Jdi na obsah Jdi na menu
 


Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us

 

 

14.12.2008
Zdravím vás přátelé! Rok 2008 se kvapem blíží ke svému konci a uteklo to rychleji než se zdá. Naše stránka se za tu dobu dost rozrostla, což je vidět už z pouhého výčtu novinek níže. Jsme rádi, že to oceňujete třeba i svojí návštěvností jež dosahuje už krásných 108 000! Děkujeme!
A protože ke konci roku neodmyslitelně patří Vánoce, nachystal jsem pro vás už dnes několik dárečků. Aby vám čas do Štědrého dne ubíhal příjemněji, můžete si právě teď v rubrice Download stáhnout dvě nové epizody Disneyho seriálů - Detektiv Duck a Goofyho tlupa! Připomeňte si takto veselé příběhy Goofyho, Maxe, Peta a P.J. nebo "temného zmatkáře" Detektiva Ducka a jeho "pravé ruky" Rampy Mc Kváka. Články o hrdinech těchto seriálů tu máme už delší dobu, ale celé epizody poprvé. Tak si tento vánoční dvojbalíček užijte co nejlépe! :)
Připomeňme si také, že 5.prosince by oslavil stvořitel nejkrásnějšího světa pohádek, Walt Disney, už 107. narozeniny! Přejeme tedy celé Disneyho rodině a společnosti hodně dalších úspěchů a neutuchající bohatou fantazii!
Jistě jste si už všimli proměn horního loga a úvodního obrázku do vánoční nálady. V Disneyho světě totiž bývají Vánoce velmi kouzelné a plné radosti, a proto zavítaly i k nám!
Na Úvodní straně jsem pro vás přeložil už 5. část komiksového příběhu Malé mořské víly. Nové části tedy přibývají rychleji než dříve a pokud vám nějaká předchozí část utekla, najdete ji bez problémů v rubrice Komiksy
Televize v nejbližší době nachystala několik skvělých Disneyho filmů. V rubrice Info a data proto najdete data a časy jejich vysílání.
Nezapoměl jsem ani na tradiční tapetu na plochu vašeho monitoru! V rubrice Ofic. a Fan tvorba za vámi dnes vysokou rychlostí sviští hrdinové z Letohrátek! Tak si připravte přistávací rampu, protože přistávají... :)
Přeji vám všem za celý CZ Disney Team ty nejkrásnější Vánoce, plno báječných dárků, horu splněných přání a ty největší sněhuláky pod sluncem! Věřte, že s Waltem Disneym jsou Vánoce vždy ještě kouzelnější!

                                                                                                           

Obrazek

Krásné Vánoce Vám všem!

 

 

 

24.11.2008
Ahoj kamarádi! Vítám vás u dalších novinek! Dnes se podíváme zase o něco hlouběji pod pokličku života nejbohatšího kačera na světě. Tím je samozřejmě Kačer Skrblík! Přeložil jsem a zpracoval už 10.díl jeho oficiálního životopisu, který je zřejmě tím nejzajímavějším z pohledu Skrblíkova rodokmenu i jeho usazování natrvalo v Kačerově! Většina z nás měla asi vždy zmatek v tom, čí syn je vlastně Kačer Donald nebo kde se vzala postava babičky Kačerové... Dostane se také na vysvětlení dramatické situace kolem získání pozemku na stavbu Skrblíkovy pokladnice, setkání s minulými a budoucími přáteli i nepřáteli a nové poznatky přinese i první setkání s Mladými svišti! Je toho opravdu hodně a proto neváhejte navštívit rubriku Skrblík a spol.3, kde na vás všichni čekají!
Dále tu máme další část komiksu o Malé mořské víle. Na Úvodní straně si můžete přečíst jeho druhou stránku. Zde chci upozornit na to, že další strany komiksu budou na uvodní straně následovat rychleji, než jen s každou aktualizací zde v Novinkách! Sledujte proto úvodní stranu pozorněji, ať vám neunikne žádná další část Arieliných dobrodružství! :)
A nezapoměl jsem ani tentokrát na váš monitor. Na nové tapetě najdete veselého strýčka Skrblíka, který se letos rozhodl (pochopitelně z úsporných důvodů :)) upéct si svoje vlastní vánoční cukroví! Jeho vkus je prostě nezaměnitelný a přesvědčit se o tom můžete v rubrice Ofic a Fan  tvorba
Užívejte si i Vy předvánoční období v klidu a pokoji a těšte už brzy na malý dáreček i od nás! :)

 

Obrazek

 

 

12.11.2008
Ahoj všichni! Vrhněme se na naši dnešní aktualizaci. Do seznamu epizod Kačeřích příběhů nám přibylo několik nových popisů od HonzaXXII. Nově přidané jsou označeny jako New.
Pak nám tu na  úvodní stránce začíná zbrusu nový komiksový příběh. Jedná se o limitovanou edici napínavého dobrodružství malé mořské víly Ariely, které v naší republice NIKDY v češtině nevyšlo - a zřejmě ani nevyjde! Jeden americký autor tohoto komiksu (Philo Barnhart) je dokonce designérem a animátorem původního Disneyho filmu "Malá mořská víla". Osobně se tedy postarám o jeho úpravu a překlad do češtiny a doufám, že se vám bude také líbit! :)
A aby jste si rozveselili i pracovní plochu monitoru, vytvořili jsem pro vás nový wallpaper. Sešla se na něm opravdu nezvyklá parta kamarádů a najdete ho, jako vždy, v rubrice Ofic. a Fan tvorba!
Jedeme tedy dále, a ať se vám tu líbí i nadále tak, jak nám píšete ve svých milých mailech! I negativní názory jsou pro nás tou nejlepší inspirací! Děkujeme! 

 
 

Obrazek

 

 

 

31.10.2008
Vítejte kamarádi! Dnes přinášíme opět něco z brusu nového! Od této chvíle se totiž budeme podrobněji věnovat i seriálu Timon a Pumbaa! Úplně nový článek o těchto dvou afrických přátelích najdete v levém menu pod názvem... Timon a Pumbaa :) Nové, veselé obrázky, důležité informace a ukázky z jejich bláznivých příběhů už na vás čekají! Tak si ho užijte a vězte, že i v budoucnu se k těmto červíkožroutům vrátíme s wallpapery, mptrojkami a dalšími drobnostmi! Přivítejme je tedy se vší parádou mezi naše ostatní postavičky - HAKUNA MATATA!
Ani dnes nechybí další část komiksu Letohrátek z Modrých bažin, který u nás nikdy v češtině nevyšel. Na úvodní stránce si můžete přečíst jeho závěrečnou část. Od příště vás bude bavit komiks o zcela jiných hrdinech :)
Moc nás těší vaše děkovné maily za wallpapery na plochu. Připravili jsme pro vás tedy další - s kačery, mezi nebezpečnými vrcholky hor, na další Skrblíkově výpravě za dobrodružstvím! Vzhůru do Ofic. a Fan tvorby :)

Obrazek

21.10.2008
Hlavní dnešní novinkou je opravdu obrovský plán Kačerova s popisem nejzajímavějších míst, který jsme pro vás naskenovali a zrestaurovali. V 90. letech byl jako příloha vložen v komiksu Mickey Mouse. Najdete jej v rubrice Kačerov a spol.  jako doplněk článku o Kačerově. Pomůže vám zorientovat se lépe ve středu tohoto hlavního města Skrblíkova obchodního imperia. Stáhnout si jej můžete ve třech velikostech: od obří - 7245x5318, přes velkou - 3200x2349 až po menší 1280x940. Kouzelné místo, co říkáte?! :)
Na úvodní stránce si mezitím můžete přečíst předposlední, desátou část komiksu Letohrátek o Modrých bažinách.
Nové wallpapery na vaši plochu pak najdete v rubrice Ofic. a Fan tvorba. Jeden je pozdně letní, s Mladými svišti pod stanem a druhý s naším nestárnoucím všeumělem Skrblíkem v kasínu.
 

Obrazek

U všech kačerů! :)

 

 

5.10.2008
Ahoj lidi! Dnes tu máme další aktualizaci, tak půjdeme hned na to.
Začněme tím hlavním. Je to vysoké, tenké, pokřivené a vyzdobené apartní vestičkou a miniaturním kloboučkem... Zdání může vyvolat představu starožitného věšáku z předsíně, ale správná odpověď je mnohem zajímavější! Ano, správně, je to sám velký vynálezce a všeuměl, pan Šikula z Kačerova! Dozrál čas k tomu, říci si o tomto mysliteli něco víc. A tak tu máme nový článek, který najdete v rubrice Kačerov a spol.. Obsahuje věci všeobecně známé, ale i ty téměř neznámé. Tak jej zkuste také navštívit a vemte s sebou třeba rozbité rádio po babičce - Šikulovy šikovné ruce z něj bezpochyby vytvoří něco originálního! :)
Teď se koukněme na úvodní stránku. Vezmeme to odshora - jak jste si už všimli, logo těchto stránek(lišta úplně nahoře) se neustále mění za nové. Vždy zachycuje nějakou konkrétní věc , které se tu věnujeme.
Na úvodní stránce najdete dále 9. část komiksu Letohrátek a tento příběh se pomalu blíží k závěru.  V budoucnu jej vystřídá další, napínavý komiks s jinými hlavními hrdiny. Nechte se překvapit!
A konečně rubrika Ofic. a Fan tvorba obsahuje nový wallpaper na plochu vašeho monitoru. Jeho hrdinkou ja malá mořská víla Ariela v nesnázích... Tak ji nenechte samotnou! :) 

ObrazekNaviděnou příště!  :)

 

14.9.2008
Dnes tu máme opravdovou specialitku. Z našeho archivu jsme připravili epizodu z Kačeřích příběhů na stažení. Jedná se o epizodu, která byla v naší televizi vysílána pouze jednou (od r.1994 dodnes bez jakékoliv reprízy). Jde tedy přímo o  závěrečný díl seriálu s pořadovým číslem 100. a s názvem Zlatá husa 2 ! Najdete ji v rubrice Download. Popis této i předchozí části najdete v seznamu epizod.
Dále tu máme 8. část komiksu Letohrátek na úvodní stránce a jeden zbrusu nový wallpaper na plochu se Skrblíkem v rubrice Ofic. a Fan tvorba.
Ať vám kačeří epizoda zpříjemní první poprázdninové, chladné dny, nový školní rok i pracovní týdny a s úsměvem se na vás těšíme zase příště! :)

Obrazek

 

 

3.9.2008
Vítáme vás u dnešní novinky. Začal školní rok, ale my všichni můžeme stále zůstávat v bezstarostných pohádkách. 
Zavítejme do nich třeba pomocí nových omalovánek s postavičkami z Kačeřích příběhů. V rubrice Download si už teď stáhněte ty nejznámělší obyvatele Kačerova a pomocí kouzelných barviček je oblečte do nového kabátku. Šikula, Rampa, synovci, Skrblík a další netrpělivě čekají :)
Pokud si budete chtít připomenout některé momenty z Kačeřích příběhů, klikněte pro změnu na popisy jednotlivých epizod. Sepsal je HonzaXXII a všechny nově přidané jsou označeny jako New.
Na úvodní stránce pak najdete další část komiksu Letohrátek. V Modrých bažinách se přiostřuje ! :)
Malý dodatek k televiznímu programu - v neděli 7.9.2008 vysílá Tv Nova poslední pořad Walt Disney a jeho kouzelný svět. Následující týdny jsou prozatím bez Disneyho kreslených seriálů. Od 13.9.2008 pro změnu začíná sloveská STV1 vysílat Kačeří příběhy místo dosavadních Gumídků.
A nakonec nezapomeňme na nezbytné nové wallpapery pro váš monitor. Máme tu dva nové kousky - s Medvídkem Pú a Kačeří rodinkou na neobvyklém výletě. Všechny najdete je v rubrice Ofic. a Fan tvorba.

Obrazek

S námi léto nekončí! :)

 

 

5.8.2008
Uprostřed horkého léta přinášíme lehkou, svěží novinku. Ve stále rozrůstající se rubrice Ofic. a Fan tvorba najdete 2. sadu tapet pro váš mobilní telefon. Na této opravdu velké dávce tapet najdete všechny nejoblíbenější postavičky a motivy z Disneyho seriálů. Můžete tak mít své oblíbence stále u sebe! 
Aby nepřišla zkrátka ani plocha vašeho  monitoru, tak v rubrice Ofic. a Fan tvorba  najdete i dva nové wallpapery na plochu. Na jednom okouzlí romantická Gedžitka a na dalším strýček Skrblík v jedné ze svých klasických "slabých chvilek" :)
Užijte si vše naplno, stejně jako ještě velký kus prázdnin, který je před námi!

Obrazek

Jsme stále s vámi!

 

15.7.2008
Dnes toho bude trošku více. Jelikož jsme měli k ruce pár tlapek z Rychlé roty, tak to šlo jako po másle. Montyho máslové sušenky byly výborné a zároveň praktické! Práce hned lépe odsýpá, když k tomu máte ještě nejnovější výkřik mezi vynálezy - dřevěnou DVD-ROM mechaniku a domácí kameru na myší pohon od Gedžitky. Její křehké nožky ji ale nepoháněli. Dale ji chtěl jako vždy ohromit, a proto se toho s vervou ujal. Chip byl zrovna u Spinelliho na policejní stanici ve městě, a tak měl Dale co dělat, aby to zvládnul sám. Láska však dokáže zázraky a i přes pár šlápnutí na vypláznutý jazyk se dílo podařilo...
Především tu tedy máme 9. část oficiálního Skrblíkova životopisu s názvem "Billionaire of Dismal Downs". S prvním milionem dolarů se Skrblík vrací do Skotska za rodinou. Nepotkají ho tu ale dobré věci, a tak je potřeba udělat další velké rozhodnutí... Co všechno zažil v deváté kapitole zjistíte v nové rubrice Skrblík a spol.3. Tato rubrika je pokračováním těch předchozích, aby jste v nich nemuseli dlouze rolovat...
Na úvodní stránce jsme přidali novou hlášku měsíce. S výběrěm pomáhala celá Rychlá partička, která nad kelímkem výtečné Kuku Coly vzpomínala na svůj výlet do husté džungle za ptáky Kiwi :)
Na úvodní stránce ještě zůstaneme. Pod novým uvítacím obrázkem Letohrátek najdete také pokračování komiksu s Balůem a Kidem. Jejich dobrodružství začíná být pěkně ostré...
Máme tu i tradiční nový wallpaper pro váš počítač. Najdete na něm tři malé nezbedy z Kačerova v rubrice Ofic. a Fan tvorba.
Ještě tu máme informaci ke změně v TV programu. Od  26.7.2008 bude v pořadu Walt Disney a jeho kouzelný svět vysíláno pásmo Disneyho starších grotesek pod názvem Mickey a jeho přátelé. Nahradí tak doposud vsílaný Mickeyho klubík a Moji Tygr a Pú. Program najdete v rubrice Info a data.
Děkujeme za vaše milé emaily i návštěvnost! Zavazuje nás to k další práci pro vaší plnou spokojenost! :)

Obrazek

Tak ahoj příště!

 

1.7.2008
Už tuto sobotu můžete sledovat příběhy s Aladdinem a krásnou Jasmínou. Je tudíž potvrzeno, že se bude jednat o Disneyho verzi seriálu na slovenském programu STV1. První díl uvidíme tedy tuto sobotu 5.7.2008 v 06:40. Program vysílání všech seriálů najdete, jako obvykle, v rubrice Info a data.

Obrazek

24.6.2008
Co je obsahem novinky dnes, kdy už škola pomalu končí a čekání na prázdniny je zdlouhavé? Pokud možno, vaše zábava! Tu se pomohou obstarat příběhy hrdinů z našich seriálů. Jejich role teď ale budete mít Vy, ve svých rukou... přesněji ,prstech! Ano, tušíte správně - přidáváme zde odkazy na zajímavé JAVA hry (původně ze systému NES), ve kterých budete ovládat milované kreslené hrdiny sami! Cestu k těmto hrám najdete ode dneška v rubrice Ofic. a Fan tvorba. K hraní není potřeba žádná instalace! Ukažte padouchům, proč mají mít strach z Chipa a Dalea, Detektiva Ducka nebo Balůa, strýčkovi Skrblíkovi ukažte kudy k pokladu nebo pomozte krásné Ariel v cestě za princem jejího srdce...
Přidali jsme také spoustu nových obrázků do fotoalba Kačeřích příběhů. Tak hurá na ně... :)
Nakonec, jako tradičně, tu máme nový wallpaper. V rubrice Ofic. a Fan tvorba teď jedna netradiční dvojka "řeší jeden akutní zádrhel" za temné, chladné noci...  :)

P.S: Od 5.7.2008 má slovenská televize v programu seriál Aladin - nevíme momentálně jestli se jedná o Disneyho verzi (velmi pravděpodobně ano), ale jakmile to budeme vědět na 100%, budeme vás informovat!

Obrazek

Bavte se s námi!

 

 

17.6.2008
Dnes přidáme malé upozornění na komiks. V posledním čísle komiksu Kačer Donald 13/08 (měli byste ho ještě sehnat v trafice), se objevil zajímavý, dvoudílný komiks o strýčkovi Skrblíkovi. To by nebylo až tak vyjímečné, kdyby to nebyl poslední dvoudílný příběh z velkého životopisu od Dona Rosy s názvem "Život a časy Kačera Skrblíka" (Life and Time of Scrooge McDuck). Tento zábavný příběh je vlastně jakýmsi cestováním v čase s Donaldem a Skrblíkem skrze některé kapitoly Skrblíkova života. Některé, celé, z těchto kapitol už máme podrobněji popsané v rubrice Skrblík a spol. Podívejte se tedy nyní na tyto příběhy z jiného úhlu s Donaldem, Šikulou, Rafany a dalšími... :)

Obrazek

 


5.6.2008
Disneyland! To je to místo, kde všechna kouzla a naše známé postavičky mají svůj domov. Navštivte jej dnes alespoň prostřednictvím nové rubriky, kde najdete článek o tomto magickém království! Možná vám bude inspirací na letní prázdniny, a tento svět plný barev, radosti a štěstí, rádi navštívíte i osobně. Prozatím tedy čeká v nové rubrice * Disneyland * :)
Přidáváme i nezbytný nový wallpaper, tentokrát s Donem Fanfánem, jež pravidelně stahujete z rubriky Ofic. a Fan tvorba .

P.S: Pokud chcete hlasovat pro náše stránky o nej Disney web, můžete tak udělat na stránkách Magical_Disney.Ic.Cz :)

Obrazek

 

3.6.2008
Dnes přinášíme krátkou informaci o změnách v televizním vysílání. Od této neděle 8.6.2008 bude místo Kim Possible vysílán (užzaseopakován) Mickeyho klubík.
A aby toho nebylo málo, tak od přístí soboty 14.6.2008 bude na STV1 vysílán ještě před Gumídky seriál Moji kamarádi Tygr a Pú. Je to tentýž seriál, který se teď vysílá u nás, ale bude jistě se slovenským dabingem jako současní Gumídci.
Všechny změny i s časy vysílání najdete, jako obvykle, v rubrice Info a data.

P.S: Do postranní lišty jsme umístili Shoutboard, kam teď můžete psát odkudkoliv ze stránek.

Obrazek

 

Máte radost? ...

 

29.5.2008
Vítejte u další novinky! A začněme hned u nejnovějšího. Většina z vás nebo vašich blízkých jistě vlastní mobilní telefon. Rozhodli jsme se tedy, že vám jej zkusíme trochu rozveselit! V rubrice Ofic. a Fan tvorba najdete několik různých tapet pro mobil v různých velikostech. Ať už Gumídci, Goofy nebo kačer Skrblík a ostatní, všichni se na vás rádi usmějí kdykoliv vezmete do ruky svůj telefon. Proto neváhejte a stahujte je v rubrice Ofic. a Fan tvorba (z rapidshare.com nebo uloz.to), kde najdete také novou anketu. V této anketě se můžete vyjádřit, jaké rozlišení displeje má právě váš telefon nebo jaké rozlišení obrázků byste si přáli. Najdete ji také dole na úvodní stránce. Podle výsledků přizpůsobíme okamžitě další nabídku tapet! Tak vzhůru mezi naše přátele!
Dále tu máme již 5. část komiksu Letohrátek. Na úvodní stránce najdete pokračování dobrodružství z Modrých bažin, kde to s Balůem začíná vypadat bledě..
A v neposlední řadě jsme vyměnili pohádku s Gumídky na úvodní stránce za úplně první znělku pořadu Walt Disney uvádí! Byla to první, do češtiny upravená znělka, kterou jsme u nás mohli vidět. Pamatujete si ještě tuhle verzi s létajícími obrázky? Byla prostě okouzlující!
Ještě se zmíníme o novém logu s Malou mořskou vílou úplně nahoře na stránce a tím výčet dnešních novinek zakončíme.

Obrazek

 

 

 

19.5.2008
Dnešní novinkové menu si vzala na starosti Rebeka a jako velice vytížená žena-podnikatelka pro vás připravila jednohubky "od každého něco".
Začněmě tedy od začátku. Na úvodní stránce vás přivítá zbrusu nový uvítací obrázek s poněkud živějším Detektivem Duckem a také nové logo s Rychlou Rotou úplně nahoře. Na téže stránce si můžete přečíst 4.část exkluzivního komiksu Letohrátek ze zákoutí Modrých bažin...
Pokud zavítáte do rubriky Download, najdete tam další milé omalovánky na stažení. Vybarvit si tentokrát můžete Medvídka Pú a jeho přátele. A protože tihle kamarádi mají duhový svět a barvičky moc rádi, vězte, že na vaše šikovné pastelky už netrpělivě čekají!
A konečně v rubrice Ofic. a Fan tvorba (pod storyboardy) si můžete stáhnout zajímavé flashové hodiny s pěkným obrázkem Chipa a Dalea. Po nainstalování je můžete libovolně přesouvat po vašem monitoru a vždy budete přesně vědět, kolik je hodin.
Ani dnes nemůže chybět nový wallpaper pro vaši pracovní plochu v rubrice Ofic. a Fan tvorba a jejími aktéry není nikdo hbitější, než Gumídci z Gumdolí :)

Tak ahoj příště!

 

1.5.2008
Začal nám měsíc lásky a také proto dnes přinášíme další kapitolu z oficiálního Skrblíkova životopisu. Je totiž také tak trochu "zamilovaná"... Má název "Prisoner of White Agony Creek" podle příběhů Dona Rosy. Jistě si u něj vybavíte některé momenty ze seriálu Kačeří příběhy. Minule jsme Skrblíka opustili ve chvíli, kdy objevil svůj první zlatý nuget a nyní se dovíme, jaké následky to pro něj bude mít... Závist totiž není výsadou jen jedné nejmenované třpytivé krásky, ale i dalších legend západu. Proto neváhejte poznat vášnivě ledový příběh v rubrice Skrblík a spol.2.
Přidáváme také nezbytný nový wallpaper, o které si píšete na náš mail. Tentokrát je na téma spolupráce hrdinů ze dvou seriálů, které k sobě mají v jistém smyslu velmi blízko. Najdete jej v rubrice Ofic. a Fan tvorba :)

Obrazek

 

 

24.4.2008
Dnešní novinku pro vás nabalila paní Čvachtová - tak se na to koukneme!
V prvé řadě tu máme nové popisy epizod, které napsal HonzaXXII. Najdete je u Kačeřích příběhů a po jednom také u Gumídků a Letohrátek. Nově přidané jsou označené jako New. Přidali jsme i příslušné nadpisy do každé z rubrik. Rozcestník k popisům epizod těchto seriálů najdete běžně v rubrice Info a data.
Dále tu máme pokračování exkluzivního komiksu Letohrátek na úvodní stránce . Je jeho příběh tak zamotaný nebo tak bláznivý? :)
V rubrice Info a data najdete aktualizovaný televizní program včetně nového, aktuálního obrázku.
A nakonec tu máme tradičně nový wallpaper a jeho tématem je samotný Kačer Skrblík a výjevy z jeho bohatého života. Najdete jej v rubrice Ofic. a Fan tvorba.

Obrazek

Nashledanou příště! :)

 

 

 

15.4.2008
Dnes přinášíme jeden velký update. V rubrice Letohrátky jsme rozšířili článek o tomto seriálu. Popis rozšířil o nové údaje a informace a také zbrusu nové obrázky včetně nového českého loga. Ať se vám tedy líbí a nezmeškáte start! :)

Máme tu i nový wallpaper na téma Malé mořské víly. Najdete jej, jako vždy, v rubrice Ofic. a Fan tvorba.

Obrazek

"Nasedat!"

 

8.4.2008
Dnes zařazujeme vyjímečnou novinku o změně programu v televizi. Od 19.4.2008 totiž v bloku Walt Disney a jeho kouzelný svět nahradí doposud vysílaný seriál Lilo a Stitch nový seriál s názvem Moji Tygr a Pú . Setkáme se tak opět s našimi starými známými tak, jak je známe? Bohuže ne! Jedná se o pořad pro předškolní děti vytvořený 3D počítačovou animací. Tento seriál lehce překrucuje známé věci z Medvídka Pú - Kryštůvka Robina zde nahrazuje malá holčička Darby a pomocí písniček a lehkých hádanek učí děti poznávat svět. Tedy něco na způsob Mickeyho klubíku. Aktaulizovaný televizní program najdete jako vždy v rubrice Info a data. Tak snad příště...

Obrazek

 

4.4.2008
Dnes tu máme jeden nový článek, pokračování komiksu, nový wallpaper a v neposlední řadě také vyhlášení výsledků soutěžní ankety.
V prvé řadě k menší úpravě menu. Protože materiálu ze světa Kačeřích příběhů stále přibývá, musíme přidávat a rozšiřovat i stávající rubriky. Proto jsme v levém menu změnily názvy podrubrik na Skrblík a spol. (životopis Kačera Skrblíka), Skrblík a spol.2 (pokračování životopisu) a Kačerov a spol. (články týkající se Kačerova a postav žijících v tomto kouzelném městě a jeho okolí). Věříme, že takhle to bude jistě přehlednější.
A právě do rubriky Kačerov a spol. dnes přidáváme z brusu nový článek o samotné Magice von Čáry. Tato pološílená čarodějka má totiž také zajímavý život a stojí za to o něm vědět něco více. Už nyní na vás tedy čeká v rubrice Kačerov a spol. a pokud vám můžeme poradit, dejte si pozor na své drobné mince :)
Do rubriky Ofic. a Fan tvorba vstupte, pokud toužíte po novém wallpaperu na pracovní plochu vašeho počítače.Tentokrát tu máme tapetu na téma seriálu Goofyho tlupa. Tak ať se vám tohle decentní dílko libí :)
Na úvodní stránce si můžete přečíst 2.část exkluzivního, česky přeloženého komiksu Letohrátek s názvem Modré bažiny.
V souboji charakterů vyhrál v procentuálním poměru 80:20 Rampa McKvák nad Stoupou, což odpovídá i anketám dole na úvodní stránce. Vylosovaným vítězem je email milushka[at]email.cz. Gratulujeme a posíláme tričko s vítězným Rampou Mc Kvákem! Ostatním, kteří neměli tentokrát štěstí, přejeme úspěch u dalších soutěží, jež se tu v budoucnu objeví!

Obrazek

 

 

25.3.2008
Dnes jsme na úvodní stránce vyměnili hlášku měsíce. Ta má společný základ - popěvek bájné harfičky, která patřila krásné trojské Heleně: "To je lež, lež, leeež!". Ve videohlášce hned pod ní si můžete pustit všechny scénky ze seriálu, ve kterých se objevila a zjevila všem krutou pravdu :)
Na úvodní stránce ještě zůstaneme. Můžete si tam totiž přečíst první část komiksu o Letohrátkách s názvem "Modré bažiny". Tento komiks u nás nikdy nevyšel a tak si jej exkluzivně můžete přečíst jen u nás a pravidelně budeme doplňovat pokračování. Timona a Pumbu jsme přesunuli do rubriky Komiksy .
A nakonec do rubriky Ofic. a Fan tvorba jsme přidali nový wallpaper na plochu na téma Medvídka Pú. Tak ať se vám také líbí! :)

Obrazek

 

19.3.2008
Tento týden jsme věnovali hlavně (ale nejenom) úpravám již stávajícího. Nejprve to byla rubrika Kačeří příběhy. Většina obrázků byla nefunkčních nebo nekvalitních, a tak jsme je vyměnili za nové, kvalitní a neokoukané. Obsahují nyní všechno důležité o čem se můžete dočíst i v samotném článku. Totéž se týká i rubriky Rychlá rota, kde jsme také vyměnili všechny obrázky za mnohem ostřejší a chutnější kousky. Doplněn byl i samotný článek. Jako (prozatím) poslední úprava obrázků se tyká rubriky Medvídek Pú. Opět jsou všechny staré a nefunkční obrázky nahrazeny takovými, jaké si tenhle pohádkový seriál zaslouží! Tak ať se vám líbí! :)

Aby jsme přece jen přidali i "něco navíc", najdete v rubrice Komiksy další komiks Mickey Mouse na stažení (úplně dole na stránce). Dnešní číslo je z roku 1992 a vyšlo tehdy v 5. měsíci. Opět zavítáme mezi Kačera Donalda, Mickeyho, Goofyho, Rafany a v neposlední řadě za strýčkem Skrblíkem. Nenechte je dlouho čekat! :)

Obrazek

 

 

13.3.2008
Dnes se bude novinka týkat programu v televizi. Od této soboty 15.3.2008 začne slovenská televize STV1 vysílat seriál Gumídci. Seriál bude ve slovenském dabingu, ale i tak jej jistě mnozí z vás ocení. V plánu je vysílat 52 epizod, tedy ne kompletní serie. Datum a čas vysílání jednotlivých epizod Gumídků jsme přidali k programu vysílání českého Lilo a Stitch a Kim Possible do rubriky Info a data. Tam jej budeme od teď také pravidelně aktualizovat.
Ještě dodejme, že tuhle neděli 16.3.2008 se pořad Walt Disney a jeho kouzelný svět na Tv Nova nevysílá.

 

8.3.2008
Hodně práce, málo času, tak se na to ve zkratce vrhneme. V rubrice Ofic. a Fan tvorba si můžete stáhnout balíček černobílých obrázků, které si můžete po vytisknutí vybarvovat podle své chuti - jednoduše řečeno, omalovánky! Pro začátek tu máme všechny hlavní postavy ze seriálu Gumídci. Tyto omalovánky si tedy stáhněte z rubriky Ofic. a Fan tvorba hned pod storyboardy. Malujte si a bavte se!
Do rubriky Ukázky ze seriálů přidáváme další sbírku znělek v různých jazycích. Tentokrát k seriálu Detektiv Duck a dohromady je pro vás dala Artie.
A jako tradičně pro vás máme v rubrice Ofic. a Fan tvorba nové wallpapery pro váš monitor. Tentokrát s démonickou Magikou Von Čáry v rozlišení 1024x768, 1280x1024 a 1280x800 :)

Na shledanou příště!

 

 

1.3.2008
Podívejme se, co jsme si dnes pro vás připravili. V rubrice Skrblík a spol. si můžete přečíst osmou kapitolu z oficiálního Skrblíkova životopisu s názvem "King of the Klondike", kterou pro vás opět sepsal lladda. Najdete v ní i několik faktů, které převzal i samotný televizní seriál Kačeří příběhy. Tahle je určitě jedna z nejzajímavějších, protože v ní Skrblík konečně najde to, po čem celý život touží! Uhádnete, co to je? Poradíme vám, že se mu to podařilo najit na Klondiku :) A pokud nevíte nebo chcete vědět jak to vlastně přesně bylo, navštivte rubriku Skrblík a spol.
Dále tu máme nějaká videa. V rubrice Ukázky ze seriálů pro vás Artie nachystala úvodní znělky seriálu Medvídek Pú v mnoha světových jazycích. Zní opravdu zajímavě, tak si to nenechte ujít :)
A konečně v rubrice Ofic. a Fan tvorba najdete nové wallpapery k seriálu Rychlá rota. Tentokrát zde pro vás máme více verzí pro váš monitor (1024x768, 1280x1024 a 1280x800), abyste si vybrali ten nejvhodnější pro vás :)

Brzy na shledanou!

 

23.2.2008
Dnes jsme tu opět za vámi s košem novinek. Tak se na to vrhneme :) V první řadě jsme do rubriky Ukázky ze seriálů přidali odkazy na úvodní znělky k seriálům Goofyho tlupa a Letohrátky v různých světových jazycích. Na Youtube je pro vás sesbírala Artie a tak je teď máme pěkně pohromadě na jednom místě.
V druhé řadě jsme obměnili některé ankety dole na úvodní stránce. Jelikož se nám tu rozrostl počet seriálů, kterým se věnujeme a v budoucnu věnovat budeme, vyměnili jsme anketu oblíbenosti jednotlivých seriálů za novou. Nově do ní přibyla Goofyho tlupa, Detektiv duck, Aladdin a Timon a Pumbaa. Tak neváhejte a hlasujte pro to své nejoblíbenější. A nezapomeňte, že na úvodní stránce stále pokračuje souboj charakterů mezi Rampou McKvákem a Stoupou. Ještě do konce února máte možnost poslat svůj hlas a vyhrát pěknou cenu :). Druhá, zcela nová anketa, je o vaší znalosti angličtiny. Výsledky nám pomohou v rozhodnutí, jestli pro vás máme přinášet i rozsáhlejší materiály v anglickém jazyce, které není v našich časových možnostech překládat. Všechny předchozí ankety jsme přesunuli do rubriky Starší ankety.
Třetí balíček v dnešním košíku se týká naší propagace. Zde pod textem nebo v rubrice Info a data, najdete odkaz na ikonku našich stánek. Pokud nás tedy chcete podpořit, nakopírujte a vložte na své stránky některý z těchto kódů:


disney stranky
<a href="https://disney.estranky.cz target="blank"><img src="http://img186.imageshack.us/img186/6558/logoprvni3mb4.gif" alt="disney stranky" />

disney stranky
<a href="https://disney.estranky.cz target="blank"><img src="http://img528.imageshack.us/img528/7342/logoprvni2yo0.gif" alt="disney stranky" />

 

 

 

 

 

Děkujeme!

Poslední třešinkou na koláčku od starostlivé Babči je nový komiks s Timonem a Pumbou na úvodní stránce :)

 

To je pro dnešek vše a brzy na shledanou! :)

 

14.2.2008
Dnes pro vás máme opět nálož zajímavých novinek. Do rubriky Skrblík a spol. jsme přidali další kapitolu Skrblíkova oficiálního životopisu, jež zpracoval opět lladda. Skrblík se na svých cestách za bohatsvím na konci duhy zastavil také v Austrálii. Mělo to pro něj opět velký význam. Jaký? To už se dočtete v rubrice Skrblík a spol.
Do rubriky Ofic. a Fan tvorba se nám podařilo sehnat jednu raritu. Originální storyboardy k seriálu Kačeří příběhy. Storyboardy patří mezi jeden z vynálezů z dílny Walta Disneye. Ve zkratce se jedná o grafické znázornění "osnovy" příběhu, tedy jakýsi "kreslený scénář". V praxi se dodnes používají jako mezistupeň mezi nápadem a výsledným produktem – tedy než se investuje do finálního produktu. Jde tu konrétně o epizodu "Skrblíkovo poslední dobrodružství". Nahlédněte tedy do zákulisí ZDE .
Poslední novinkou je dnes další wallpaper pro váš monitor. Tentokráte na téma Letohrátek. Najdete ho opět v rubrice Ofic. a Fan tvorba . Tak ať se vám líbí!

P.S: Aktualizován televizní program v Info a data.
Image Hosted by ImageShack.us

 

 

 

1.2.2008
Dnes něco z trochu jiného soudku. V druhé části rubriky Skrblík a spol. si dnes můžete přečíst něco o samotném městě Kačerov. V článku, který napsal lladda, se dovíte všechny nejzákladnější doposud známé poznatky o tomto magickém místě, které by měl každý správný fanda vědět. Toto město má velký význam pro svět Disneyho postaviček. Víte, kde jej najít na mapě? Ne? Tak jej navštivte s námi prostřednictvím článku, jež naleznete ZDE a budete to vědět :)

Image Hosted by ImageShack.us

P.S: Na úvodní stránce byla před pár dny přidána poslední část kačeřího komiksu.

 

25.1.2008
Ankety o oblíbenosti zde na stránkách jasně vykazují převahu vašich sympatií u Rampy McKváka z Kačeřích příběhů a Stoupy z Gumídků. Proto nastal nejlepší čas na jejich souboj o vaši oblíbenost tváří v tvář. Je to jednoduché - z BlueFormu pod popisem souboje na úvodní stránce nám pošlete názor na tu vaši oblíbenou postavu. Buď se můžete do sytosti vypsat o tom proč zrovna tenhle kandidát je pro vás ten nej nebo můžete napsat minimálně 3 vlastnosti, které jej podle vás vystihují a díky nimž si zaslouží vyhrát. A pozor! Pro všechny zaslané odpovědi je tu možnost vyhrát naši originální cenu - tričko s obrázkem vítězné postavičky! Tak bojujte a vězte, že pouze plnohodnotné odpovědi budou zařazeny do slosování!

Image Hosted by ImageShack.us

Hodně štěstí Vám i našim duelantům!

 

21.1.2008
Dnes tu máme několik drobečků. V prvé řadě se soustřeďme na rubriku Info a data. Jelikož se nás na to často ptáte na našem emailu, zařadili jsme do této rubriky obrázky z úvodní znělky Kačeřích příběhů. Jedná se totiž o obrázky z těch částí znělky, které se nikdy v seriálu neobjevili, i když by si to mnozí z nás přáli, protože vypadají skutečně lákavě. Byly vyrobeny zvlášť, aby dokreslovali atmosféru a náplň seriálu.
V druhé řadě jsme přidali do rubriky Ofic. a Fan tvorba tapetu na plochu na téma Gumídků, kterou vytvořil lladda. Opět si můžete vybrat velikost podle svého rozlišení monitoru.
Za třetí spíše jen upozornění pro ty, kteří si tyto stránky otvírají rovnou v Novinkách, kde jsme o tom ještě nepsali - na úvodní stránce obměňujeme jednou týdně kačeří komiks na pokračování s názvem "Časem nazpět pro desetník", který pro vás taktéž překládá a upravuje lladda. Je zajímavý hlavně tím, že v něm najednou vystupují téměř všechny hlavní postavy ze seriálu včetně Magiky a prakačera Boba :). Tento komiks u nás nebyl vydaný v češtině. Předešlé části jsou uloženy v rubrice Komiksy.

Image Hosted by ImageShack.us

 

16.1.2008
V krátkosti upozornění na změnu ve vysílání. Od této neděle 20.1.2008 bude v bloku Walt Disney a jeho kouzelný svět premiérově vysílán seriál Kim Possible, který nahradí dosavadní opakování seriálu Myšmaš. Přesný program vysílání najdete jako vždy v rubrice Info a data.

D

 

15.1.2008
Dnes tu pro vás máme něco speciálního. Jedná se o karaoke verzi úvodní písničky ke Kačeřím příběhům, kterou vytvořil lladda. Písnička obsahuje originální hudební podklad bez zpěvu Viléma Čoka, titulky s českým textem písně a pomůcku v podobě sborových podkresů. Věříme, že se vám podaří zpívat jako hvězdám Kačerovské pěvecké scény a doufáme, že vám naše karaoke zpříjemní pěkné chvíle. Písničku ke stažení najdete v rubrice Download. 3-2-1... :)

D

 

10.1.2008
Dnes vám přinášíme novinku do rubriky Ofic. a Fan tvorba. Na tamním místě pro vás budeme přinášet wallpapery (tapety), kterými bychom chtěli rozveselit vaši pracovní plochu. Budou se samozřejmě týkat Disneyho seriálů, kterým se tu věnujeme a jejichž počet se stále rozrůstá. Nejsme žádní profíci, ale i tak se budeme snažit, aby se vám líbily. Dnes tu máme první vlaštovky na motivy seriálů Kačeří příběhy a Detektiv Duck , které vytvořil lladda. Stáhnout si je můžete v rozlišení 1024x768 i 800x600. Svá přání a připomínky nám můžete sdělit v komentářích na téže stránce Ofic. a Fan tvorba.

D

 

 

5.1.2008
Minule jsme mladého Skrblíka opustili po dramatickém boji o život a čest rodiny. Jeho touha za hledáním štěstí na konci duhy ho tentokrát zavedla až do Afriky. Dnes pro vás lladda připravil 6.část skutečného Skrblíkova životopisu s názvem "The Terror of the Transvaal" v níž Skrblíka čeká další neméně příjemné, osudové setkání s někým, kdo mu i v budoucnosti připraví nejednu nebezpečnou chvilku (známe ho i ze seriálu). Na to nepřímo navazuje část 6.A s názvem "The Vigilante of Pizen Bluff" , kde Skrblíka zahlédneme zpět na Americkém kontinentě...
Jelikož v rubrice Skrblík a spol. už bylo příliš textu a obrázků a bylo pořeba dlouze rolovat, najdete toto pokračování na další podstránce této rubriky. Dostanete se na ni kliknutím na odkaz dole v rubrice Skrblík a spol. nebo kliknutím SEM. U dalších dobrodružtví nashledanou...:)

D

 

3.1.2008
Přinášíme první novinku v novém roce 2008. Ať je pro Vás tento rok stejně veselý a barevný jako svět Disneyho seriálů!
Pořádným gumovým skokem vyrážíme s první letošní novinkou. Tou je velká porce popisů epizod ze seriálu Gumídci, které sepsal HonzaXXII. A jako vždy, i tentokrát, jsou nově přidané označené jako New.

Bára Babča

 

 

Zde pokračujte na novinky z roku 2007

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zlatá husa 2

(Jan Kliment, 3. 3. 2014 14:54)

Jo a ta epizoda Zlatá Husa 2 má pořadové číslo 100 nejen u nás, ale taky na wikipedii, to je finálová epizoda :-)

Re: Zlatá husa 2

(Disney Team, 3. 3. 2014 18:32)

Ano, to je pravda. Máme to tak uvedeno i v našem seznamu epizod Kačeřích příběhů https://disney.estranky.cz/clanky/dily_kp.html .

znělka

(Jan Kliment, 9. 11. 2011 18:38)

Ta znělka Kačerů bez zpěvu Viléma Čoka je zajímavá :-)