Jdi na obsah Jdi na menu
 


20.12.2007
V předvánočním shonu bychom vám málem zapoměli oznámit, že naše stránky 17.prosince oslavili 1.rok od svého založení! Připijme si tedy archivní Hopsinkovou šťávou (mimochodem výtečný ročník 1992 :)) a shrňme si dosavadní výsledky naší práce. Stále jsme jedinou českou internetovou stránkou, která se zabývá Disneyho seriály v takovém rozsahu. Máme tu samostatné rubriky již pro 8 báječných seriálů a k nim 2 podrubriky. K tomu spoustu downloadů a ukázek, ve kterých si vybere snad každý :) V budoucnu určitě přibudou i další, neméně zajímavé. Podle počítadla Blueboard do dnešního dne zobrazilo tyto stránky přes 44 200 návštěvníků (počítadlo bylo založeno více jak měsíc po založení). Za toto krásné číslo děkujeme, a doufáme, že se vám budeme líbit i nadále a příští rok se sejdeme minimálně nad dvojnásobkem! :)

D

Ale co by to bylo za oslavu bez dárků!? A tak tu máme, hlavně pro vás, novou epizodu ze seriálu Gumídci s názvem Věštírna. Prohlížet si ji můžete do sytosti ode dneška na úvodní stránce . Předešlou epizodu z Kačeřích příběhů jsme přesunuli do rubriky Ukázky ze seriálů . Berte to jako předčasný dárek k Vánocům, jež nás čekají již za 4 dny. Ať se vám líbí a zpříjemní předvánoční atmosféru, do které vám celý náš tým přeje splnění všech krásných snů a přání!

D

Váš Disney Team CZ

15.12.2007 (update)
Dnes vás chceme upozornit na zajímavý program v televizi. Už v pondělí 24.12.2007 bude Tv Nova v 07:00 vysílat film "Kniha džunglí 2" od Walta Disneye. 26.12.2007 v 06:00 na Tv Nova film "Prasátko a jeho velký příběh" a tentýž den na ČT1 ve 14:00 film "Pocahontas" . Dále můžete tento měsíc, konkrétně 30.12.2007, na ČT2 ve 13:00 hodin shlédnout zajímavý dokument. Česká televize bude totiž vysílat dokumentární pořad o samotném Waltu Disneym, o jeho životě, tvorbě a slávě s názvem "Byl jednou jeden Disney" - viz stránky České Televize :

Příběh čaroděje světové animace. Za svůj poměrně krátký (pětašedesátiletý) život toho stihl neuvěřitelně mnoho. Vymyslel kouzelné kreslené postavičky, které berou za srdce už desítky generací dětí na celém světě. Vytvořil významná animovaná díla pro dospělé diváky. Neváhal se spojit s nejvýraznějšími uměleckými osobnostmi své doby a čerpat inspiraci z jejich tvorby, zasahoval svým působením i do architektury. Walt Disney (1901-1966) začínal jako reklamní výtvarník a od svých pětadvaceti let působil v Hollywoodu. Z jeho nejznámnějších postaviček jmenujme alespoň myšáka Mickeyho, kačera Donalda, psa Pluta, vlka Goofyho, Sněhurku, Popelku...

Informace o vysílání všech Disneyho seriálů a filmů najdete v rubrice Info a data.

gumídci letohrátky

12.12.2007
Na úvodní stránce jsme přidali novou hlášku měsíce. Tentokrát je ze seriálu Detektiv Duck , jehož vlastní rubriku jsme tu před nedávnem otevřeli. Pro připomenutí si ji pod přepisem můžete pustit i jako videohlášku. Další perličky z jiných seriálů najdete jako vždy v rubrice Oblíbené hlášky.

D

6.12.2007
Dnes vám přinášíme úplně novou rubriku a článek o seriálu Detektiv Duck, který napsal lladda. Doplňujeme tak další výborný seriál, jež nás bavil v pořadu Walt Disney a jeho kouzelný svět. Seriál je vlastně takovou jemnou parodií na superhrdiny, jejich mýty a tradice. Nechybí mu humor, napětí, ironie, nadsázka ani nečekaná romantika. To vše v jednom balení společně s temným superhrdinou Detektivem Duckem, Rampou McKvákem a spousty dalšími. Detektiv Duck přichází! Tak ať se vám líbí!:)

D

P.S.: Věnováno jako dárek ke včerejšímu výročí Walta Disneyho!

5.12.2007
Dnes je to právě 106 let, kdy se narodil pan WALT DISNEY ! My mu jako poděkování za to, co pro nás vytvořil, přineseme dárek již brzy!

D

1.12.2007
Aby jsme vás dlouho nenapínali, tak lladda pro vás jako vždy přeložil a popsal další kapitolu z oficiálního životopisu Kačera Skrblíka, která předcházela tomu jak Skrblíka známe ze seriálu dnes. Pátá kapitola má název "The New Laird of Castle McDuck". Najdete ji, stejně jako všechny ostatní kapitoly, v rubrice Skrblík a spol.. Tentokrát šlo skutečně o život...

D

27.11.2007
Pokud zavítáte do rubriky Skrblík a spol., můžete si přečíst další kapitolu ze života Kačera Skrblíka s názvem "Raider of the Copper Hill". Našel už konečně tolikrát vysněné zlato? Ne tak úplně... :)

D

16.11.2007
Před úvodními znělkami seriálů jsme na České televizi v roce 1993 mohli vidět ještě zvláštní úvodní proslovy-předěly k jednotlivým seriálům. Následovali hned po znělce Walt Disney uvádí, kde nás příjemný hlas přivítal, potom po skončení prvního seriálu, kdy ohlašoval následující a naposled na konci pořadu, kdy nás pozval na sledování zase za týden. Předěly k bloku s Gumídky a Letohrátkami si můžete prohlédnout v rubrice Ukázky ze seriálů.

gumídci letohrátky

26.10.2007
Dnes jsme pro vás do rubriky Ukázky ze seriálů přidali dvě nové ukázky. Už dříve jsme tu měli úvodní znělku k seriálu Kačeří příběhy v nejrůznějších světových jazycích. Ovšem i samotná česká znělka měla několik podob. Nepřekonatelná písnička od Viléma Čoka samozřejme zůstala, ale změněny byly sestřihy obrázků ve znělce. Změna nastala ve 2. serii seriálu, kdy se tu náhle objevuje prakačer Bobo a jeho kamarád Tlapka. Tato verze byla později jestě rozšířena o záběry na Robokačera alias Skrblíkova účetního Fentona. Obě verze si tedy nyní můžete prohlédnout v rubrice Ukázky ze seriálů.

gumídci letohrátky

19.10.2007
Rozšířili jsme pro vás také rubriku Kačeří příběhy . Přímo v popisu seriálu najdete odkaz na stránku s popisem filmu Kačeří příběhy: Poklad ze ztracené lampy.

D

18.10.2007
Na úvodní stránce jste si jistě všimli nové hlášky měsíce. Tentokrát je ze seriálu Goofyho tlupa . Pro připomenutí ji zde máme i jako videohlášku, která se náchází přímo pod ní. Další perličky najdete v rubrice Oblíbené hlášky.

Obrazek

9.10.2007
Dnes jen krátké upozornění na další dvě časti Skrblíkova životopisu v rubrice Skrblík a spol.. Tentokrát se podíváme na první Skrblíkovy stopy na americkém kontinentě. Konkrétně k řece Mississippi a do divokých prérijí Montany...

Obrazek

3.10.2007
Dnes pokračujeme v nové rubrice Skrblík a spol.. Rozebereme postupně celý Skrblíkův životopis od jeho dětství, přes období slávy a úpadku, až po současnost. Informace čerpáme z rozsáhlého díla Dona Rosy "The Life and Times of Scrooge McDuck" (Život a časy Kačera Skrblíka). Nechte se vtáhnout do jeho světa a sami poznejte, jak tento pracovitý a cílevědomý kačer ke svému štěstí přišel...

Obrazek

21.9.2007
Co jsme slíbili, to plníme. Vlevo v menu přibyla nová rubrika, která je vlastně jakousi podrubrikou ke Kačeřím příběhům . Jmenuje se Skrblík a spol. . A jelikož seriál Kačeří příběhy oslavil 18. září své 20. narozeniny, je to takový dárek k výročí a příslib toho, že nás tento nejbohatší kačer na světě bude bavit i v budoucnosti. V této rubrice se pokusíme zmapovat co největší kus historie kolem Kačera Skrblíka od dětství, až po současnost. Nebudou chybět ani ostatní důležité postavy, které po celou dobu Skrblíka doprovázely. Některé vám budou hodně známé a o některých možná uslyšíte poprvé. Přesto se více či méně zapsali do Skrblíkova životopisu a ovlivnili jeho budoucí vývoj. Svůj prostor dostanou i významná místa a věci, tvořící jeho bohatou minulost.

D

Prozatím začínáme popisem Skrblíkovy cesty ke slávě a stručnou charakteristikou jeho osoby. Postupně budou doplněny další skutečnosti. Doufáme, že se vám budou líbit a podají vám ucelenější pohled na Skrblíka, jako "skutečnou bytost".

14.9.2007
Již v blízké době se dočkáte zcela nové, velké rubriky, specializované na něco zajímavého z našich oblíbených seriálů. Proto i nadále sledujte tyto stránky ať to máte z první ruky... :)

D

1.9.2007
Po pázdninové pauze se vracejí disneyovky na naše obrazovky. Ode dneška můžete sledovat každý víkend ráno opakování seriálu Myšmaš a premiérové díly seriálu Lilo a Stitch. V rubrice Info a data najdete vždy alktuální data a časy vysílaní na 14 dní předem. Tak ať se vám seriály líbí a věnujte i tichou vzpomínku na ty, o kterých píšeme na našich stránkách a ve vysílání jsme je už dlouho neviděli a asi ani neuvidíme...

D

24.8.2007
Tentokrát pro vás máme novinku většího objemu. Je to rubrika věnovaná seriálu Goofyho tlupa . Popisku tohoto seriálu pro vás napsal lladda. Můžete si tedy přečíst o seriálu, který jsme mohli shlédnout poprvé před 12 lety a dodnešních dnů jsme se nedočkali žádné pořádné reprízy. A to je škoda. V rubrice Ukázky ze seriálů se na vás chvěje nedočkavostí a svižným tempem úvodní znělka. Co myslíte, vrátí se někdy na obrazovky?

D

22.8.2007
Malou změnou prošlo logo našich stránek. Stejně jako obrázek v záhlaví na titulní straně, budeme i logo měnit za jiné. Vždy se bude týkat nějakého konkrétního seriálu o kterém tu píšeme. Tentokrát jsou to Kačeří příběhy a na řadu přijdou i ostatní. Českou podobu názvů seriálů s dokonalým Disney vzhledem původních názvů vytváří Andrew_nej. Doufáme, že se vám budou líbit :)

D

Dále v rubrice Ofic. a Fan tvorba najdete ROZVRH HODIN pro všechny školáky. A hned bude vstup do nového školního roku veselejší... :)

17.8.2007
Na úvodní stránce jsme vyměnili hlášku měsíce. Tentokrát jsou to hned čtyři najednou a pochází z epizod I patolízal se spálí a Na koho to jméno padne ze seriálu Gumídci . Hlavní roli v nich má kníže Ignor, Stoupa a Babča s Bumlou. A pokud si je už přesně nevybavujete, můžete si je pro připomenutí pustit i jako videohlášku, která se náchází přímo pod nimi :). Další perličky najdete v rubrice Oblíbené hlášky.

gumídci gumídci

10.8.2007
Jako jedni z prvních pro vás máme informace o tom, jaké Disneyho seriály nás tedy čekají. Jak už jsme psali, čeká nás nový seriál Lilo a Stitch (ukázka úvodní znělky ), který bude v České republice vysílaný poprvé. Jako druhý seriál uvidíme opakování seriálu Myšmaš (ukázka úvodní znělky ). Ten už TV Nova jednou vysílala téměř před dvěma lety. Jedná se o sbírku krátkých novějších grotesek a příběhů s Mickey Mousem, Goofym, Donaldem a dalšími známými postavami pospojovaných s výstupy Mickey Mouse v klubu Myšmaš a jeho zákulisí. Vysílání začne od soboty 1. 9. v cca 7 hodin v pořadu Walt Disney a jeho kouzelný svět - jako první Myšmaš a po něm Lilo a Stitch.

Myšmaš witch

8.8.2007
Dnes tu máme rovnou dvě novinky. Ta první se týká vysílání Disneyho seriálů v televizi. Na webu Gorilla.cz se můžete dočíst o programové nabídce TV Nova na letošní podzim. Pro nás je nejhlavnější zpávou to, že ...Víkendové ráno dětem zpříjemní animovaní Kamarádi z lesa, Rudi a Trudi, W. I. T. C. H., Lilo a Stitch a slavné pohádky z dílny Walta Disneyho...O jaké slavné pohádky z dilny Walta Disneyho se jedná netušíme. Jak ale zjistíme něco bližšího, tak vás budeme okamžitě informovat. Seriál Lilo a Stitch (ukázka úvodní znělky ) vychází z úspěšného stejnojmenného filmu (trailer k filmu a hudební klip ), který je mimochodem velice povedený a potěší i starší diváky. Seriál W.I.T.C.H. popisuje příhody mladých čarodějnic (ukázka úvodní znělky a části epizody ). Návratu starých legend jako jsou Letohrátky, Gumídci nebo Detektiv Duck se asi nedočkáme, ale aspoň nějaké Disneyho veselé seriály na nás budou každý víkend čekat...!

Lilo witch

Druhou novinkou je ocenění, kterého se nám dostalo od webu o Disneyho filmech Magical Disney jako nejlepší Disneyho stránka měsíce. Děkujeme!

D

4.8.2007
Ani přes prázdniny nezahálíme, a tak si můžete u Gumídků a Letohrátek přečíst další popisy jednotlivých epizod seriálu. Jako vždy jsou nově přidané označené jako New.

gumídci letohrátky

2.8.2007
Zřejmě jste se už všichni smířili s tím, jak TV Nova špatně, narychlo, levně a odpudivě předabovala novější epizody Kačeřích příběhů (my se ale nesmíříme nikdy). S tím už nic nenaděláme, ale alespoň si teď můžete poslechnout a prohlédnout porovnání těch dvou verzí dabingu. Máme tu pro vás epizodu s názvem JOHANOVA VZPOURA (Novou přejmenovanou na Komorníkova vzpoura). Naleznete ji v rubrice Download. Doporučujeme ji shlédnout se sluchátky na uších, přičemž na levé straně uslyšíte původní český dabing z ČT a v pravé nový dabing z Novy. Všimněte si hlavně krkolomnosti nového překladu a neosobních, suchých dialogů bez nápadu z Novy v podání nehodících se dabérů... Porovnejte a sami se rozhodněte, který se vám zdá lepší :)

MMV MMV

24.7.2007
V rubrice Komiksy si dnes přečtete další veselé příběhy z komiksu Mickey Mouse č.12/1994 a 13/1994 :)

D

19.7.2007
Prázdniny jsou časem odpočinku a dlouhého ranního spánku... Pokud si však nechcete nechat ujít příležitost shlédnout Kačeří příběhy v celovečerním filmu, tak si v neděli 29.7.2007 určitě přivstaňte a v 5:30 hod. si pusťte TV Nova. Bude odvysílán film Poklad ze ztracené lampy.

Strýček Skrblík se v něm vydává se svými synovci a Rampou do Egypta, jak jinak než za poklady a dobrodružstvím... Americký animovaný film je z roku 1990 a u nás byl naposledy vysílán v roce 2003. Pokud Nova ponechá první český dabing (tudíž film nepředabuje tak strašně, jako druhou polovinu epizod seriálu), můžeme se těšit na známé dabéry v čele s Mirko Musilem. My si to určitě ujít nenecháme :)

A abyste věděli, co vás čeká, tak tady máte 3minutovou ukázku - ZDE

14.7.2007
Update Hlášky měsíce na úvodní stránce . Od teď si můžete pro lepší připomenutí pustit i video s vybranou hláškou měsíce, které se náchází přímo pod ní :)

11.7.2007
Pokud jste ještě nezkoumali program televize na tento víkend, tak vězte, že z ranního vysílání zmizel i ten poslední Disneyho seriál - Mickey a jeho přatelé. A to na dlouhou dobu... Jak je možné, že na Slovensku vysílá každá soukromá televize nějaké disneyovky a u nás nemáme ani jednu? Pokud jste tak ještě neučinili, tak teď je ta nejlepší doba na dotazy pro naše televize - Nova, Prima (ČT se vyjádřila, že je nekoupí...) a požádat je o zařazení Disneyho seriálů do vysílání...

D

6.7.2007
Na úvodní stránce máme novou hlášku měsíce. Pochází z epizody Kačer ze železa (starý dabing) ze seriálu Kačeří příběhy a řeší se zapeklitá situace - jak obléct Fentona do jeho robošatů :) . Další hlášky najdete v rubrice Oblíbené hlášky.

2.7.2007
Nezapomeňte si tuto sobotu 7.7.2007 ráno v čase 5:20 - 6:10 zapnout Tv Nova. Bude odvysílána epizoda z Kačeřích příběhů - Kačerovský Valentýn a k tomu ještě nějaké grotesky s kačerem Donaldem a spol. Více o programu si můžete přečíst v rubrice Info a data.

1.7.2007
Tentokrát si v rubrice Komiksy přečtěte další veselé příběhy z komiksu Mickey Mouse č.10/1991 a 12/1991 :)

MMV MMV

27.6.2007
Na úvodní stránce si ode dneška můžete prohlížet novou epizodu ze seriálu Kačeří příběhy s názvem Magické zrcadlo čarodějky magiky. I kačeří svět má své čarodějnice a jako vždy, i tentokrát se naše neslavně známá Magika Von Čáry pokusí získat Skrblíkův první desetník. Ještě že tu jsou naši tři mladí svišti...

MMV MMV

21.6.2007
Líbí se vám písničky ze seriálů ale nejste si jistí jejich přesným textem? V tom vám nyní pomůžeme. K článkům o Gumídcích, Kačerech a Rychlé rotě jsme přidali správné originální texty českých písniček z úvodních znělek. Autorem českého textu je Alice Nemanská (Kačeři a Rychlá Rota) a Jaroslav Machek (Gumídci).

D

19.6.2007
Možná jste to sami postřehli změnou obrázku na titulní straně - a pokud ne tak vězte že náše stránky zažily 17.6.2007 půlrok od svého založení ...

Ale zpět k hlavní novince. Walt Disney pro nás vytvořil i seriály z jiné říše než pozemské. Jsou to třeba příběhy Malé mořské víly z podmořského světa Atlantiky. Pamatujete si jej? Ne? Tak si ho můžete připomenout v rubrice Download. Čeká vás tam jedna epizoda tohoto seriálu v českém dabingu s názvem Stormy.

MMV MMV

11.6.2007
Dnes si v rubrice Komiksy přečtěte další veselé příběhy z komiksu Mickey Mouse č.08/1991 a 09/1991 :)

Obrazek

7.6.2007
Na úvodní stránce můžete hlasovat do nové ankety, ve které se ptáme na váš věk. Předchozí anketu o Mickeyho klubíku jsme přesunuli do rubriky Starší ankety, kde stále ještě můžete hlasovat.

6.6.2007
Pokud chcete CZ Disney teamu poslat zprávu a nemáte přístup k vašemu mailu, můžete od nyní využívat rychlého poslání z rubriky CZ Disney team. Těšíme se na vaše vzkazy! :)

4.6.2007
Do rubriky Download jsme pro Vás připravili další veselý příběh na stažení. Tentokrát je to úvodní epizoda ze seriálu Gumídci s názvem Nový začátek. Připomeňte si tedy, jak se seznámili Gumídci s Kryštofem a jaká tajemství mu odhalili... :)

D

2.6.2007
Do rubriky Download jsme přidali nové mp3 - české znělky k Medvídkovi Pú a Goofyho tlupě. No nebyly kouzelné?

31.5.2007
U Gumídků si můžete přečíst 8 nových popisů epizod od HonzyXXII. U Kačeřích příběhů jsou to 2 nové popisy.Jako vždy jsou nově přidané popisy označené jako New.

24.5.2007
V rubrice Komiksy si přečtěte další veselé příběhy z Mickey Mouse č.04/1991 a 07/1991 :)

Obrazek

22.5.2007
Je to smutné, ale od neděle 27.5.2007 přijdeme o část pořadu Walt Disney a jeho kouzelný svět. Mickeyho klubík nahradí seriál Tom and Jerry a zůstanou pouze dvacetiminutové grotesky - Mickey a jeho přátelé (viz. Info a data).

Je škoda, že televize není schopna zakoupit a zařadit do vysílání starší Disney seriály jako jsou Gumídci, Letohrátky nebo třeba Goofyho tlupa, Aladin a Detektiv Duck... Ke všem už existuje i dabing, takže jde jen o to, že Tv Nova šetří a diváci se jim stejně podívají i na to levnější... :(

Pokud chceme sami něco změnit, je potřeba začít tuto televizi bombardovat dotazy a přáními na vysílání těchto starších a již dloho nevysílaných kvalitních seriálů. A pokud nás bude hodně, třeba se i chytí za nos. Tak pokud si myslíte, že Disney na naše obrazovky patří, tak jim třeba napište mail na volejte.novu@nova.cz nebo volejte na telefon 267 076 707. Když budeme vytrvalí, tak se jednou jistě dočkáme...

disney

16.5.2007
Na úvodní stránce umístěna nová hláška měsíce. Má ji na svědomí Rampa McKvák v epizodě Agent 00Kvák ze seriálu Kačeří příběhy :) Další hlášky najdete v rubrice Oblíbené hlášky.

15.5.2007
Když zavítáte do rubriky Ofic. a Fan tvorba najdete tam něco pro Vaše hbité prstíky. Řeč je o starší konzolové hře Duck Tales 2, kterou jste si kdysi mohli zahrát na systému NES. Dodnes neztratila nic ze svého kouzla a tak si ji můžete díky emulátoru zahrát i na svém počítači. Prožijete dobrodružné cesty za poklady v egyptské pyramidě, na tropickém ostrově, strašidelném hradě a jiných tajemných místech po celém světě. Hlavní roli hraje strýček Skrblík. K ruce má ale i Rampu McKváka, jako pilota a synovce, Kačku a Šikulu jako pomocníky a rádce. Zvládnete to také?

disney disney


10.5.2007
V rubrice Komiksy si přečtěte další veselé příběhy z Mickey Mouse č.01/1991 a 02/1991 :)

7.5.2007
Nemáte zrovna možnost nebo chuť sledovat hrdiny báječných Disneyho seriálů v televizi ? Proto jsme pro Vás do menu přidali novou rubriku Komiksy. V té si můžete připomenout a přečíst starší i novější Disney komiksy, které u nás vycházejí již od roku 1990.

D

5.5.2007
Pro připomenutí kouzelného podmořského světa Malé mořské víly se ZDE můžete podívat na dvě ukázky ze seriálu. Ukázka je v češtině a ode dneška ji najete také v rubrice Ukázky ze seriálů.

disney

3.5.2007
Do rubriky Ofic. a Fan tvorba přibyla další zajímavost od našeho čtenáře :)

2.5.2007
Jak jste si jistě všimli, dnes jsme vyměnili pohádku na úvodní stránce. Jedná se o epizodu ze seriálu Medvídek Pú s názvem Balónění. Je to tak trochu jako dárek k novému článku o Medvídkovi Pú :). Příběh Gumídků, který tam byl předtím, naleznete nyní v rubrice Ukázky ze seriálů.

1.5.2007
Soutěž ukončena a vítězem se stává Dušan! Gratulujeme a přejeme hodně zábavy s DVD Gumídků :)!
Pro ty co nevyhráli se do budoucna chystá další soutěž. Takže sledujte naše stránky ať ji nepropásnete. Myslím, že výhra bude pro všechny velmi zajímavá!

28.4.2007
V rubrice Ukázky ze seriálů tentokrát máme něco, co až tak úplně není Disney, ale k Disneyovým seriálům to vždy patřilo stejně, jako úvodní písnička k seriálu. Řeč je o kouzelných reklamách na Barbie. Pamatujete si tenhle dům pro Barbie a Gymnastku Barbie?

27.4.2007
Ode dneška si můžete přečíst také popisku k seriálu Medvídek Pú.

25.4.2007
U Kačeřích příběhů si můžete přečíst další popisy epizod od HonzyXXII. Přidali jsme i odlišné názvy epizod tak, jak je zohyzdila Tv Nova ve svém novém dabingu - však je porovnejte a žasněte :). Jako vždy jsou nově přidané popisy označené jako New.

gumídci

24.4.2007
V menu přibyla nová rubrika Ofic. a Fan tvorba. Tam se můžete ukázat se svými vlastními výtvory s tématem Disneyho seriálů jako jsou obrázky, komixy, vlastní příběhy, loutky a spoustu ostatních co Vaše fantazie vytvoří. Pokud budete mít něco zajímavého, tak nám to v co nejkvalitnějším naskenování nebo vyfocení pošlete na náš mail disney.team@centrum.cz. Těšíme se na Vaše dílka! :)

gumídci

23.4.2007
Novinka v rubrice Ukázky ze seriálů - "Kačerov jak hurikán...", kdo by ji neznal :). To je však pouze její česká verze. Kačeři ale dobyli svými dobrodružnými příběhy celý svět a tak byla samozřejmě i jejich úvodní znělka nazpívána napřiklad: německy, švédsky, norsky, nizozemí, italsky, japonsky, rusky, brazilsky, španělsky, arabsky, polsky, maďarsky, slovensky, portugalsky, anglicky, francouzsky nebo finsky.

disney

17.4.2007
České úvodní písničky ze seriálů si nyní můžete stáhnout ve formátu mp3 také v rubrice Download. Jsou to Kačeří příběhy tady, Gumídci tady, Rychlá Rota tady a Letohrátky tady.

D

17.4.2007
Na úvodní stánce nad anketami budou od této doby střídány Hlášky měsíce. Je to něco pro osvěžení paměti a hlavně pro zasmání :). Další hlášky najdete v rubrice Oblíbené hlášky, kam můžete sami přispívat svými oblíbenými.

15.4.2007

!!! SOUTĚŽ !!!

Pokud se chcete zůčastnit soutěže o DVD se seriálem GUMÍDCI (vyhrál těsně vaším hlasováním v anketě) tak máte již nyní možnost. Vaším úkolem je najít DVĚ chybné informace zde v článcích na našich stránkách :).

Prokažte nám, že jste skuteční znalci a není to pro Vás nic těžkého :).Pokud je naleznete tak nám o nich napište na náš mail disney.team@centrum.cz . Soutěž trvá do půlnoci 30.4.2007 a výherce bude vylosován hned druhý den. Tak Vám přejeme hodně štěstí a bystrou mysl a zrak při hledání odpovědi! :)

P.S.: Jedna nápověda - chyba se nevyskytuje v rubrice Novinky.

15.4.2007
Do menu jsme přidali novou sekci Starší ankety. Tam se můžete vrátit k některým starším anketám z úvodní stánky.

15.4.2007
Již nějakou dobu běží v ranním vysílání v televizi (viz. Info a data) pořad Mickeyho klubík, který nahradil Kačeří příběhy a Rychlou rotu . Na úvodní stánce můžete nyní hlasovat v nové anketě o tom, jestli se Vám pořad líbí nebo ne. Jsme zvědaví na Váš názor! :)

10.4.2007
V rubrice Info a data je k dispozici mimo jiné také soupis herců a hereček, díky kterým mohou hrdinové Disneyho seriálů mluvit česky. Jedním z nich je také Jan Kalous, který nadaboval Skrblíkova synovce Dulíka (poznáme ho podle modrého trička a čepičky) v seriálu Kačeří příběhy. Před nějakou dobou poskytl webu www.televize.cz krátký rozhovor. V něm se také vrátil ke své zkušenosti s dabováním Dulíka:

...Kamarádi, kteří znají Honzu od dětství, mu dodnes říkají Kačere. Jednou z jeho "slavných" dabingových rolí totiž byl modrý kačer v kresleném filmu Kačeři z Kačerova. Kulík, Dulík a Bubík byli kačeří kamarádi a Honza Kalous namluvil Dulíka. "Na tuhle roli probíhaly taky konkursy, během nich se posílaly ukázky hlasů ke schválení do Ameriky a pak Kulíka a Bubíka mluvily dvě dospělé herečky a Dulíka já," směje se Honza....

Celý článek si můžete přečíst zde.

7.4.2007
V rubrice Ukázky ze seriálů se ode dneška můžete kouknout na různé jazykové verze úvodní znělky Gumídků. Znali jste je všechny? :)

6.4.2007 Update 11.4.2007
Ve zkratce si dnes napíšeme kdo je to vlastně Walt Disney. Tento pán, vlastním jménem Walter Elias Disney, se narodil 5.12.1901 v Chicagu v USA. Měl moc rád děti a jeho vášní bylo kreslení zvířátek z dvorku u jejich domku. Tak vlastně vznikly dvě jeho nejznámější a nejslavnější postavičky - Mickey Mouse a Kačer Donald. Prvním celovečerním filmem (a také prvním celovečernim kresleným filmem na světě), který namaloval, byla Sněhurka. Počet postaviček se však stále rozrůstá až do dnešních dnů a všechny generace dětí se stále skvěle baví u jeho filmů i seriálů dodnes. Více se dozvíte na Navajo.cz zde (v češtině) a zde na Wikipedii v angličtině.

5.4.2007
Když zavítáte do rubriky Download, najdete tam epizodu ze seriálu Rychlá rota na stažení. Takže pokud se Vám stýská po Chipovi, Daleovi, Montym, Zipovi a sličné Gedžitce, můžete s nimi strávit pěkných 20 minut pohody ve veselé epizodě s názvem Veverčí chůvy.

31.3.2007
Milí návštěvníci! Často v komentářích a Guestbooku žadáte o nějaké epizody kouzelných kreslených seriálů od Disneye. Proto do budoucna chystáme na tyto stránky soutěž o DVD s těmito seriály. V nové anketě na úvodní stánce hlasujte, o který seriál v podobě výhry byste měli zájem - Kačeří příběhy nebo Gumídci ? A pokud nemáte vůbec zájem, tak tato možnost je tam také. Zpříjeměte si Jaro pěknou pohádkou..

30.3.2007
V nové rubrice Oblíbené hlášky si můžete přečíst různé hlášky z našich milovaných seriálů od Walta Disneye. Jedná se o vice, či méně vypečené a vtipné komentáře hrdinů z Kačeřích příběhů, Gumídků, Rychlé roty, Letohrátek a všech ostatních, které se nám líbí. Myslíme si, že si zaslouží tento zvláštní oddíl a postupně tam budou přibývat tak jak si je pamatujeme. Pokud i Vy máte nějaké svoje oblíbené hlášky od Skrblika, Stoupy nebo třeba Chipa a Dalea a ostatních, napište nám je dole v komentářích a my je přidáme k těm co už tam jsou. :-)))

17.3.2007
Chcete si připomenout úvodní znělky pořadu Walt Disney uvádí, Walt Disney a jeho kouzelný svět a jeho dalších verzí? Pokud navštívíte toto místo můžete si je prohlédnout. Jedná se sice o zahraniční verze, ale české byly hodně podobné, jen s českým nápisem na konci (např. č.3). Najdete tam i tu úplně první, kterou jsme u nás viděli v roce 1991 při prvním vysílání pořadu Walt Disney uvádí (č. 16). Pamatujete? :)

14.3.2007
Tentokrát se můžete podívat v sekci Ukázky ze seriálů na úvodní znělku ze seriálu Alladin, tak jak byl u nás vysílán v češtině. Seriál byl vytvořen na motivy stejnojmeného klasického Disneyho filmu Alladin. TV Nova ho odvysílala v roce 1997.

9.3.2007
Vzpomínáte si ještě na bláznivé příhody ze seriálu Goofyho tlupa? Pokud ne, tak se podívejte na úvodní znělku v sekci Ukázky ze seriálů . A pokud ano, tak se koukněte také, protože za připomenuti určitě stojí :). Znělka je samozřejmě v češtině! Tento seriál byl vysílán pouze jednou na TV Nova v roce 1995.

7.3.2007
U Kačeřích příběhů si můžete přečíst další popisy epizod od HonzyXXII. Jako vždy jsou nově přidané označené jako New.

28.2.2007
Dnes pro Vás máme v sekci Ukázky ze seriálů úryvek ze seriálu Letohrátky. Jedná se o epizodu Komu zvoní gong 1 . Vytvořil ji pro Vás Andrew_nej, stejně jako všechny ostatní ukázky. Ať se Vám líbí ! :)

VÝZVA !

Pokud se opravdu zajímáte o kreslené seriály od Disneye, pak třeba máte i doma nějaké vlastní nahrávky těchto seriálů, které jste si dříve nahrávali na video. Pokud tedy vlastníte některé z těchto:

Goofyho tlupa

Malá mořská víla

Darkwing Duck

Alladin

, tak se nám určitě ozvěte na náš email disney.team@centrum.cz. Pomůžete nám dát všechny seriály pro tyto stránky dohromady a my Vám na oplátku dodáme epizody seriálů, které chybí Vám a jsou velmi těžko k sehnání!

Těšíme se na Vaše maily!

Disney team CZ

P.S.: Potřebovali bychom doplnit původní název epizody z Rychlé Roty. Jedná se o díl, ve kterém Monty Jack zestárne po snědení sušených švestek od profesora Nuly? Máte někdo tuto epizodu s původním dabingem? Ozvěte se nám do Questbooku nebo na email. Děkujeme !

27.2.2007
V Ukázkách ze seriálů můžete shlédnout ukázku z Rychlé Roty z epizody Dokonalý zločin (nový název na TV Nova byl "Zločin v Paříži" ). Jedná se o ukázku původního českého dabingu, který díky TV Nova šel do koše a ta jej nahradila tou uširvoucí novou verzí, kterou jsme mohli slyšet při posledních dvou opakováních tohoto seriálu.

22.2.2007
Bohužel už tuto sobotu uvidíme v televizi nyní vysílané seriály Rychlé roty a Kačeřích příběhů naposledy. Od neděle je totiž nahradí nový pořad Mickeyho klubík. Po něm budou následovat staré grotesky tak, jako tomu bylo doposud. Viz. program v Info a data.

Jak se Vám líbí, že TV Nova opět neodvysílala kompletně všechny díly Kačeřích příběhů? A dočkáme se návratu alespoň některých starších seriálů jako jsou Gumídci, Letohrátky, Goofyho tlupa, Detektiv Duck, Malá mořská víla nebo Alladin? To si musíme počkat nějakou dobu, protože v těchto otázkách TV Nova zarytě mlčí a neodpovídá.

20.2.2007
Dnes pro Vás HonzaXXII sepsal několik dalších popisů epizod Kačeřích příběhů. Nově přidané jsou označeny jako New.

13.2.2007
HonzaXXII pro Vás sepsal 10 nových popisů epizod Kačeřích příběhů .

13.2.2007
Anketu o dabingu (vyhrál jednoznačně starý český dabing) na úvodní stánce vystřídala anketa o Vašem názoru na tyhle stránky o Disneyho seriálech. Budeme rádi, když zahlasujete a my poznáme jestli se Vám tu líbí nebo je čas na změny. K vyjádření názorů tu máme i Guestbook, kam se můžete vypsat ze svých přání.

9.2.2007
V nové anketě na úvodní stánce vyjádřete svůj vztah k šikovnosti českých ručiček v oblasti dabingu. Co je více Vaše srdeční záležitost - starý dabing novějších dílů Kačerů v podání našich předních herců nebo narychlo spíchnutý dabing ala TV Nova?

8.2.2007
Na úvodní stánce můžete hlasovat v nových anketách o nejoblíbenější postavu z Kačeřích příběhů a Gumídků.

7.2.2007
Byly přidány nové popisy epizod u Kačeřích příběhů a Rychlé roty. Od nyní jsou vždy nově přidané popisy označeny New.

4.2.2007
V Menu přibyla položka s názvem Download. Zde si budete moci stáhnout nějaké veselé epizody našich milovaných seriálů.

30.1.2007
Dnes jsme přidali několik krátkých popisů epizod k Rychlé rotě.

27.1.2007
HonzaXXII napsal několik dalších popisů epizod ke Kačeřím příběhům.

26.1.2007
Na další ukázku původního českého dabingu tentokráte z dílu Zlatá husa 1 se podívejte v sekci Ukázky ze seriálů. U Medvídka Pů je ode dneška již ukázka původní české verze úvodní znělky seriálu nazpívaná od Petra Kotvalda.

24.1.2007
Díky HonzoviXXII a Andrew_nej se můžete v sekci Ukázky ze seriálů podívat na krátkou ukázku kačerů z epizody Peníze tečou ve strarém původním dabingu z ČT z r.93. Přidáno také pár fotografií z Letohrátek a Detektiva Ducka.

21.1.2007
Dnes si můžete přečíst další popisy epizod z Kačeřích příběhů.

17.1.2007
Do rubriky Info a data přidán seznam dílů Rychlé roty. Pokud chcete přispět vlastním popisem epizod ozvěte se nám do Questbooku. Děkujeme!

15.1.2007
Lladda přidal další popisy epizod, tentokrát z Letohrátek.

13.1.2007
Stránky předělány, aby odpovídaly validaci a dostaly jednotný grafický vzhled, vyskytnou-li se jakékoli problémy, prosím, pošlete echo na disney.team@centrum.cz .

12.1.2007
Přidán seznam dílů Letohrátek, popisy epizod Kačerů a obrázky ke Kačeřím příběhům

11.1.2007
K Malé mořské víle přidána úvodní znělka, stejně jako k Medvídkovi Pů. Do fotoalba přidána položka Fan-Art, kde zatím můžete najít obaly na kazety, které vytvořil lladda. Máte-li nějaké své dílko, neváhejte a zašlete nám je! Taktéž HonzaXXII napsal nějaké dílky Kačerů, tak se podívejte.

10. 1. 2007
Do části Info a data přidány odkazy na seznamy epizod jednotlivých seriálů, které jsou taktéž k nalezení v článcích, kterých se seznamy týkají. Buďte ale trpěliví, epizod je opravdu hodně a my jsme jenom lidé. =)

9. 1. 2007
Přidán další článek, tentokrát o Malé mořské víle Vzpomínáte si ještě na tuhle podmořskou disneyovku? Dále byly upraveny samotné novinky, takže teď se dostanete odkazem rovnou na novou (či upravenou) stránku. Taktéž přidána anketka a počítadlo. Takéž drobně upraveny Info a data, aby více ladily se zbytkem stránek. A konečně přidáno něco málo o nás, což najdete v menu pod Disney Team CZ. To je pro dnešek vše, snažíme se ;)

7.1.2007
Nová položka menu Info a data - zde se dozvíte např. kdo koho daboval, kdy je nejbližší vysílání Disneyovek v televizi a další...

6.1. 2007
Přidali jsme nové obrázky do fotogalerie a popis seriálu ke Kačeřím příběhům. Pokud máte jakékoliv připomínky, rady a nápady, podělte se o ně v Guestbooku. Pod články máte možnost říci svůj názor na konkrétní seriál. Hezký den!

4.1. 2007
Díky lladdovi dnes přibyl článek o Rychlé rotě.

2.1. 2007
Dnes jsme se konečně po vánočních svátcích a Silvestru dostali k plnění obsahu těchto stránek. Přibyly články k seriálu Gumídci a Letohrátky, které popisují jejich obsah. Některé položky v menu i obsahu doznají ještě nějaké změny - začínáme, tak mějte trpělivost :)

Váš CZ disney Team

17.12. 2006
Ceeumale položil základní kámen našemu webu.