažné lano pro Kida Mrakošlapa na surfování po mracích. Podívejte se.
A tenhle znáte? To je prostě náš Rebekátor ;)
I když seriál skončil kdykoliv si můžete zahrát ve flashi videohru podle seriálu Letohrátky! Hra vyšla v roce 1991 na konzole NES. Najdete ji free tady.


Na místo Balůa a jeho party teď každý den přihopsají Gumídci! Uvidíme je letos už podruhé. Tahle upoutávka k nim zve každý den na ČT:D...


Teď novinky z dalšího Disney světa:
Úplně novou animovanou část filmu Lví král, k původně pro film složené písni Scara, která se objevila až o několik let později v muzikálu, vytvořil teď Eduardo Quintana - video
Nášup nejnovějších ukázek z Disney muzikálu "Čarovný les" s Merryl Streep, Johny Deppem a dalšími ukáže, co na nás čeká v lednu 2015. Vzhůru do lesa zázraků - video.
Podívejte se na unikátní video, které natočil fanoušek svou létající kamerou nad Disneylandem Hong Kong ve dne i v noci! Tento Disneyland je (zatím) nejmenší a nejmladší na světě (9 let), ale jak je vidět, má spoustu místa na rozšíření, které určitě přijde. Zajímavé je také vidět, odkud jsou odpalovány večerní ohňostroje, které jsou v tomto videu také natočené.
A nakonec: znělka Letohrátek zahraná na 8 starých disketových mechanik! :D

 

 

24.10.2014

gumidci-dnes-2014.jpg

 

 

15.10.2014

Jak už víte, v těchto dnech můžeme sledovat u nás dosud nikdy neodvysílané díly Letohrátek (data vysílání). Tyto nové díly přišli také s úplně novým dabingem. Tedy jiným, než u předchozích nadabovaných dílů z roku 1992 (Barrandov dabing) a 2005 (Studio Virtual). Tento nejnovější dabing vznikl doslova před pár týdny na konci letních prázdnin 2014 opět ve Studiu Virtual! Dozvěděli jsme se to od samotné režisérky tohoto českého znění - Evy Spoustové. Na rozdíl od předchozího nového dabingu (2005) jsou zde správně zachovány názvy jak San Bambína, tak Aero Expresu. Naopak Kaňourie se v jednom díle jmenuje podle anglického originálu Thembrie a plukovník Guma se jmenuje Magor. Ale jinak je dabing velmi povedený. Přesvědčit se o tom můžete sami následujících několik dní v 18:55 na ČT:D nebo v ukázce z prvního nového dílu s názvem "Zloděj času" v rubrice Ukázky ze seriálů 2.

Mimochodem, tento díl je velmi podobný s dílem Kačeřích příběhů s názvem "Výplatní termín". Napsali jej dokonce stejní tvůrci. K tomu se ale podrobněji dostaneme někdy příště.
U příležitosti nových dílů vám přinášíme i nové "3D" logo Letohrátek na nových tapetách na monitor a mobilní zařízení. Najdete je v šesti různých velikostech v rubrice Wallpapery.

3d-logo-letohratky-wall-duo-480-jpg.jpg


Teď smutná zpráva. V neděli 12.října dopoledne zemřel po těžké nemoci herec a dabér Jan Schánilec. Mimo jiné skvělé role, dal také nezaměnitelně dokonalý hlas medvědu Balůovi z Letohrátek v jeho prvním dabingu... Ironií nejspíš je, že odešel necelých 24 hodin po odvysílání prvního doposud u nás neodvysílaného dílu Letohrátek, kde už nedaboval. S Letohrátkami tu ale s námi bude napořád. Děkujeme!

jan-schanilec-a-balu-jpg.jpg


Nové video na stránkách ukazuje, že chybička se mohla stát i profíkům v roce 1993, kdy v předělu pořadu Walt Disney uvádí zvali na nové hrdiny od příštího týdne a nakonec bylo slyšet asi víc, než chtěli. Najdete jej v rubrice Ukázky ze seriálů 2 i s dalším krátkým videem, které ukazuje upozornění z 28.listopadu 1993 a zvalo tenkrát na výše jmenovaný pořad za týden.

Teď si shrneme další Disneyho svět z posledních dní:
Podívejte se na krásné video, vytvořené jako poděkování za 3 000 000 lajků na profilu Disneylandu Paris. Zajímavé záběry a atmosféra - video.
Hezké, nečekané překvapení pro svou milou připravil její přítel pozváním do pařížského Disneylandu. Pár minut na sbalení a... dál už to uvidíte v tomto pěkném videu :)
Ještě jednou stejné místo. Oceněný dětský hrdina z Británie se dostal za odměnu poprvé do Disneylandu Paris. Let první třídou, šokující setkání s Mickeym a zábava celý další den, to vše uvidíte sestřižené v tomto pěkném oficiálním videu.
Táákhle dlouhá fronta se stojí dnes na Dona Rosu, autora úžasných kačeřích komiksů ve Frankfurtu, kde se všem ochotně podepisoval nebo kreslil kačery na přání! Je také autorem oceněného životopisu Kačera Skrblíka, který najdete převyprávěný i na našich stránkách (Skrblík a spol.). Takovou pozornost si Don Rosa jistě zaslouží - video.
První teaser na utajovaný a tajemný Disney scifi film "Tomorrowland" s Georgem Clooneym je tu! Natáčel se dokonce i v americkém Disneylandu a pojmenovaný je podle jedné jeho země - Tomorrowlandu. Česky se bude jmenovat "Honba za zítřkem" a premiéru  bude mít 21. května 2015 - teaser.
Strážci Galaxie, kteří měli nedávno úspěšný film v kinech, dostanou vlastní animovaný seriál! Objeví se v roce 2015 na Disney Channel XD. První ukázku najdete v tomto článku.
Další video ukáže, jak by vypadalo Disneyho Ledové království jako 8-bitová retro hra z devadesátých let. Možná takhle.
Nenechte si taky ujít oskarovou píseň "Let It Go" z Ledového království  trochu jinak :)

Velmi zajímavé porovnávací obrázky skutečného domu Walta Disneye tehdy a dnes. Walt si dům i domeček pro dcery na zahradě sám navrhl a ne náhodou se podobá zámku Šípkové Růženky z Disneylanu. Dál uvidíte i speciální bonusy vystřižených scén z Disney filmu Šípková Růženka, které jsou součástí nejnovějšího diamantového bluray vydání k jejímu 55. výročí. Opravdu zajímavé. A další foto tady.

walts-staircase.jpg


Následně se můžete podívat na velmi povedené oficiální video s písní a textem k Once Upon a Dream ze zmíněné Disneyho Šípkové Růženky - video.

Nakonec něco na odlehčenou. Znělka Letohrátek v novém  rockovém provedení... :)

 

 

3.10.2014

Dnes vám přinášíme zbrusu novou rubriku k seriálu Aladin! Disney seriál Aladin přišel na svět v roce 1994 a u nás byl poprvé vysílán už o rok později, v roce 1995. Na TV Nova jsme mohli dobrodružství Aladina, Jasmíny, kouzelného Džina a dalších přátel i nepřátel vidět v pořadu Walt Disney a jeho kouzelný svět. Více se dozvíte, když Aladina a jeho přátele navštívíte v jejich rubrice ** Aladin!

disney_aladdin_intertitle.jpg

Rádi bysme tuto rubriku věnovali jako dárek k 20. narozeninám, které letos seriál Aladin slaví. Všechno nejlepší do Agrabahu!

aladin-serial---cz-logo-20-vyroci-2-jpg.jpg


A protože seriál Aladin vychází ze slavné filmové předlohy - filmu Aladin z roku 1992, vás chceme upozornit, že už tuto a příští sobotu uvidíme dva Disney filmy s Aladinem v TV! Tuto sobotu (4.10.) to bude originální celovečerní film Aladin (1992) a příští sobotu (11.10.) pokračování s názvem Aladin a král zlodějů (1996). Začátek vždy v 9:20 hodin na ČT:D. Viz Info a data.

aladin-pohadka.jpg


Vytvořili jsme pro vás i novou rubriku pro seriál Phineas a Ferb, který běží v těchto dnech každý večer v 19:15 na ČT:D.  Popis seriálu, seznam epizod i ukázky z něj nadete už teď v rubrice ** Phineas a Ferb.

phineas-a-ferb-surfuji-jpg.jpg

Další novinkou je rubrika Ukázky ze seriálů 2. Jak napovídá její název, jde o pokračování stávající rubriky Ukázky ze seriálů, která už je ale tak přecpaná, že to může činit problémy s načítáním. V nové rubrice najdete dvě nové ukázky. Jedna ukazuje seriál Lilo a Stitch - Disney seriál, vycházející ze stejnojmenného Disney filmu, který vznikl v letech 2003-2006 a dostal 65 dílů. Naposledy jsme jej viděli v roce 2007 na Tv Nova. Nebyl by už čas vidět ho znovu v TV, co myslíte?

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/e/e8/Liloandstitchtheseries.PNG

Druhá ukázka je ze seriálu Myšmaš - to je Disney seriál, který jsme naposledy viděli v roce 2007! Vznikl už v letech 2001-2003. Spojoval jednotlivé grotesky se známými Disney postavičkami vždy nějakým příběhem odehrávajícím se na pódiu a v zákulisí Kabaretu Myšmaš.  Zajímavé, kromě povedeného dabingu, kde většina postav měla své hlasy z filmů, byly i české názvy na věcech přímo v příběhu. Českou znělku Myšmaše najdete už teď v rubrice Ukázky ze seriálů 2.

mysmas-obrazek-znelky-jpg.jpg


Teď pár novinek z mimoseriálového Disney světa:
Úplně první teaser na nový Pixar/Disney film "Inside Out" je tu! Českou premiéru bude mít 18.června 2015. Teaser uvidíte na tomto odkaze.

Jak víte, Disney má smysl pro detaily. Proto je tu hned 18 skrytých věcí v Disney filmech, o kterých byste měli vědět. najdete je na tomto odkaze.

Pěknou oficiální upoutávku na světovou novinku "Paint the Night" z Disneylandu Hongkong (viz dřívější novinky) uvidíte na tomto odkaze.

Poslechnout si můžete i kompletní oficiální soundtrack k seriálu Letohrátky, který vídáme každý den v 18:55 na ČT:D. Celý playlist má 20 tracků, které se vám spustí postupně nově dole v rubrice  Letohrátky.
A víte, že si Rebeka a Balů udělali výlet do našeho světa? Díky zlepšováku pro Drakouše od Sikyho se jim to podařilo, my to zachytili na fotce a tu teď najdete jako novou tapetu na monitor v rubrice Wallpapery :)

1024x768-letohratky-u-nas-wallpaper-jpg.jpg

 

 Další novinky najdete každodenně na našem facebooku.

 

 

25.9.2014

Už od pondělí 29.září 2014 uvidíme na ČT:D seriál "Mickeyho klubík"! Nahradí do té doby vysílaný seriál "Doktorka plyšáková", dvakrát denně, jeden v cca 06:20 (opakování z předešlého dne) a druhý v cca 10:25 ("premiérový"). Seriál za posledních několik let stále koluje v různých televizích, naposledy na Tv Prima.

mickeyho-klubik-500.jpg

Po našem novém dotazu v ČT, jestli opravdu uvidíme poprvé kompletní Letohrátky, jsme byli ujištěni, že to tak opravdu bude! První doposud nikdy odvysílaný díl s názvem "Zloděj času" uvidíme už 11.října! Takže když stránky ČT i jiné weby stále uvádí jen 52 díů, je to proto, že systém ostatní zařadí nejspíš až po odvysílání tohoto 53. dílu.

Zjistili jsme pro Vás také české názvy nikdy neodvysílaných dílů Letohrátek i data jejich prvního vysílání! Najdete je vrubrice Seznam dílů podle ČT.

kompletni-letohratky-2014-v2-kopie.jpg


Po Letohrátkách ihned navazuje novější Disney seriál Phineas a Ferb od 19:17hod na ČT:D.

Dozvěděli jsme se také, že se vrátí Gumídci! Od 24.října 2014 je uvidíme každý den v 18:55 na ČT:D, kdy nahradí Letohrátky. Uvidíme je tak už podruhé v tomto roce. Je to i proto, že Česká televize vlastní vypráva na Gumídky jen do února a jen takhle to může stihnout. Kdy a kde je potom jěště uvidíme, je záhadou. Těšíte se?

gumidci-se-vraci-10-2014-jpg.jpg

Další Disney seriál "Malí Einsteinové" vysílají na ČT:D vždy ve středu a ve čtvrtek v 16:30 a opakují následující den v 09:05 hod.
Parta čtyř zvídavých dětí vám ukáže, že dobrodružství se dá najít úplně vždycky a úplně všude. A když se k tomu připočte ještě fakt, že mají kouzelnou raketu, která je donese právě tam, kam zrovna potřebují, je každému jasné, že to bude pořádná jízda!

A co je zajímavé - seriál si dokonce můžete pustit z archivu ČT přímo na jejich stránkách.

konec_01.jpg

 

Nyní bychom rádi upozornili na zajímavé odpovědi Evy Spoustové na dabingové dotazy (mimo jiné i o dvojdabingu Rychlé Roty), který se objevil na profilu Pro podporu všech dabérů v ČR. SKvěle  doplňuje naši dřívější reportáž z dabingu ve Studiu Virtual a poznáte, co znamená opravdová láska k řemeslu od někoho, kdo ho dělá celým svým, srdcem. Doporučujeme přečíst celé buď přímo na FB profilu Podpory dabérů nebo jeho kopii zde na našich stránkách (děkujeme za povolení). Na stejném místě si můžete přečíst i odpovědi Jany Páleníčkové, která dala svůj hlas Chipovi z Rychlé Roty v prvním českém dabingu.

jana-palenickov_a-eva-spoustova-dabing.jpg

Vytvořili jsme pro Vás novou tapetu na monitor. Tentokrát s celou kačeří rodinkou, ve které se vždy mohou spolehnout jeden na druhého. Najdete ji se všemi předchozími v rubrice Wallpapery.

1200x764-kaceri-rodinka-wallpaper-cz-400.jpg

 

Přidali jsme na stránky i nová videa, jako například: Víte, že škola se dá zvládnout rychle a zábavně? O tom se přesvědčil nedávno i Herkules :)

Don Fanfán to dokáže rozbalit, když jde o důležitou věc. To jsme se přesvědčili na Ostrově pirátů a dokonce to někdo i natočil, jak uvidíte dole v rubrice Letohrátky.

Teď si dáme pár odkazů na zajímavá videa uplynulého týdne: Haloween přijde letos i do pařížského Disneylandu. Podívejte se na upoutávku, ve které se svolávají zloduši z celého parku na nějaký záludný plán - video.

Moc hezké vystupení s krásnými kostýmy, dynamicky měnícími se s prostředím, neustálá energie a výkony na plný plyn plné zajímavých nápadů - to vše je k vidění v Disneylandu Tokyo pro všechny návštěvníky. Zajímavé je i to, že se ve výběru objevuje i scéna z filmu "Život brouka", který nebývá téměř vůbec nikde vidět divadelně. Vychutnejte si od začátku do konce záznam představení "One Man's Dream 2" v tomto pěkně natočeném 4K (nebo minimálně v HD) videu.
Šípková Růženka v diamantové edici bere dech a vůbec nevypadá na 55 let - video (sledujte v HD).

Nakonec si dáme tento hold Disneymu a Pixaru na píseň "Go the Distance" z filmu Hercules...

 

 

15.9.2014

Dnes si shrneme pár novinek tu na stránkách a novinek z našeho facebooku, o kterých myslíme, že je dobré vědět.

Českou znělku Disney klubu jak ji vídáme každý den na ČT:D před blokem dvou Disney seriálů od 18:55hod si teď můžete pustit v rubrice Ukázky ze seriálů. Na stejném místě najdete i upoutávku na Letohrátky, jak je k vidění v těchto dnech na ČT:D.



Poslechnout si instrumentální (karaoke) melodie znělek Disney seriálů bez zpěvu, s originálním doprovodem a třeba si s nimi rovnou i zazpívat, můžete teď pohromadě na jednom místě v naší rubrice Ofic. a Fan tvorba. Vybírat můžete z: Kačeří příběhy - kratší, delší nebo filmová verze, Rychlá Rota, Gumídci, Letohrátky, Medvídek Pů, Detektiv Duck nebo Goofyho tlupa. Poslechnout si můžete i znělky ve 23 různých jazycích.

 

instrumental-znelky-disney-logo-jpg.jpg


Vytvořili jsme pro Vás zbrusu novou tapetu na plochu s Rychlou Rotou! Najdete ji v plné velikosti společně s těmi předchozími v rubrice Wallpapery.

1280x800-rychla-rota-mix-wallpaper-480.jpg


Postava Kida Mrakošlapa z Letohrátek byla vytvořena podle dětské postavy Scotty Becketta z černobílého seriálu "The Little Rascals" (1934), jak prohlásil sám tvůrce Kida, Len Smith. Porovnejte sami Kidovu podobu se Scotty Beckettem z onoho seriálu na tomto obrázku vytvořeném Lenem Smithem a videoukázkou v rubrice Letohrátky.

disney-character-designer-len-smith--who-created-and-shared-this-graphic-with-us.jpg


A teď se můžete podívat na úvodní znělku Kačeřích příběhů natočené s reálnými kachnami! :) video

Můžete si zároveň pustit pro srovnání i originální českou kreslenou znělku (pokud ji neznáte už nazpaměť :).

Pokračovat můžete s dalším parádním videem složeném z různých filmových kousků do tvaru písně seriálu Kačeří příběhy!



A když už jsme u těch zabavných videí, co takhle se podívat, jak by reagovaly Disney princezny v dnešním reálném světě na své prince? Odpověď najdete v tomto videu.

Podívejte se také na zbrusu novou noční světelnou přehlídku, která měla 11.září premiéru v hongkongském Disneylandu! Obsahuje spoustu nejnovějších technologií včetně interaktivního Mickeyho štětce, kterým můžou diváci měnit barvy jednotlivých plováků a kostýmů tanečníků. Stejná přehlídka by se měla příští rok objevit i v nejstarším Disneylandu v americké Kalifornii k jeho 60. výročí. Takže, "Paint The Night" v HD.

paint-he-night-hongkong-disneyland.jpg


Při té příležitosti dodejme, že je tu zpoždění otevření právě budovaného Disneylandu Shanghai. Původně oznámený termín "konec roku 2015" se mění na "začátek nebo později 2016". Důvodem jsou problémy s čínskými dodavateli a hory byrokracie, kdy každá sebemenší změna v návrzích vyžaduje spoustu dlouhodobého papírování... Sledujeme a budeme Vás informovat o změnách a datech.

Ale pozor, teď je tu první trailer na nový film o Waltu Disneym! První a zatím poslední celovečerní film o něm jsme mohli vidět  v loňském povedeném "Zachraňte pana Bankse". Tenhle, už podle názvu "Walt Before Mickey" napovídá, že uvidíme Walta od jeho dětství, přes problémy s prvními produkcemi až po okamžik, kdy stvořil Mickey Mouse. Film zatím míří pouze na video trh, ale pokud se najde distributor, možná se podívá i do kinosálů. A teď už ten trailer...




Více o filmu se dozvíte na jeho oficiálních stránkách.

A teď něco ze vzácných archivů. Co inspirovalo Walta Disneye při tvorbě hlavního znaku jeho parků - Main Street U.S.A. coby hlavní uvítací ulice směřující k zámku? Byla to ulice ve městě Marceline v Missoury (odehrává se v něm i film výše), kde strávil Walt své dětství jak uvidíte v tomto unikátním videu, kde jej osobně navštívil i s bratrem Royem v r.1956 po otevření prvního Disneylandu a navštívil místa, kde si hrávali, školu kde sedával v lavici kam tenkrát vyryl svoje iniciály, vlak který inspiroval vlaky v jeho parku a dokonce přeleze v obleku i plotek. :) video

disney_1956_feature_1.jpg


Podívejte se také, jak se Walt Disney inspiroval pro svou tvorbu na svých cestách kolem světa v tomto dalším videu od Disney Insider - video.

wd-tour.jpg


Další video od Disney Insider je o prvním celovečerním animovaném filmu "Sněhurka a sedm trpaslíků"! Uvidíte, jak vznikaly kresby, animace i zvuky a kdo přišel na světovou premiéru filmu v r.1937 - video.

Nový Super Komiks už čeká na vašich novinových stáncích! Nejlepší Disney komiksová knížka u nás s číslem 27 přináší tyto příběhy: Kačer Donald a válka barev, Mickey Mouse a příběh prezidentů, Kačer Donald a skutečná Donaldova tvář, Strýček Skrblík, Magika a dohoda při měsíčku, Superkačer a psychovědátorova pomsta, Kačer Donald, Ferdyš a kurz přežití, Král malérů a dobrá hudba, Strýček Skrblík a závod komorníků, Černý Pet: Pod nepřítelovou střechou, Kačer Donald a přehnaná štědrost + pokračování hřbetového obrázku s Minnie Mouse.

superkomiks27_01.jpg


Víte, proč je Gedžitka nejlepší? Na to nedávno odpověděli v Oh My Disney a Vy si to teď můžete přečíst.

why-gadget-is-the-best-3.jpg


Živý Rampa Mc Kvák, Chip a Dale z Rychlé Roty a Detektiv Duck se setkali s návštěvníky  Disneylandu začátkem září na speciální vzpomínkové akci. Jakou měli formu uvidíte v tomto videu.

Dodejme také, že Walt Disney Imageneering (WDI) si nechali patentovat několik zajímavých technologií na základě létajících dronů, které by mohli v budoucnu použít nejen v Disney parcích k dechberoucím efektům a přehlídkám. Více se o tom dočtete i se spoustou obrázků na blogu Disneyandmore.

Skvělé video, které ukazuje koncepty a nikdy nepoužité animované sekvence z filmu "Falešná hra s králíkem Rogerem" (1988), který patří pod Disney. Film poprvé perfektně kombinoval reálný a kreslený svět a jak je vidět, tvůrci (Spielberg a Zemeckis) od začátku dobře věděli, co chtějí. A svůdná Jessica Rabbit byla původně až nebezpečně podobná Gedžitce z Rychlé Roty. Ukázky vznikly jako ukázka pro studia už v roce 1981-83 - video.

article-2616791-1d79390d00000578-889_634x624.jpg


Nakonec něco spíše pro dospělé* (*doporučeno): Robot Chicken si vzal tentokrát do parády Letohrátky/Knihu džunglí a takhle to dopadlo...


 

 

 

20.8.2014

 nove-logo-letohratky-2014-jpg.jpg

Dodatek k počtu letos odvysílaných dílů: Televizní programy (včetně stránek ČT) stále ukazují pouze 52 dílů. Přesto bysme měli vidět všech 65 dílů! Vysvětlení snad poskytne vyjádření z ČT ze 7.srpna 2014:
"Licenci u seriálu Letohrátky jsme žádali na všech 65 dílů. Jde o to, že oněch 52 dílů bylo pod licencí z roku 2011, kdy jsme vysílali tento seriál v letech 2011 a 2012. Letošní vysílání ale proběhne již pod novou licencí, která platí ale až od 14. srpna 2014. A jelikož ještě toto datum nebylo, systém bere data z historického vysílání, neboť licence teprve nabude platnosti. Nejsem si ale jist, jestli se data aktualizují už toho 14. srpna, protože v našem systému nejsou ještě k těmto "novým" dílům podrobnosti včetně názvu epizod."

Takže to vypadá pouze na chybu v systému a všech 65 dílů bysme měli vidět.

 

17.8.2014

Nový Disney seriál "Doktorka Plyšáková" (2011) uvidíme od pondělí 25.srpna každý všední den na ČT:D a rovnou dva díly denně! Jeden  kolem 07:20 (opakování z odpoledne předchozího dne) a druhý kolem 10:25hod (viz Info a data). Seriál s 3D animací je nejnovějším televizním hitem pro děti ve věku od 2 do 8 let. Ukazuje malým dětem, jak se starat o své zdraví, hygienu a jak pečovat o své blízké. V seriálu se představí malá holčička jménem Doký, která dokáže komunikovat s plyšovými zvířátky a hračkami a ony si zase povídají s ní, zvlášť pokud potřebují její pomoc například opravit steh nebo obvázat zranění. Během toho Doký a její kamarádi Plýša, Vlnka, Hallie a Mrázek předávají ostatním užitečné rady, jak se postarat o sebe a o ostatní a nebát se navštívit doktora. Ukázka v angličtině.

dr-plyskaova.jpg


Po 3 letech se do ČR vrací DISNEY ON ICE: Magical Ice Festival - nová lední revue s nejznámějšími Disney postavičkami včetně Lociky z Na vlásku, Kristofa, Anny a Elsy z Ledového království a dalších! 20. a 21. prosince 2014 v pražské Tipsport Aréně - celkem 4 představení a vstupenky je možné zakoupit už dnes. Využijte možnost setkat se s Disney postavičkami mimo Disneyland přímo u nás (kdoví, kdy zase přijedou)!

d33-20120907-00280-edit_galerie-980.jpg


Úplně první testovací ukázky zbrusu nového noční světelného průvodu pro Disneyland Hongkong! Jmenuje se "Disney Paint the Night" a jde o úplně první LED přehlídku (760 000 jednotlivých světýlek) se spoustou unikátních novinek včetně barvení a ovládání průvodu samotnými návštěvníky pomocí speciálního Mickeyho kouzelného štětce! Podobná nebo dokonce úplně stejná přehlídka se objeví i v nejstarším Disneylandu v Americe k jeho 60. výročí příští rok. Podívejte se na testovací video. Byly představeny také krásné svítící kostýmy - video. Další informace a oficiální obrázky najdete na Disneyandmore.

dptn_4_the_little_mermaid_unit_0_original.jpg-original.jpg


Úplně první fotografie skutečného modelu zámku z právě budovaného Disneylandu Shanghai, který poprvé otevře své brány koncem roku 2015! Největší Disney zámek na světě bude opravdu gigantický a představu o velikosti si můžete udělat, když si představíte velikost člověka (asi 5 lidí vedle sebe) ve velké vstupní bráně zámku.

10530940_838353732844398_5278354995494707849_n.jpg

Podívat se můžete také na nové fotky současného stavu staveniště shanghajského Disneylandu, pořízených na tajňačku. Pěkně roste do výšky.

Broadwayský muzikál Aladdin zavzpomínal na zesnulého Robina Williamse (1951-2014) tím, že po představení s diváky zazpívali společně píseň "Friend Like Me" od Džina, kterému Williams propůjčil hlas ve filmu Aladdin (1992) a ve stejnojmenném seriálu (1994-1995) - video.

Oficiální Disney fanclub D23 také zavzpomínal na kariéru Robina Williamse.

disney-on-friendship-aladdin-genie.jpg

 
A nezapomeňte: Letos POPRVÉ uvidíme KOMPLETNÍ seriál Letohrátky!! Od prvního vysílání v roce 1992 až do 2012 jsme viděli vždy jen 52 dílů. ČT však nyní díky nové licenci poprvé odvysílá všech 65 dílů, které kdy vznikly (i když se všude, včetně stránek ČT uvádí, že odvysílají jen 52)! Seznam dílů i s popisem najedete v našem seznamu epizod. Od 20. srpna na ČT:D každý den v 18:55hod.

kompletni-letohratky-2014-jpg.jpg

 

 

Další nejnovější informace najdete každý den na facebooku Disney seriálů.

 

 

3.8.2014

Od 20.srpna se vrací skvělý Disney seriál Letohrátky! Naposledy jsme jej mohli vidět v polovině roku 2012 - tedy skoro na chlup před 2 lety (viz přehled v datech vysílání). Uvidíme 52 dílů (z 65) jako tenkrát. Přiletí na místo Rychlé Roty, každý den v 18:55 na ČT:D.

UPDATE: ČT:D odvysílá komplet 65 dílů Letohrátek! Bude to tak poprvé v historii, kdy u nás uvidíme celý seriál v češtině!

letohratky-priletaji-srpen-2014-jpg.jpg


Dále jsme pro Vás zjistili, že po odvysílání novejšího Disney seriálu Jimmy Cool nasadí jeho druhou řadu s 26 díly (od 17.8.2014). Od září potom na ČT:D uvidíme opět seriál "Phineas a Ferb" a vysílací licenci mají v ČT i na Disney filmy "Život brouka", "Dumbo" či "Medvídek Pú - Nejlepší dobrodružství". Přesné termíny vysílání u nich ale ještě sami neví. V budoucnu bysme se měli dočkat i dalších dílů seriálu Sofie První.

 

Valérie Zawadská, která mimo jiné ztvárnila spoustu dabingových rolí v Disneyho filmech a seriálech, odpověděla na profilu  za udržení kvalitního českého dabingu na dotazy čtenářů. I na ten náš:


Disney seriály: Která Disney postava se Vám dabovala nejlépe a vryla se Vám do paměti nějaká její hláška nebo moudro? Jak vzpomínáte na čarodějnici Magiku Von Čáry ze seriálu Kačeří příběhy? Děkujeme!

Valérie Zawadská: ",, Cruella de Vill" ze 101 dalmatinů - hláška: ,, ty musím mít". Magika Von Čáry - s láskou a radostí - více takových úkolů".

valerie-zawadska-a-maghika-von-cary-jpg.jpg

 

 
V budoucnu může dopadnout předabování starých nebo dabing nových Disney seriálů tak, jak uvidíte například v porovnání původní a nové znělky Kačeřích příběhů v tomhle videu. Nedopusťme to! Podpořte i Vy udržení kvalitního českého dabingu (viz minulá aktualizace), lajkem a sdílením facebookové skupiny "Na podporů všech dabérů v ČR".

 Od úplně prvních vypátraných tajných informací a nákresů, které jsme Vám tu přinesli o budoucí atrakci podle Disney oscarového filmu Ratatouille, přes průběžné info na našem facebooku uběhly 2 roky a toto unikátní místo za 150 milionů euro, které nenajdete nikde jinde na světě bylo konečně otevřeno! Celé slavnostní otevření nejnovější atrakce a země pařížského Disneylandu, které proběhlo 21.června 2014 a přítomni byli nejen všichni hlavouni společností Walt Disney, ale také všechny důležité postavičky, uvidíte v tomto oficiálním videu...

   ...a teď už čeká jen na Vás.


V nasledujícím zajímavém videu uvidíte unikátní zrychlený záběr na celou každodenní přehlídku procházející skrz celý Walt Disney World na Floridě. Uvidíte nejen nevídaný nepřerušený průlet Disneylandem, ale i draka plivajícího oheň na diváky a kouzelné víly - video.
Studia Walta Disney v americkém Burbanku, odkud vzešly ty nejslavnější animované klasiky a několik zajímavostí o tomto místě uvidíte v tomto videu od Disney Insider.

"Velká šestka", tak se u nás bude jmenovat nový Disney animovaný film "Big Hero 6", který vzniká jako první animovaný ve spolupráci s MARVELem. Českou premiéru bude mít až 22.ledna 2015 tak tady máme prozatím trailer na film v češtině.

velka-sestka-bug-hero-6.jpg

Vyšel také Super Komiks č. 26/2014. Prázdninové příběhy všech z Kačerova na 256 stranách jedné z nejlepších Disney komiksových knížek u nás najdete v novinových stáncích a zaručujeme, že v poměru kvalita/cena dostanete to nejlepší!

super-komiks-26-2014.jpg


Další dodatky, fotky a zajímavosti jsme přidali ( a přidáváme) i do rubrik jednotlivých seriálů (např. Kačeři, Rota, Malá mořská víla...), takže je najdete tam a nebudeme je tu tedy zdlouhavě vypisovat.

Ahoj příště tu a nebo tam! :)

 

 

18.7.2014

Jak jsme se už několikrát zmiňovali v článcích nebo na facebooku, dabing seriálů i filmů v ČR se řítí někam, kde ho nechceme. Šetření televizí a dalších produkcí se sice snaží zachraňovat alespoň samotní dabéři a spol. svým nasazením při dabingu. I ti jsou ale postupně nahrazováni... I když to momentálně ještě není úplně vidět, dotýká se to i Disneyho (viz níže).
Před pár dny vznikla na facebooku skupina "Pro podporu všech dabérů v ČR", která se snaží na problém upozornit a vyburcovat odpovědné lidi k řešení. Podpořte prosím i Vy svým lajkem, sdílením a případným komentářem facebookovou skupinu "Pro podporu všech dabérů v ČR". Každý hlas se počítá!

za-kvalitni-cesky-dabing.jpg



Naše vyjádření: Plně podporujeme tuto iniciativu! Je to smutné co se kolem dabingu děje s přeobsazováním (které je už reálnou ukázkou dřívějších hrozeb) a obhajobou zadavatelů z posledních dní. To mluví za vše. To není dobré.
Každá postava by měla mít svůj hlas (a duši) bez ohledu na finanční záměry té či oné společnosti. Kolik skvělých seriálů už bylo kvůli šetření na nesprávných místech předabováno už v minulosti (např. Kačeří příběhy, Rychlá Rota a další podobné) a ztratily tím své kouzlo a půvab? A nejde jen o dabéry, ale i o překlad, úpravy dialogů, vedení režísérem a další. Slyší a cítí to všichni, jen ti nahoře nechtějí.
Četli jsme dnes zprávu Zdeňka Hrušky o návrzích na změny a zdají se nám rozumné a dobré! Z toho, co jsme mohli osobně při dabingu vidět je jasné, že takové bezbřehé tempo není udržitelné pokud nebude správně ohodnoceno. Natož v dobré kvalitě. Stres a neuvěřitelné množství dialogů ( např. 5 dílů seriálu za hodinu a půl) dají všem neskutečně zabrat aby bylo vše perfektní. A dnes už je to opravdu jen díky nasazení těch ve studiu. A pokud se ještě dabing přesouvá "za cenou" do rychlejších a levnějších studií, nezachrání už úpadek dabingu nic...
Držíme pěsti všem co se snaží o nápravu a přejeme hodně síly to dotáhnout do co nejlepšího stavu! Naděje a fantazie umírají poslední.


Času je málo, takže neváhejte podpořit kvalitní český dabing ještě dnes svým lajkem a sdílením. Zítra už může být pozdě!


Disneyho se to totiž týká také - ten předal dabing seriálů levnějšímu studiu SDI Media! Jen Mickey Mouse zůstal ve Studiu Virtual právě proto, že herci řekli, že pro SDI dělat nebudou (a Donald se nedá nahradit nikým jiným). Kdyby teď totéž udělali všichni herci, zavedl by se jiný systém honorářů i natáčení a dabing by se už dál přestal ničit. Nespěchalo by se kvůli hodinovým taxám a bylo by jasné, kolik dá studio za film, herce (a kolik tedy zbývá studiu) a zřejmě by se přišlo na to, že by najednou mohly být jinak ohodnoceny i překlady a úpravy dialogů...

Jak to taky může dopadnout můžete porovnat už dnes, když si poslechnete například původní českou znělku Kačeřích příběhů v porovnání s novou, která vznikla později právě kvůli tomu, aby televize ušetřila - ZDE.


Přehlednou a srozumitelnou zprávu od Zdeňka Hrušky k situaci a řešení současného špatného stavu v českém dabingu najdete na stránkách Herecké asociace a spoustu zajímavých článků a informací o momentálním stavu na facebookovém profilu Pro podporu všech dabérů v ČR.

 

logo-dabing-virtual-2-v-ohrozeni-jpg.jpg

 

 

11.7.2014

Po odvysílání Disney seriálu "Herkules" nasadí ČT:D od 22.července 2014 v 19:15hod seriál "Jimmy Cool" s 26 díly (tv program Disney seriálů v Info a data)! Tento seriál z roku 2009 se v originále jmenuje Jimmy Two-Shoes a dostal celkem 52 dílů. Ukázka z čekého Disney Channel...

 

Těšili jsme se ale spíše na nějaký další starší Disney seriál. Pokud by to nemělo být zase opakování, tak něco dosud neviděného, jako třeba Gargoyles! To je Disney seriál (1994-1997), který se vymykal všem zaběhnutým šablonám Disney seriálů 90. let. U nás nebyl odvysílán, ale v zahraničí je hodně známý a oceňovaný.
Objevují se v něm noční tvorové - chrliče, které se přes den mění v kámen v němž přebývali tisíc let. Byli přivezeni roku 1994 ze středověkého Skotska do New Yorku, kde se z nich stali tajní noční ochránci.
Je to temný seriál s propracovanými komplexními příběhy, vztahy a charaktery postav včetně inspirace Shakespearem. Co myslíte, měl by u nás úspěch?

 

 

3.7.2014

Trochu jiný, odlehčený pohled na staré Disney seriály jako Kačeři, Rychlá rota, Gumídci, Letohrátky, Aladin a další i u nás dosud neviděné, nabízí tohle humorné video nazvané výstižně "Nostalgia Critic" (anglicky). Něco na tom asi bude...

 

28.6.2014

 

disney-afternoon-prazdniny-2014-jpg.jpg

 

Pokračování novinek z roku 2014 najdete v jejich druhé části Novinky 2014 - 2.část. Rozdělení bylo nutné z potřeby volného místa v této rubrice.

 

 

at-zije-disney-napis-400.jpg


 

 

Zde pokračujte na Novinky z roku 2012/2013

Zde pokračujte na Novinky z roku 2011

Zde pokračujte na Novinky z roku 2010

Zde pokračujte na Novinky z roku 2009

Zde pokračujte na novinky z roku 2008

Zde pokračujte na novinky z roku 2007

 

 

  

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Kdo neskáče, není Gumídek!

(Jan Kliment, 7. 1. 2015 22:15)

To vím taky, že jen Gumídci skáčou :-D

Re: Kdo neskáče, není Gumídek!

(Disney Team, 8. 1. 2015 14:19)

To je dobře :) Šťáva dodá sílu! ;)